REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Durerea în tendonul lui Ahile: cauze și remedii

Durerea în tendonul lui Ahile: cauze și remedii

Replica API 27 iulie 2020 | 17:36 1749

Durerea în tendonul lui Ahile este cauzată de tendinopatia achiliană. Tendonul lui Ahile este cel care face legătură dintre călcâie și mușchii gambelor.

Acest tip de durere este destul de rar întâlnit, doar 2% din populație confruntându-se cu această problema. În rândul sportivilor, incidența este mai mare, durerea în tendonul lui Ahile afectând între 8-15% dintre sportivi, scrie doc.ro.

Simptome ale durerii în tendonul lui Ahile

Rigiditate la nivelul tendonului lui Ahile dimineață, atunci când se fac primii pași

Dureri la începutul, dar și la finalul antrenamentului sportiv pe care îl faci, fie că este vorba despre rutină de fitness, jogging sau yoga

Durere la contactul cu solul atunci când pășești

Atunci când se cronicizează, poate apărea chiar o mică umflătură în zona tendonului lui Ahile, care devine dureroasă la atingere

Durerile în zona tendonului lui Ahile sunt favorizate și de proastă vascularizare. Tendoanele, în general, nu sunt foarte bine vascularizate, în comparație cu mușchii. Asta înseamnă și că vindecarea este mai anevoioasă dacă suferi un accident la nivelul tendoanelor.

Cauze ale durerii în tendonul lui Ahile

De cele mai multe ori, cauza durerii în tendonul lui Ahile apare în urmă unui efort fizic foarte solicitant. Tendinopatia achiliana poate fi cauzată și de mișcările repetate de oprire și pornire, practicate în timpul tenisului, bachetului sau jogging-ului. Și încălțările cu toc și cu calapodul incomod pot cauza dureri în tendonul lui Ahile.

În cauzele foarte grave, durerea în tendonul lui Ahile poate fi declanșată de ruperea acestuia. Ruptură tendonului reduce considerabil mobilitatea piciorului.

Remedii durere în tendonul lui Ahile

În primul rând, este foarte important să apelezi la medicul specialist pentru o opinie avizată și pentru un tratament adecvat. În paralel, poți face și tu eforturi, acasă, pentru ameliorarea durerilor.

Repausul este foarte important atunci când suferi de o asemenea durere întrucât solicitarea tendonului va agrava problema, nu va contribui la vindecarea să. Așadar, renunță la activitățile precum cățăratul, alergatul sau tenisul. Dacă sportul face parte din viață ta, înlocuiește aceste activități cu unele care nu solicită tendonul lui Ahile, oferindu-i răgaz să se refacă. Înotul este un sport pe care îl poți practică fără probleme într-o asemenea situație.

Masajul te poate ajută să ameliorezi durerile în tendonul lui Ahile. Pentru masaj poți apela la un specialist, dar și la persoanele apropiate ori îți poți masă chiar tu zona, folosind un gel cu proprietăți antiinflamatoare.

Încălțămintea pe care o porți este și ea importantă, mai ales în perioada de recuperare. Renunță la încălțările cu toc, dar și la cele cu un calapod incomod. Poartă încălțări cu talpa joasă, confortabile, și înfășoară-ți piciorul cu o fașă elastică, pentru a te asigura că stă într-o poziție fixă și nu poate fi forțat.

Folosește suplimente care accelerează refacerea. Suplimentele pe baza de tumeric și ghimbir sunt renumite pentru proprietățile lor antiinflamatoare, dar și acizii grași Omega-3 sunt de ajutor. Suplimentele pe baza de colagen de origine bovină pot fi și ele de folos. Înainte de a urmă un tratament pe baza de suplimente, consulta-te cu medicul tău.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102