REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Durerea în gât: remedii naturiste eficiente

Durerea în gât: remedii naturiste eficiente

Replica API 29 august 2020 | 00:00 1206

Durerea în gât poate să fie primul semn al unei răceli, consecință suprasolicitării corzilor vocale ori un simptom al unei afecțiuni mai grave precum o infecție streptococica. Indiferent de cauza durerii, durerea este una deranjantă așa că e important să ameliorezi simptomele cât mai rapid.

Durerea în gât îți da bătăi de cap? Iată cele mai eficiente remedii naturiste care o combat rapid. Începând de la miere și ghimbir și până la apă cu sare, există o serie de ingrediente la îndemână care ameliorează durerile în gât, dar grăbesc totodată și vindecarea cauzei care le-a declanșat, scrie doc.ro.

Remedii naturiste pentru durerea în gât

Mierea – probabil cel mai cunoscut remediu pentru durerile în gât, mierea este eficientă atât în ameliorarea simptomelor, cât și pentru prevenirea tușei și tratarea rapidă a răcelii, dacă această este cauza apariției durerii. Mierea poate fi folosită atât că atare, cât și amestecată în ceai sau cu zeamă de lămâie. După ce consumi miere pentru durerea în gât, nu mânca și nu bea apă pentru a permite acesteia să acționeze.

Apă cu sare – gargară cu apă și sare ameliorează durerea de gât și curată secrețiile în cazul în care acestea există. Totodată, sarea ucide bacteriile de la nivelul cavității bucale și ajută astfel la vindecarea cauzei care declanșează durerea. Dizolvă o jumătate de linguriță de sare într-un pahar plin cu apă călduță și fă gargară cu acest amestec de trei ori pe zi.

Zeamă de lămâie – zeamă de lămâie este astringentă și ajută la dezinflamarea cailor respiratorii, creând totodată un mediu deloc favorabil pentru virusuri și bacterii. Dizolvă o linguriță de zeamă de lămâie într-o ceașcă de apă călduță și bea apă cu guri mici. Repetă acest proces ori de câte ori simți nevoia pe parcursul zilei.

Ghimbir, miere și zeamă de lămâie – mierea și zeamă de lămâie au proprietăți antiseptice, antibacteriene și antiinflamatoare, însă și ghimbirul este la fel de eficient în tratarea durerilor de gât, acesta calmând iritațiile din gât. Prepară un amestec naturist eficient pentru tratarea durerilor în gât amestecând 1 linguriță de ghimbir ras, 1 linguriță de miere, zeamă de la ½ lămâie și ½ cană de apă caldă. Fă gargară cu acest amestec cel puțin de 2 ori pe zi și efectele nu vor întârzia să apară.

Ceai de mușețel – mușețelul are proprietăți calmante și este folosit de mii de ani în scopuri medicinale. Având proprietăți antiinflamatoare, antioxidante și astringente, mușețelul poate ameliora durerile de gât. Atât consumul de ceai de mușețel, cât și inhalarea aburilor acestuia ameliorează durerile în gât.

Oțetul de mere – fiind un antibacterian natural, oțetul de mere poate fi folosit pentru eliminarea bacteriilor care cauzează probleme în gât. Diluează 2 linguri de oțet de mere într-o cană de apă și fă gargară cu acest amestec.

Salvia – salvia are efect antiinflamator asupra căilor respiratorii și este un remediu eficient în caz de durere persistență în gât. Un remediu naturist eficient în acest caz este cel preparat din o linguriță de salvie mărunțită, ¼ cană de miere, 3/8 cană de oțet de mere și 1/8 cană de apă. Amestecă toate ingredientele și consumă preparatul obținut dimineață și seară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614