REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

E dezastru la Hârşova: 1.000 de hectare sunt inundate. Apele Române monitorizează situaţia sau e haos general?

E dezastru la Hârşova: 1.000 de hectare sunt inundate. Apele Române monitorizează situaţia sau e haos general?

Replica API 8 aprilie 2013 | 00:00 208

Papari!!! Tu vezi ce se întâmplă?

Papari!!! Tu vezi ce se întâmplă?

Dezastru în localitatea constănţeană Hârşova, motiv pentru care autorităţile locale au intrat în alertă. Mai exact, din pricina creşterii nivelului Dunării, 1.000 de hectare de pământ au fost inundate prin infiltraţii. Primarul deja încearcă să facă tot posibilul pentru a remedia situaţia, menţionând că localitatea nu-şi poate permite aşa ceva, să piardă hectare de pâmânt. "Avem cam 1.000 de hectare inundate. Unele dintre ele erau cu culturi... Nu ne putem permite aşa ceva. Situaţia este una mai veche şi ne tot chinuim să o remediem, ne confruntăm des cu această situaţie", a declarat, pentru "Replica", Tudorel Nădrag, edilul din Hârşova. În plus, acesta a luat deja legătura cu prefectul Constanţei, Eugen Bola, cu care a vorbit despre luarea unor măsuri. "Am vorbit cu prefectul, trebuie să luăm măsuri. Se va umbla la consolidarea digurilor iar ANIF va trebui să pună în funcţiune staţiile de desecare", a mai spus Nădrag. Prefectul a confirmat cele întâmplate, menţionând că situaţia este sub control. "Este vorba de nişte infiltraţii, vom pune pompele în funcţiune şi nu este nici un fel de problemă. Vorbim şi pentru motopompele care sunt la staţia de desecare, din apropiere de Hârşova, şi vor fi puse în funcţiune", a spus Bola.

Anterior, prefectul declarase că nu sunt motive de îngrijorare, în timp ce Administraţia Bazinală Apele Române Dobrogea Litoral transmisese că "monitorizează" situaţia, iar în cazul localităţii Hârşova, dar şi alte localităţi, oferă şi "consultanţă tehnică", întrucât... digurile nu le aparţin! Dar, mai anunţau cei de la ABADL ieri, nu sunt motive de îngrijorare. Azi, le indicăm faptul că motive de îngrijorare erau, ba mai grav, s-au inundat hectare întregi la Hârşova, aşa cum era de prevăzut. Prin urmare, ne întrebăm din nou: ce fac cei de la Apele Române? Ce face directorul ABADL, George Papari? Sau nu vede situaţia din pricina adjunctului Marian Mitrea?

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614