REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Durere fără margini la Năvodari! Două familii se roagă să primească veşti bune, iar altele se pregătesc de înmormântare

Durere fără margini la Năvodari! Două familii se roagă să primească veşti bune, iar altele se pregătesc de înmormântare

Replica API 5 martie 2016 | 01:15 817

Accident rutier teribil!

Accident rutier teribil!

Mai multe familii din Năvodari au sufletul sfâşiat în aceste momente! În timp ce două dintre ele se roagă pentru a auzi veşti bune, alte două se pregătesc pentru înmormântare. Este vorba despre teribilul accident rutier petrecut în staţiunea Mamaia, când şoferul, Adrian Bîcu, şi pasagerul din dreapta faţă, Emanuel Coroma, au decedat, pe când cele două fete din spate (Veronica Anabella Vezeteu şi Ioana Dima) au ajuns la spital, în stare gravă. Precizăm că băieţii erau membri ai Galeriei Clubului Faru, unul dintre ei fiind cunoscut cu antecedente penale, proaspăt eliberat de după gratii.

Emanuel Coroma

Moartea i-a aşteptat la „colţ” pe tinerii care se întorcea spre Năvodari după ce-şi vizitaseră un prieten. Mai exact, iubitul uneia dintre victime, Ioana Dima, studiază la Şcoala Militară Amiral Ion Murgescu şi nu are voie să plece în timpul săptămânii de la şcoală, aşa că prietenii s-au oferit s-o ajute, ducând-o cu maşina lui Adrian Bîcu, un Ford Focus, CT 10 HFF. Din păcate, la întoarcere, cursa s-a terminat teribil. Adrian a pierdut controlul direcţiei de mers pe drumul înspre Năvodari, în zona Butoaie, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp din beton.

Ioana Dima

Impactul a fost atât de violent încât autoturismul s-a încolăcit pur şi simplu pe stâlp. Toţi tinerii, Adrian Bîcu de 20 de ani (şoferul), Emanuel Coroma, de 20 de ani, (pasager dreapta faţă) Veronica Anabella Vezeteu şi Ioana Dima au rămas încarceraţi. La faţa locului au acţionat mai multe echipaje ale Ambulanţei şi SMURD, dar şi autospeciale din cadrul ISU Dobrogea şi echipaje ale Poliţiei Rutiere. La scurt timp, Adrian Bîcu şi Emanuel Coroma au fost declaraţi decedaţi.

Veronica Anabella Vezeteu

„O autospecială de Descarcerare, o autospecială de stingere cu apă şi spumă cu modul de descarcerare, două ambulanţe SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea al judeţului Constanţa şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă au intervenit pentru descarcerarea şi acordarea de îngrijiri medicale victimelor evenimentului rutier produs în staţiunea Mamaia. În accident a fost implicat un autoturism în care se aflau patru tineri care au rămas încarceraţi. Conducătorul autoturismului era însoţit de trei pasageri care au avut nevoie de ajutorul echipajelor de descarcerare.

Din nefericire doi tineri cu vârste de aproximativ 20 de ani au decedat, cele două tinere au fost transportate la Urgenţa Spitalului Judeţean Constanţa. Anunţarea accidentului la numărul unic de apel de urgenţă 112 a fost făcută la ora 20:54, iar intervenţia s-a terminat la ora 22:09. Pe toată durata desfăşurării acţiunilor de salvare, un echipaj de pompieri cu o autospecială cu apă şi spumă a asigurat măsurile de prevenire şi stingere a unui eventual incendiu ce putea izbucni la autoturismul implicat în accident”, au precizat reprezentanţii ISU Dobrogea.

Veronica Anabella lucrează ca hostess şi familia este optimistă. Ioana e în comă

Singura care a rămas conştientă în urma accidentului şi care, după cum a precizat un martor, a început să strige după ajutor, este Veronica Anabella Vezeteu. Aceasta a fost transportată la spital cu mai multe traumatisme, inclusiv craniană, toracică şi lombară. „Vezeteu Veronica Anabella este bine, să ştiţi. A intrat în operaţie, este scăpată de orice pericol. Staţi calmi”, a postat un prieten al fetei, care se afla la spital împreună cu sora acesteia. Precizăm că tânăra lucrează ca hostess la Phoenicia Holiday Resort. Cât despre Ioana Dima, aceasta se află în comă, starea ei fiind una gravă. Ea este studentă la Universitatea Ovidius, la Chimie.

FC Farul, mesaj de condoleanțe pentru Bîcu și Coroma

Cei doi tineri declarați decedați, respectiv Adrian Bîcu și Emanuel Coroma, erau membri ai Galeriei Farul, ei apărând într-o sumedenie de fotografii, care reliefează pasiunea lor pentru echipa respectivă. „O veste de-a dreptul șocantă! Doi membri ai galeriei fariste și-au pierdut viața într-un tragic accident. Unul din ei era simplu suporter fără să fie afiliat nici unei grupari, iar celalalt era membru al grupului ultras Fervent.

Și-au pierdut viața într-un tragic accident petrecut în zona Butoaie, de la intrarea in Mamaia", au transmis reprezentanții FC Farul, pe pagina oficială de facebook. Mesaje de condoleanțe au apărut și pe paginile personale ale băieților. "O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet frumos s-a ridicat la ceruri, lăsând în urmă durere, lacrimi şi un gol imens.... Te vom păstra mereu în sufletele noastre, Adrian Adi !";

"Nu a fost şi nu va mai exista om mai bun ca el.. Îmi spunea: Laurică, pe mine nu mă deranjează prea multe lucruri în viaţă, îmi văd de treaba mea.. aşa spuneai mereu frate.. Adiţule.. frate .."; "Dumnezeu să te odihnească în pace! Îmi amintesc de vorbele pe care mi le spuneai, şefule. "La un moment dat Dumnezeu va lua uşor, uşor persoanele cu suflet bun lângă el, pe o altă lume mai bună, că lumea noastră va sfârşi cu persoanele rele". Uite că în seara asta te-a luat pe tine de lângă noi, suflet bun!!".

Emanuel Coroma, proaspăt ieșit de după gratii!

Emanuel Coroma era cunoscut cu antecedente penale, el fiind eliberat recent de după gratii. Potrivit anchetatorilor, alături de Sorin Gherghe şi Mădălin Vasile Corlăţeanu, în ziua de 4 mai 2014, în jurul orei 11.00, au încercat să pătrundă prin efracţie, respectiv prin forţarea uşii de acces, în camera numărul 5, situată la etajul 1 al unei vile din nordul staţiunii Mamaia, unde era cazată persoana vătămată C.C.C., cu intenţia de a sustrage bunuri.

De asemenea, s-a reţinut în sarcina inculpaţilor că în aceeaşi zi, în jurul orei 11.30, în timp ce C.E. asigura paza, ceilalţi doi inculpaţi au pătruns prin escaladare în sediul profesional al unei societăţi comerciale situat la parterul unui bloc din Staţiunea Mamaia, cu intenţia de a sustrage bunuri, dar au fost surprinşi de persoanele vătămate O.C. şi Ş.D.D. care au încercat să îl imobilizeze pe inculpatul Emanuel Coroma la faţa locului, prilej cu care au fost lovite de Sorin Gherghe, cei trei reuşind să îşi asigure scăparea. La scurt timp, suspecții au fost prinşi, reţinuţi şi apoi arestaţi. Sorin Gherghe, Emanuel Coroma şi Mădălin Vasile Corlăţeanu au fost condamnaţi pentru tâlhărie, decizia rămânând definitivă la Curtea de Apel Constanţa, pe 13 iulie 2015.

Astfel, Sorin Gheorghe a primit 1 an şi 6 luni închisoare pentru tentativă la săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, după care cauza privind ceilalţi doi inculpaţi a fost disjunsă. Pe 13 martie 2015, Judecătoria s-a pronunţat şi în celălalt dosar, Coroma alegându-se cu măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la tentativă la tâlhărie calificată, pe când Mădălin Vasile Corlăţeanu a primit 2 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie.

Decizia a rămas definitivă la Curtea de Apel Constanța, pe 13.07.2015. Potrivit informațiilor noastre, el fusese eliberat de câteva zile. Trupurile neînsuflețite ale celor doi tineri au fost depuse vineri, 4 martie, la capela din Năvodari, de lângă magazinul Kaufland, la ora 14.00: ”Cine dorește să fie alături de Adrian și Emanuel, la ora 14.00 sunt aduși la capela de lângă Kaufland. Haideți să le fim aproape! Dumnezeu să-i ierte!”, a scris unul din prietenii tinerilor pe o rețea de socializare.

Liliana CHIRU, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614