rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 5 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Durere de ureche: Când să ne îngrijorăm? Cauze, simptome și tratament

Durerea de ureche poate avea mai multe cauze, iar de cele mai multe ori se tratează de la sine, dispărând destul de repede. În cazul în care durerea persistă, este obligatoriu să mergi la un consult de specialitate întrucât poate fi vorba despre o problemă mai serioasă.

Urechea este organul responsabil cu auzul și echilibrul și este alcătuită din urechea externă, urechea medie și urechea internă, scrie doc.ro.

Urechea externă

Urechea externă este alcătuită din pavilionul urechii, precum și din conductul auditiv exterior.

Urechea medie

Urechea medie este alcătuită la rândul ei din membrană timpanică, trompa lui Eustachio, celulele mastoidiene.

Urechea internă

Urechea internă este alcătuită din vestibul, canalele semicirculare vestibulare și cohlee.

Cauzele durerii de ureche primare

Durerea la nivelul urechii primare poate avea mai multe cauze: eczeme, iritații ori infecții cauzate de bacterii sau ciuperci.

Cauzele durerii la nivelul urechii externe

Urechea externă poate avea de suferit din cauza infecțiilor cutanate, dar și din cauza unor lovituri sau arsuri la nivelul pielii.

Infecții la nivelul pielii

Infecțiile bacteriene sau micotice pot cauza dureri la nivelul urechii externe. Înotătorii și copiii mici sunt predispuși la asemenea infecții. Apa rămasă în urechea externă reprezintă mediul ideal pentru multiplicarea bacteriilor și ciupercilor.

Arsuri la nivelul pielii

Arsurile de la nivelul pielii urechii externe pot cauza, de asemenea, dureri. Un medic dermatolog va prescrie tratamentul potrivit pentru o asemenea problemă.

Lovituri externe la nivelul urechii

Loviturile externe de la nivelul urechii pot cauza, de asemenea dureri. Dacă apar simptome asociate precum țiuitul urechilor ori problemele de auz, este indicat să se apeleze la medicul specialist ORL.

Cauzele durerii la nivelul urechii medii

Durerile la nivelul urechii medii pot fi ușoare sau acute și au diverse cauze.

Iritații sau zgârieturi la nivelul canalului intern al urechii

Iritațiile și zgârieturile la nivelul canalului intern al urechii pot declanșa durerea la nivelul urechii medii. Acestea pot fi produse fie din cauza folosirii bețișoarelor de ureche în mod neadecvat, fie din cauza introducerii unor obiecte ascuțite în ureche, situație întâlnită adesea în rândul copiilor, care au obiceiul de a-și introduce în ureche diverse piese de jucării. Pentru ameliorarea acestei dureri se scoate obiectul care cauzează durerea și se așteaptă vindecarea. Dacă este cazul, apelează la un specialist pentru îndepărtarea obiectelor din ureche.

Otita medie

Otita medie este o altă cauză a durerii care apare în această porțiune a urechii. Această afecțiune poate fi acută, dacă apare o singură dată, dar și cronică, dacă este vorba despre o serie de infecții repetate ce apar în urma perforării membranei timpanului. Otita medie este o infecție care apare în urechea medie din cauza unui virus sau a unei bacterii care declanșează inflamarea zonei din spatele timpanului. Această afecțiune este des întâlnită în rândul copiilor, peste 80% dintre cazurile diagnosticate fiind la copii de până în 3 ani.

Simptomele otitei medii sunt: durere de ureche, irascibilitate, febră, scurgeri de culoare galbenă, apoase sau cu sânge din ureche, probleme de auz, greață și vărsături, diaree, apetit scăzut, congestie nazală. Otita este o afecțiune serioasă, care trebuie tratată ca atare pentru a se evita complicațiile.

Dopuri de ceară

Dopurile de ceară nu cauzează de regulă simptome, însă în unele cazuri pot declanșa o ușoară durere sau senzația de presiune la nivelul urechii. Ceara de urechi are proprietăți antibacteriene și este menită să curețe urechile. De regulă, aceasta este eliminată sub formă solidă, ca niște „fulgi”. Însă uneori urechea nu reușește să elimine ceara și se formează astfel depozite de ceară, care capătă forma unui dop de ceară.

Simptomele care indică prezența unui dop de ceară sunt: senzația de presiune în ureche, durere, probleme de auz, țiuit al urechilor, mâncărimi la nivelul urechii, scurgeri, vertij. Folosirea bețișoarelor de ureche, a căștilor interne și a dispozitivelor pentru auz sunt principalele cauze ale formării acestor dopuri. Medicul specialist în ORL va îndepărta dopurile de ceară folosind o tehnică precum irigarea urechii cu apă pentru înmuierea dopului, îndepărtarea dopului cu ajutorul unui instrument special sau folosirea unei soluții pentru dizolvarea dopului de ceară.

Corpuri străine pătrunse în canalul intern al urechii

Corpurile străine pătrunse în canalul intern al urechii trebuie îndepărtate cât mai repede. Cu cât un obiect petrece mai mult timp în ureche, cu atât va fi mai greu să fie îndepărtat. Dacă în 24 de ore nu se reușește scoaterea obiectului cu pricina din ureche, trebuie neapărat să se apeleze la ajutorul unui specialist. În cazul în care obiectul din ureche provoacă dureri, amețeli sau sângerări, intervenția medicală trebuie să fie făcută de urgență.

Mastoidită

Mastoidita este o infecție bacteriană a celulelor mastoidiene cu aer din osul temporal. Celulele mastoidiene sunt menite să protejeze structurile declicate ale urechii, să regleze presiunea aerului și să protejeze osul temporal în caz de traumatisme. Atunci când aceste celule sunt infectate sau inflamate, de regulă din cauza unei otite medii netratate, apare mastoidita. Simptomele mastoiditei sunt: febră, irascibilitate, letargie, umflarea lobului urechii, înroșirea zonei din spatele urechii, scurgeri la nivelul urechii.

Cauzele durerii la nivelul urechii interne

Atât inflamația, cât și infecția de la nivelul urechii interne pot cauza dureri.

Inflamații la nivelul urechii interne

Labirintita este afecțiunea care presupune inflamarea canalelor care formează urechea internă și care poartă denumirea de „labirint”. Aceasta apare în urma unei infecții virale sau bacteriene, a unei alergii, a unui traumatism cranian ori a unui accident vascular cerebral. Persoanele alcoolice ori alergice prezintă risc crescut de labirintită.

Simptomele labirintitei sunt vertijul, greața și vărsăturile, precum și durerile la nivelul urechii. Tratamentul labirintitei se concentrează pe ameliorarea simptomelor. Antibioticele se recomandă numai dacă medicul se asigură că este vorba despre o infecție bacteriană, nu una virală. Hidratarea este extrem de importantă pentru pacienții care suferă de această afecțiune.

Otite interne

Otita internă este o formă foarte rar întâlnită și implică în general inflamația labirintului cohlear și vestibular din interiorul urechii.

Dureri la nivelul timpanului

Ruptura de timpan se petrece subit și apare fie cu o durere ascuțită de ureche, fie prin eliberarea bruscă de o durere de ureche care te sâcâia de câteva zile. Perforarea timpanului poate conduce la complicații precum apariția unei infecții în urechea medie sau chiar pierderea auzului. Dacă urechea este protejată cum se cuvinte, timpanul se va vindeca de la sine în câteva luni.

Pe de altă parte, în unele situații, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru repararea timpanului. Cauzele producerii rupturii de timpan sunt fie infecția urechii medii care pune presiune pe timpan, fie atingerea timpanului cu un bețișor de ureche sau cu un alt obiect ascuțit.

Infecții la nivelul timpanului

În cazul în care timpanul este perforat și pătrunde apă în ureche, poate apărea o infecție în casa timpanului. Aceasta trebuie tratată de un medic specialist ORL.

Zgârieturi sau perforări ale timpanului

Ruptura de timpan se poate petrece în urma unei zgârieturi sau a unei lovituri aplicată timpanului. Bețișoarele de ureche, o lovitură primită peste ureche sau introducerea în ureche a unor obiecte precum agrafele de păr pot cauza ruptura de timpan.

Cauzele durerilor de ureche secundare

Durerile de ureche pot apărea și ca o consecință a unei alte probleme precum durerile dentare ori sinuzitele.

Dureri la nivelul danturii

Problemele dentare pot declanșa dureri și la nivelul urechilor. Printre problemele de acest gen se află: abcesul dentar, nevralgia sau mialgia. În asemenea situații, durerea dentară iradiază către ureche.

Sinuzite

Și infecția sinusurilor cauzează durere de ureche, deoarece fluidele acumulate la nivelul sinusurilor infectate și inflamate pun presiune pe anumiți nervi care declanșează durere și la nivelul urechii.

Nevralgia

Nevralgia de trigemen este o afecțiune nervoasă care implică o serie de dureri la nivel facial. Adesea confundată cu durerile dentare, nevralgia de trigemen cauzează și dureri de ureche.

Inflamații sau infecții la nivelul gâtului

Inflamațiile și infecțiile la nivelul gâtului declanșează, de asemenea, dureri la nivelul urechilor. Amigdalele inflamate, spre exemplu, pun presiune pe tubul Eustachian, provocând dureri.

Alte cauze ale durerilor de urechi

Există și alte cauze ale durerilor de urechi, mai puțin întâlnite, însă care nu ar trebui neglijate.

Schimbări de presiune

Schimbările de presiune din timpul zborului cu avionul pot declanșa dureri de urechi, care pot fi însă combătute prin mestecarea unui aliment sau deschiderea și închiderea gurii de mai multe ori.

Scrâșnetul dinților în somn

Bruxismul, sau scrâșnirea dinților în timpul somnului, poate declanșa durere de ureche, pe lângă alte probleme precum durerile de cap, durerea facială sau sensibilitatea dentară.

Cefalee

Și cefaleea poate cauza durere de ureche. În cazul unei dureri puternice de cap, durerea poate iradia către ureche.

Tuse

Tusea persistentă poate cauza dureri de ureche.

Polipi

Polipii nazali au rolul de a proteja organismul de bacteriile și virusurile care pot pătrunde prin cavitatea nazală. Când polipii încep să se inflameze, pot apărea simptome precum: probleme de respirație, iritația gâtului, sinuzita, secrețiile nazale precum și otitele și, implicit, durerile de ureche.

Simptomele durerii de ureche

Durerea la nivelul urechii se poate manifesta în mai multe moduri și poate apărea, totodată, și cu simptome asociate.

Dureri ușoare la nivelul urechii externe

Durerile ușoare la nivelul urechii pot apărea în situații precum schimbările bruște ale presiunii aerului din timpul călătoriei cu avionul ori înainte de instalarea unei răceli. Totodată, formarea dopurilor de ceară poate provoca, în primă fază, dureri ușoare la nivelul urechii. Infecțiile la nivelul urechii se manifestă, de asemenea, prin dureri ușoare la nivelul urechii externe.

Dureri acute la nivelul urechii

Durerile acute la nivelul urechii pot fi cauzate de infecții ale urechii precum otita, dar și de inflamația urechii.

Scăderea sau pierderea auzului

Scăderea sau pierderea auzului asociată cu durerea de ureche poate indică o otită netratată. Atunci când fluidele blocate în urechea medie rămân acolo preț de câteva săptămâni, infecția poate cauza pierderea temporară a auzului.

Scurgeri la nivelul urechii

Scurgerile de la nivelul urechii poartă denumirea de otoree și sunt alcătuite din ceară, lichid, puroi sau chiar sânge. Cauzele acestor scurgeri la nivelul urechii sunt fie iritațiile, fie infecțiile. Dacă se observă asemenea scurgeri trebuie să se consulte medicul specialist ORL.

Vertij

Infecțiile la nivelul urechii interne provoacă adesea senzația de vertij și de pierdere a echilibrului, pentru că urechea internă este responsabilă cu menținerea echilibrului, iar atunci când aceasta este afectată de o infecție, nu își mai poate îndeplini funcțiile cum se cuvine.

Febră

Atunci când apare și febra odată cu durerea de ureche, poate chiar și simptome precum estomparea auzului, este probabil să fie vorba despre o infecție la nivelul urechii. Majoritatea acestor infecții sunt cauzate de bacterii și necesită tratament cu antibiotice, însă medicul este singurul în măsură să stabilească acest lucru.

Diagnosticarea durerilor de ureche

Medicul specialist în otorinolaringologie este cel care pune diagnosticul în cazul durerilor de ureche. În cazul copiilor, și pediatrul poate stabili cauza durerilor de ureche, dar tot el poate trimite copilul la specialistul ORL-ist. În multe cazuri, durerea de ureche dispare de la sine în câteva zile, însă atunci când acest lucru nu se întâmplă, este obligatoriu să se apeleze la un specialist.

Se poate face, de asemenea, o analiză la microscop a secrețiilor din ureche pentru descoperirea infecțiilor bacteriene. Analizele de sânge sunt de folos medicului pentru depistarea infecției. Și radiografiile sau CT (computer tomograf) pot fi recomandate de medic mai ales dacă este suspectată o sursă ascunsă a infecției. Prin intermediul acestor teste se poate vedea mai bine osul mastoidian.

Controlul pacientului și analiza simptomelor

Și în cazul durerilor de ureche consultul începe tot cu anamneză. Pacientul va explica pe îndelete simptomele sale, precum și momentul în care acestea au debutat și evoluția lor.

Analize vizuale cu ajutorul instrumentelor speciale

Medicul ORL va folosi instrumentele speciale pentru a analiza urechea externă, pe cea medie, precum și urechea internă. Instrumentele îl vor ajuta să își facă o idee clară despre modul în care arată urechea.

Teste de auz pentru diagnosticarea durerii de ureche

Audiograma este recomandată în special în cazul copiilor întrucât infecția urechii (otita) le poate afecta auzul, care la rândul său poate afecta dezvoltarea cognitivă și limbajul celor mici.

Teste de laborator pentru depistarea infecțiilor

Analizele de sânge pot ajuta la depistarea infecției de la nivelul urechii.

Teste imagistice la nivelul urechii

Radiografiile și CT (computer tomograf) sunt folosite de medici pentru o analiză mai amănunțită a osului mastoidian, în special în situațiile în care se suspectează o infecție cu cauză ascunsă.

Complicații ale durerilor de ureche netratate

Complicațiile în cazul durerilor de ureche netratate sunt rare, afecțiunile urechii vindecându-se de regulă de la sine. În cazul în care situația se agravează și nu este tratată corespunzător, pot apărea următoarele complicații:

Pierderea auzului

Întârzierea vorbirii în cazul copiilor

Mastoidita (infecția osului mastoidian)

Meningita (infecție bacteriană a membranei care învelește creierul și măduva spinării)

Perforarea timpanului

Grupe de risc pentru dureri de urechi

Cu toate că oricine poate suferi din cauza durerilor de ureche, există anumite persoane care prezintă risc crescut, fiind predispuse infecțiilor și inflamațiilor de la nivelul urechilor.

Copiii

Cu cât un copil este mai mic, cu atât mai mare este riscul că acesta să facă o infecție la nivelul urechii. Sistemul imunitar slăbit, precum și tubul eustachian încă nedefinit predispun bebelușii la afecțiuni la nivelul urechii. Mai mult decât atât, cu cât un copil are o infecție a urechii la o vârstă mai mică, cu atât îi crește riscul ca această infecție să revină. Din fericire, riscul începe să scadă după împlinirea vârstei de 4 ani, atunci când tubul eustachian se alungește și își schimbă forma astfel încât să facă mai dificilă pătrunderea bacteriilor în ureche.

Înotătorii

Înotătorii sunt în mod deosebit predispuși infecției urechii externe, adică otitei externe. Această infecție este cauzată de o bacterie, un virus sau o ciupercă. Înotătorii sunt mai predispuși acestei afecțiuni întrucât între sesiunile de înot le rămâne apă în urechi, iar despre mediul umed se știe deja că reprezintă mediul ideal pentru dezvoltarea și multiplicarea bacteriilor.

Tratarea durerii de ureche

Durerea de ureche se vindecă, de multe ori, de la sine. Poți ajuta urechea să se vindece mai rapid folosind câteva remedii la îndemână. În cazul în care durerea persistă, e necesar să apelezi la medicul specialist în ORL, care îți va prescrie un tratament medicamentos.

Remedii naturiste pentru ameliorarea sau eliminarea durerilor de ureche ușoare

Compresele calde pot ușura durerile acute de ureche. Umple o sticlă de 0,5 L cu apă caldă, apoi învelește-o cu un prosop și ține-o pe ureche pe post de compresă. Vei observa că durerea se mai calmează în acest mod.

Uleiul de măsline este și el folosit, în popor, pentru ameliorarea durerilor de ureche, însă nu există dovezi științifice care să confirme proprietățile acestui ulei în ceea ce privește durerile de la nivelul urechii. Uleiul de măsline este încălzit și introdus în ureche cu ajutorul unei pipete. Chiar dacă adulții pot încerca acest remediu, nu este recomandat să fie folosit în cazul copiilor!

Uleiul esențial de arbore de ceai poate fi folosit de adulți la fel ca uleiul de măsline, încălzit și aplicat cu ajutorul unei pipete. Acest ulei are proprietăți antifungice, antiseptice și antiinflamatoare care ajută atât în caz de inflamație, cât și în caz de infecție.

Tratamentul medicamentos pentru durerea de ureche

Medicul va recomanda un tratament medicamentos care să reducă durerea, dar și simptomele asociate precum febra, atunci când este cazul. Antiinflamatoarele și calmantele pot fi folosite pentru tratarea durerilor de ureche. Antibioticele sunt folosite în cazuri foarte rare, dacă medicul constată că otita este de natură bacteriană. Într-o asemenea situație se pot folosi atât antibiotice sub formă de picături de ureche, cât și sub formă de tablete.

Eliminarea cauzelor durerii de ureche secundare

Dacă durerile de ureche sunt secundare și au apărut în urma altor probleme, este bine să se trateze cauza pentru a nu mai exista factorul declanșator al durerii. Așadar, în caz de durere de dinți, sinuzită sau alte afecțiuni care declanșează durerile de ureche, este bine să se trateze imediat problema.

Prevenirea durerilor de ureche

Pentru prevenirea durerilor de ureche, ar trebui să se renunțe la folosirea bețișoarelor de ureche, care cresc riscul de infecție, iar urechile să fie șterse cu un prosop subțire sau un tricou curat, atât cât intră degetul în ureche. De asemenea, persoanele care înoată ar trebui să poarte cască de înot, care le protejează urechile.

În cazul copiilor, există o serie de măsuri pe care părinții le pot lua pentru a preveni durerile de urechi cauzate de infecții și inflamații:

Nu se vor da biberonul și suzeta în timp ce copilul stă întins, întrucât acest obicei predispune la infecții ale urechii.

Mâinile copiilor vor fi spălate în mod regulat, pentru a împiedica răspândirea germenilor.

Nu se curăță urechile celui mic cu bețișoare de ureche.

Alăptarea preț de 12 luni scade considerabil riscul de infecție la copii.

marţi, 17 mai 2022384
GANDUL.RO
Mărturisire tulburătoare a tatălui Roxanei, românca ucisă de rechin, în Egipt
Comentarii
mai mult...Sănătate
5 iul 00:00SănătateDe ce se umflă picioarele vara. Cauze: de la deshidratare la boli de inimă ascunse

De ce se umflă picioarele vara. Numeroase persoane acuză dureri şi edeme la nivelul membrelor inferioare odată cu...298

5 iul 00:00SănătateRiscul unei diete nesănătoase. Poate duce la moarte subită214
5 iul 00:00SănătateCând să vă faceți griji pentru o durere de stomac? Atenție la aceste semne!225
5 iul 00:00SănătateAi dureri de spate și de oase? Iată ce vitamine îți lipsesc

Ai dureri de spate și de oase? Ai o stare de oboseală accentuată și parcă intri cam des în depresie…? Poți avea...356

5 iul 00:00SănătateAtac de cord: Băuturi care ar trebui evitate vara304
5 iul 00:00SănătateCe să faci și să nu faci dacă te-a mușcat o viperă. 10 lucruri care îți pot salva viața258
5 iul 00:00SănătateLipsa de iod, cea mai importantă cauză de retard mintal. Semnele deficitului

Iodul este un microelement care se găseşte în cantităţi mici în organismul uman (15-20 mg la adult), rolul său...214

5 iul 00:00SănătateAtenție la durerile de umăr stâng! Pot fi un semn al inflamației inimii262
5 iul 00:00SănătateAlzheimer: 10 semne timpurii care prevestesc temuta maladie316
5 iul 00:00SănătateAlimente care pot ajuta la scăderea riscului de cataractă

Cataracta este o afecțiune oculară extrem de frecventă, care se manifestă prin opacifierea cristalinului sau a...248

5 iul 00:00SănătateStudiu: Ce se întâmplă dacă fumezi și bei cafea pe stomacul gol237
5 iul 00:00SănătateApple Watch ar putea măsura temperatura corpului188
Vremea
26.4°23.2° - 26.4° marţi, 5 iulie 2022
ConstanțaUmiditate: 49%
Vânt: 3.67 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/49424419282613
5/403327383218
joker28272059
Horoscop
mai mult...SPSportRT
5 iul 00:00SportSimona Halep, gest 'controversat' față de Rafael Nadal, la ceremonia de la Wimbledon. Video

La Wimbledon s-a sărbătorit centenarul turneului, iar cu această ocazie organizatorii au invitat marii jucători în...1002

5 iul 00:00SportFotbal: Internaţionalul brazilian Gabriel Jesus, de la Manchester City la Arsenal

Atacantul internaţional brazilian al echipei Manchester City, Gabriel Jesus, a semnat un angajament cu Arsenal Londra...200

5 iul 00:00SportTenis: Novak Djokovic, calificat în sferturile de finală la Wimbledon

Sârbul Novak Djokovic, triplul deţinător al titlului, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis...305

5 iul 00:00SportCristiano Ronaldo, absent de la reunirea lotului lui Manchester United

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo (37 ani), care a afirmat că ar putea pleca de Manchester United, nu a fost...270

Local
5 iul 23:29LocalÎn localitatea Corbu, apa potabilă se va furniza după un program prestabilit

Ca urmare a fenomenului de secetă accentuată din ultima perioadă, s-a înregistrat o creștere a consumului de apă...592

5 iul 23:29LocalFestivitate de Absolvire la Universitatea Maritimă din Constanța!

Universitatea Maritimă din Constanța a organizat sâmbătă, 2 iulie 2022, la Baza Nautică, Festivitatea de Absolvire...674

5 iul 23:30LocalCutremur de 4,1 grade în România

624

5 iul 23:29LocalBeți, drogați și fără permis, în traficul din Constanța

Beți și drogați la volan ori fără permis, fără să se gândească că pun viața participanților la trafic în...740

5 iul 23:29LocalVal de dosare penale pentru operatorii economici de pe litoral care vindeau îmbrăcăminte ”de firmă”

Agenții economici de pe litoral, în atenția polițiștilor! La data de 2 iulie a.c., poliţişti din cadrul...741

5 iul 23:29LocalBărbat dispărut! Dacă l-ați văzut, sunați la 112!

La data de 3 iulie a.c., în jurul orei 21.00, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Constanța au fost sesizați...723

5 iul 23:30LocalMinor în pericol de înec, la Olimp, a intervenit elicopterul SMURD

Medicii din cadrul SAJ au fost solicitați să intervină luni, 4 iulie, la hotelul Maramureș, din Olimp, acolo unde a...688

5 iul 23:30LocalConferință de presă cu ocazia festivalului Neversea, care va debuta pe 4 iulie! Video

Organizatorii Neversea, alături de autoritățile locale, au organizat în cursul zilei de luni, 4 iulie a.c., o...669

5 iul 23:31LocalGruparea Mobilă Constanța la datorie, în weekendul 1-4 iulie

387

Politică
5 iul 00:04PoliticăKlaus Iohannis a semnat: recheamă ambasadorii României din mai multe state

Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000...446

5 iul 00:04PoliticăGuvernul va impozita progresiv profitul din jocurile de noroc

Modificările aduse Codului fiscal urmează să intre luni în transparenţă decizională până vineri, iar...464

5 iul 00:04PoliticăNicolae Ciucă a decis! Numele miniștrilor vizați de o posibilă remaniere

916

5 iul 00:05PoliticăElena Udrea face clarificări tăioase privind dosarul Buzăianu

Elena Udrea se dezice total de orice implicare în dosarul Buzăianu. Fostul ministru spune că nu a avut nicio...711

5 iul 00:05PoliticăKlaus Iohannis i-a scris lui Joe Biden, de Ziua SUA

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis Președintelui Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, Jr., o...289

5 iul 00:06PoliticăPSD, replică la 'compromisul' PNL pe impozitare: 'Să deslușim împreună cum și cu cine s-au luptat cei din PNL'

431

Interviuri
19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...7159

18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...4166

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

2571

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

Fostul ministrul al Fondurilor Europene și al Finanțelor, Eugen Teodorovici, explică, într-un interviu acordat...3975

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4349

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3365

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

Dacă în plan personal, Radu Cristian se poate lăuda cu o avere de invidiat, nu același lucru se poate spune despre...5754

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2727

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

3011

Monden
5 iul 00:00MondenVedetele cu cele mai ciudate contracte prenupțiale! Catherine Zeta-Jones are multe pretenții

Iubirea este un sentiment profund, frumos, însă de multe ori nu durează veșnic. Vedetele de peste Ocean, conștiente...383

5 iul 00:00MondenAmazon simplifică modalitatea prin care utilizatorii se pot dezabona la serviciul Prime

Gigantul american de vânzări cu amănuntul online Amazon a simplificat modalitatea prin care utilizatorii se pot...187

5 iul 00:00MondenAnimaţia "Minions: The Rise of Gru" a dominat box office-ul nord-american în weekend

182

5 iul 00:00MondenAnca Pandrea, cu salvarea la spital. Actrița e plină de vânătăi

Anca Pandrea (76 de ani), simpatica actriță din serialul „Numai iubirea”, face cu greu față căldurii, așa că...433

5 iul 00:00MondenCum a reușit să slăbească peste 40 de kilograme? Adele a făcut trei schimbări simple, dar eficiente

Adele a reușit să dea jos aproximativ 45 de kilograme în doar doi ani, după ce a făcut o serie de schimbări în...373

5 iul 00:00MondenJohnny Depp, bun de plată, după ce Amber nu a mai donat din banii de divorț

Credeți că momentul în care Johnny Depp a ieșit marele învingător al procesului de defăimare avut cu fosta...333

5 iul 00:00MondenFestivalul Internaţional de Film Transilvania revine la Sibiu

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu, între 7 şi 10 iulie. Biletele au fost puse în...194

5 iul 00:00MondenPeter Brook, gigantul care a schimbat pentru totdeauna imaginea teatrului

Peter Brook, decedat sâmbătă la vârsta de 97 de ani, a fost alături de Konstantin Stanislavski unul dintre cei mai...186

5 iul 00:00MondenHarry Styles, 'devastat' după ce concertul său de la Copenhaga a fost anulat în urma atacului armat

184

Mapamond
5 iul 22:56MapamondIncendiu în Moscova: A ars partea superioară a unui celebru zgârie-nori. Video

Un incendiu a izbucnit la partea superioară a unui turn din complexul Capital Towers din Moscova, anunță media...645

5 iul 22:56MapamondOlaf Scholz: Războiul ar putea dura mult timp, pentru că Putin l-a pregătit mai demult

Decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a declanşa o invazie asupra Ucrainei vecine a fost luată cu mult timp...486

5 iul 22:56MapamondŞaptezeci de diplomaţi ruşi şi familiile lor au părăsit Bulgaria

525

5 iul 23:00MapamondZeci de lideri politici se adună în Elveția pentru elaborarea „Planului Marshall”

Lideri din zeci de țări, organizații internaționale, instituţii financiare și sectorul privat sunt pregătiți să...362

5 iul 22:58MapamondConturile de Twitter şi YouTube ale armatei britanice au fost sparte

Conturile de Twitter şi YouTube ale armatei britanice au fost piratate, duminică, iar o anchetă este în curs de...300

5 iul 22:58MapamondRusia acuză Occidentul că instigă Ucraina să atace ținte din Rusia

Kievul și „manipulatorii săi occidentali” nu vor sfârși bine dacă își continuă provocările în Rusia, a...549

5 iul 22:56MapamondO navă rusă care transporta grâu ucrainean a fost arestată în Turcia

Autorităţile vamale turce au arestat o nava rusă de tip cargo ce transportă grâu ucrainean furat, a anunţat...650

5 iul 22:54MapamondEuropa se topește: în Spania s-au înregistrat 43 de grade Celsius

Europa se topește din cauza valului extrem de caniculă. În sudul Spaniei, temperaturile au urcat până la 43 de...411

5 iul 22:54MapamondLupte grele în Melitopol. Ucraina recunoaşte că pierde teren în Lisiceansk

451

Sănătate
5 iul 00:00SănătateLipsa de iod, cea mai importantă cauză de retard mintal. Semnele deficitului

Iodul este un microelement care se găseşte în cantităţi mici în organismul uman (15-20 mg la adult), rolul său...214

5 iul 00:00SănătateAtenție la durerile de umăr stâng! Pot fi un semn al inflamației inimii

Sindromul Dressler este un tip de pericardită (inflamația pericardului) și este considerat o boală autoimună. De...262

5 iul 00:00SănătateAlzheimer: 10 semne timpurii care prevestesc temuta maladie

316

5 iul 00:00SănătateAi dureri de spate și de oase? Iată ce vitamine îți lipsesc

Ai dureri de spate și de oase? Ai o stare de oboseală accentuată și parcă intri cam des în depresie…? Poți avea...356

5 iul 00:00SănătateAtac de cord: Băuturi care ar trebui evitate vara

Temperaturile ridicate pot crește riscul apariției mai multor afecțiuni cardiace prin suprasolicitarea inimii,...304

5 iul 00:00SănătateCe să faci și să nu faci dacă te-a mușcat o viperă. 10 lucruri care îți pot salva viața

Dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar la Unitatea de primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta „Sf....258

5 iul 00:00SănătateAlimente care pot ajuta la scăderea riscului de cataractă

Cataracta este o afecțiune oculară extrem de frecventă, care se manifestă prin opacifierea cristalinului sau a...248

5 iul 00:00SănătateStudiu: Ce se întâmplă dacă fumezi și bei cafea pe stomacul gol

Fumatul este un obicei nesănătos, iar unii cercetători sunt de părerea că nici cafeaua nu îți face prea mult...237

5 iul 00:00SănătateApple Watch ar putea măsura temperatura corpului

188

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT