REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Duşa: Băsescu nu are preocupări în ultima vreme, vine degeaba în Parlament

Duşa: Băsescu nu are preocupări în ultima vreme, vine degeaba în Parlament

Replica API 25 februarie 2012 | 00:00 164

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu vrea să adreseze Parlamentului un mesaj pentru că nu mai are preocupări în ultima vreme.

Duşa a afirmat că, în opinia lui, parlamentarii PSD şi PNL nu vor fi prezenţi în plen dacă Băsescu va veni în Parlament pe 7 martie, însă decizia oficială va fi luată de conducerea USL.

"Băsescu nu mai are preocupări în ultima vreme. Vine degeaba în Parlament, pentru că nu mai are ce să le spună românilor, iar oricum 80% dintre ei nu îl mai cred", a spus deputatul PSD.

El a apreciat că eventualul mesaj al preşedintelui nu va putea duce la deblocarea activităţii Parlamentului.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care îi informează că doreşte să adreseze un mesaj pe teme de politică internă, în Parlament, în data de 7 martie.

Preşedintele Băsescu a trimis, vineri, o scrisoare preşedintelui Senatului, Vasile Blaga, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Alma Anastase, informează Preşedinţia.

"În conformitate cu prevederile art. 88 din Constituţia României, doresc să adresez Parlamentului un mesaj cu privire la probleme de politică internă. Vă propun ca data prezentării mesajului să fie data de 7 martie 2012, la o oră pe care să o stabiliţi dumneavoastră, în funcţie şi de programul celor două Camere ale Parlamentului", se arată în scrisoarea şefului statului, citată în comunicatul Preşedinţiei.

Preşedintele Traian Băsescu a organizat, recent, la Cotroceni, consultări cu partidele, una dintre teme fiind funcţionarea Parlamentului, în condiţiile protestului parlamentar al opoziţiei.

El a declarat, după consultări, că, analizând programul de guvernare şi cele 15 puncte din discursul liderului PSD Victor Ponta, a constatat că şapte puncte coincid, ceea ce poate însemna că există o bază solida de discuţie pentru eventuala revenire a opoziţiei în Parlament.

Lucrările Parlamentului au fost afectate, în ultima vreme, de protestul parlamentar al opoziţiei.

Cel mai recent mesaj către Parlament adresat de preşedintele Traian Băsescu a avut loc în iunie 2011, şedinţa de plen comun desfăşurându-se în absenţa reprezentanţilor USL.

El spunea atunci că este esenţială pentru credibilitatea Parlamentului limitarea imunităţii parlamentarilor la declaraţii şi atitudini politice pentru a da "cetăţenilor relaxarea că parlamentarii nu sunt deasupra legii".

Băsescu le-a cerut parlamentarilor să găsească o soluţie pentru transpunerea în legislaţia românească a deciziei 212/2005 a Consiliul ui JAI referitoare la confiscarea averilor obţinute illicit.

Preşedintele spunea că sunt motive temeinice pentru schimbarea structurii Legislativului, deoarece în actualul sistem bicameral cele două Camere se comportă ca într-un sistem monocameral, prin adoptarea tacită a legilor în prima Cameră.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102