REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

E GROASĂ! Primăria vrea să angajeze casă de avocatură pentru reorganizarea RADET

E GROASĂ! Primăria vrea să angajeze casă de avocatură pentru reorganizarea RADET

Replica API 29 noiembrie 2016 | 23:45 355

Şedinţă

Şedinţă

Aleşii locali municipali au fost convocaţi marţi, 29 noiembrie, a.c., în şedinţă de Consiliu Local. Printre proiectele de hotărâre se numără şi unul prin care se aprobă achiziţia de servicii de asistenţă şi reprezentare juridică, în ipoteza restructurării serviciului de termoficare din Constanţa. Mai exact, Primăria va lansa o achiziţie publică, în urma căreia va desemna o casă de avocatură care să găsească soluţii pentru viitorul serviciului de termoficare.

Primarul Decebal Făgădău menţionează în expunerea de motive că sistemul public de alimentare cu energie termică (SACET) este un serviciu de utulitate publică şi cuprinde atât producerea, cât şi transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice. În 2011, s-a făcut o restructurare parţială a Regiei Autonome de Distribuţie a Agentului Termic, care a devenit SC RADET SA. După numai un an, RADET a semnalat primăriei mai multe disfuncţionalităţi în sistemul de alimentare cu energie termică.

Din cauza acestei lipse de unitate decizională, întregul sistem de termoficare are de suferit şi este ineficient: nu se pot realiza investiţii unitare asupra sistemului de producere-transprot-distribuţie, astfel încâ acesta să devină eficient energetic şi economic, preţul de producere a energiei este menţinut la un nivel ridicat de către Electrocentrale şi nu se pot adopta soluţii unitare la nivelul celor două entităţi, pentru ca preţul gigacaloriei livrată populaţiei să scadă. „Toate aceste elemente succint prezentate conduc la o majorare nejustificată a preţului gigacaloriei, ce produce un puternic impact social la nivel local“, explică primarul.

Plecând de la aceste realizătăţi, în decembrie 2012, Consiliul Local Municipal şi-a dat acordul de principiu pentru începerea demersurilor pentru preluarea CET Palas de către CLM, însă până în acest moment nu s-a făcut mare lucru. Dată fiind complexitatea procesului de preluare şi noua legislaţie a achiziţiilor publice, edilul consideră oportună angajarea unei case de avocatură care să se ocupe de toate aspecte ce ţin de organizarea, funcţionarea, restructurarea şi integrarea serviciului de termoficare. Avocaţii care vor fi selectaţi se vor ocupa de dosarele de pe rolul instanţelor de judecată în legătură cu procesul de reorganizare a SACET, vor demara noi acţiuni pentru preluarea acţiunilor deţinute de către stat la Electrocentrale Constanţa.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102