REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Duţu salută fuziunea partidelor de dreapta, Tucan îi dă dracu' pe toţi, cu tot cu alianţe!

Duţu salută fuziunea partidelor de dreapta, Tucan îi dă dracu' pe toţi, cu tot cu alianţe!

Replica API 2 iulie 2014 | 00:00 249

Cum se văd negocierile PNL - PDL la Constanţa

Cum se văd negocierile PNL - PDL la Constanţa

Până la alegerile prezidenţiale este necesară construcţia unui partid de dreapta, fapt pentru care, după divorţul USL, o fuziune PNL-PDL este tot mai discutată. În timp ce unii pedelişti ori liberali sunt de părere că alianţa ar duce la un eşec, alţii văd cu ochi buni colaborarea. Chiar şi foştii pedelişti, care au părăsit formaţiunea politică în condiţii mai mult sau mai puţin amiabile. La nivel local, foştii portocalii, precum Gheorghe Moldovan, primarul din Albeşti, Viorel Bălan, edilul din Nicolae Bălcescu sau Stelian Duţu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, consideră că o alianţă de dreapta este mai mult decât bine venită, asta dacă se ţine cont de interesele cetăţenilor, în timp ce alţii... îi trimit pe toţi politicienii...la dracu', cu tot cu alianţele lor!

"Sunt amândouă partide atât de mici, încât orgoliile mari nu mai duc la nimic. Sunt cele mai mari partide mici de dreapta. Nu o să fie jenant să mă întâlnesc cu ceilalţi membri de partid ai PDL, pentru că ei au venit după noi, nu? Înseamnă că, atunci când îl urmezi pe un om, îţi place ce a făcut. Este, în condiţiile date, în regulă. Trebuie să existe un echilibru. Acolo unde există un dezechilibru, lucrurile nu merg bine, mai ales cum este politica la ora aceasta", a declarat Gheorghe Moldovan, primarul din Albeşti, considerând, totodată că "alianţa PNL cu PSD a fost o alianţă contra naturii, pentru interese de moment ale unora sau altora. N-a fost o alianţă pentru România, drept dovadă, s-a văzut ce s-a întâmplat". De aceeaşi părere este şi Viorel Bălan, şeful administraţiei locale din Nicolae Bălcescu. Cât despre o revedere cu foştii colegi din PDL: "Nu îmi este teamă că o să mă întâlnesc cu foştii colegi, pentru că noi ne-am tot întâlnit, inclusiv cu Gigi Chiru am discutat de câteva ori, nu au fost probleme", a lămurit Viorel Bălan. Nerăbdător de o fuziune a PNL cu PDL este şi Stelian Duţu, fostul preşedinte al PDL Constanţa, izgonit de două ori din partid. Absent, de ceva timp, din spectrul politic, dar membru PNL în prezent, Duţu crede că se vor schimba multe, odată formată alianţa cu PDL. "Nu fac declaraţii politice, dar m-aş bucura să se realizeze această fuziune. Este nevoie de o forţă politică concurentă, de o limpezire a spectrului politic românesc, care să asigure o alternanţă la putere, în această ţară, astfel încât electoratul să aibă nişte criterii foarte clare de apreciere şi de opţiune, fără să mai fie obligat, într-un fel, să se uite la toate culorile spectrului politic şi să-şi orienteze opţiunea", a precizat Stelian Duţu. Chiar dacă plecarea lui din PDL nu a fost deloc amiabilă, Duţu nu se teme să dea ochii cu foştii colegi. "Oamenii sunt adversari politici, nu sunt duşmani. Nu trebuie să aibă sentimente sau resentimente şi trebuie să se accepte unii pe alţii. Eu nu am supărat pe nimeni, n-am plecat din partid, am fost dat afară de două ori pentru că nu am acceptat anumite atitudini în partid şi compromisuri. Puţină lume ştie aceste aspecte", a încheiat Duţu.

Există însă şi persoane care nu dau doi bani pe această fuziune şi, în general, pe politicienii celor două partide. Vorbim despre fostul şef al liberalilor din Năvodari şi fost candidat PNL la Primăria Năvodari, Jean Paul Tucan care, de mai bine de un an, a terminat-o definitiv cu politica, după cum singur susţine. "Nu mai fac politică... de când m-am lăsat, de anul trecut. Îi dau dracu' pe toţi, cu tot cu alianţe, mi-au mâncat 10 de ani din viaţă. Nu mă mai interesează nici o alianţă între liberali, pedelişti. Când o să mă reîncarnez o să mă mai întorc în politică", a anunţat Tucan.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367