REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Duşa a cerut prefecţilor şi autorităţilor locale să fie pregătiţi pentru a interveni în weekend

Duşa a cerut prefecţilor şi autorităţilor locale să fie pregătiţi pentru a interveni în weekend

Replica API 15 decembrie 2012 | 00:00 188

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, le-a cerut prefecţilor şi reprezentanţilor autorităţilor locale, vineri seară, în cadrul unei videoconferinţe, să fie pregătiţi pentru a interveni la sfârşitul acestei sptămâni, când se anunţă precipitaţii şi viscol.

"Va fi nevoie ca în următoarele ore să reactivăm comandamentele judeţe, să asigurăm permanenţă la nivel judeţean şi naţional şi să pregătim utilajele şi mijloacele de intervenţie pentru a preveni incidentele neplăcute în judeţe şi localităţi", a spus Duşa.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a mai cerut să fie luate măsuri pentru refacerea stocurilor de materiale antiderapante şi refacerea stocurilor de combustibil atât pentru unităţile care produc agent termic pentru încălzirea locuinţelor, cât şi pentru utilajele de deszăpezire.

Totodată, Duşa le-a cerut prefecţilor şi reprezentanţilor autorităţilor locale să ia măsurile necesare pentru aprovizionarea populaţiei cu produse alimentare de primă necesitate.

Având în vedere că de sâmbătă ar putea să apară şi poleiul, Duşa a cerut administraţiilor locale să ia măsuri pentru ca populaţia să se poată deplasa în singuranţă şi fără să se accidenteze. De asemenea, el le-a solicitat reprezentanţilor Ministerului Economiei să ia măsuri pentru a nu mai apărea probleme cu cablurile electrice.

În plus, ministrul a cerut participanţilor la videoconferinţă să se asigure că spitalele, adăposturile pentru persoanele fără locuinţă, creşele şi grădiniţele au toate condiţiile necesare pentru desfăşurarea activităţii în mod corespunzător.

De asemenea, Duşa a cerut ca agenţii economici care furnizează căldură agent termic să fie supravegheate, astfel încât agentul termic să fie livrat populaţiei la temperaturile prevăzute de lege. Reprezentanţilor Ministerului Economiei ministrul le-a cerut să monitorizeze presiunea la gaze, pentru ca aceasta să fie corespunzătoare în întreaga ţară.

Ministrul le-a cerut şi celor de inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă să aibă toate utilajele şi efectivele pregătite pentru a interveni eficient.

Duşa le-a mai solicitat prefecţilor şi reprezentanţilor autorităţilor locale să avertizeze populaţia, prin toate mijloacele de care dispun, în legătură cu atenţionările meteorologice care sunt emise. "De foarte multe ori se ajunge în situaţii deosebite pentru că unii cetăţeni ori că nu sunt informaţi, ori sunt informaţi şi totuşi riscă să intre în zone unde sunt fenomene extreme. De aceea vă rog în continuare, pe lângă faptul că trebuie informată populaţia, să luaţi la nivel local preventiv, atunci când situaţia o cere, împreună cu poliţia rutieră, măsuri de restricţionare temporară pe anumite sectoare de drum, tocmai pentru a nu ajunge în situaţia să se facă blocaje, să rămână oamenii blocaţi mai multe ore pe acele sectoare de drum şi după aceea să fie nemulţumiţi că nimeni nu intervine. Trebuie să înţelegem că atunci când viscolul este foarte puternic utilajele intervin degeaba", a spus Duşa.

Ministrul Administraţiei şi Internelor le-a mai solicitat participanţilor ca informările pe care le fac să reflecte situaţia reală din judeţe, pentru ca situaţiile care apar să poată fi gestionate eficient.

sursa: newisn.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614