REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dureri de cap cu PNŢCD. Liderii se contrazic în declaraţii, pe tema "schimbarea formei de guvernământ"

Dureri de cap cu PNŢCD. Liderii se contrazic în declaraţii, pe tema "schimbarea formei de guvernământ"

Replica API 14 mai 2014 | 00:00 142

"Ţărăniştii" nu se dezmint nici în campania electorală. Divizaţi deja în două tabere, aripa Vasile Lupu şi aripa Aurelian Pavelescu, liderii PNŢCD se contrazic din nou. De data aceasta, tabăra Pavelescu ameninţă cu boicoturi şi ultimatumuri adresate Parlamentului României. Să ne amuzăm copios. În cadrul unui interviu acordat agenţiei de stat de presă, Pavelescu se manifestă ca un fel de Vladimir Putin. Mai mult, liderul "ţărănist" anunţă toate cele, numai de rău pentru viitorul scenei politice: "Din păcate, dreapta politică nu a reuşit să realizeze o platformă unică pentru aceste alegeri europarlamentare, deşi i-am chemat într-un proiect pe care l-am fi dorit asemănător cu cel făcut de Corneliu Coposu şi cu care s-au câştigat alegerile în 1996. Alegerile prezidenţiale din acest an sunt din nou puse sub semnul întrebării, sunt puse în operă mai multe scenarii manipulatoare, cum s-a întâmplat în anul 2000. Este motivul pentru care, pe ziua de 10 mai, la Cluj, Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD a luat o hotărâre importantă, aceea de a boicota alegerile prezidenţiale din toamna acestui an, dacă până atunci Parlamentul nu se constituie în adunare constituantă şi să organizeze de îndată un referendum constituţional cu privire la forma de guvernământ", a precizat Pavelescu.

Halucinant. Pavelescu figurează pe primul loc pe lista partidului la alegerile europarlamentare. Pe locul doi, se află europarlamentarul constănţean, Sebastian Bodu. L-am contactat pe Bodu pentru a ne lămuri care este legătura dintre "unificarea nerealizată a dreptei" şi "schimbarea formei de guvernământ". Răspunsul lui Bodu, pentru "Replica", a fost simplu: "Nici una". Greu de înţeles care sunt intenţiile lui Pavelescu, însă de la Bodu aflăm că românii ar trebui să îşi aleagă forma de guvernământ şi că a cam venit vremea pentru un asemenea plebiscit: "Credem că românii trebuie să îşi aleagă forma de guvernământ. Până una-alta, jucăm după regulile republicii", a declarat Bodu, pentru Replica, susţinând şi că dreapta nu s-a unificat până în prezent "din orgolii", însă aceasta ar putea fi posibilă "poate după europarlamentare". Cum se "pupă" formaţiunile de centru-dreapta, cu apucăturile lui Pavelescu de monarhie, după europarlamentare, rămâne de văzut. Recomandăm popcorn.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102