REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

E oficial: a dispărut ştampila! Cine se bucură de eliminarea acestei obligaţii birocratice

E oficial: a dispărut ştampila! Cine se bucură de eliminarea acestei obligaţii birocratice

Replica API 25 iulie 2015 | 13:18 248

În sfârşit!

În sfârşit!

Sursa foto:politichii.ro

Începând de joi, 23 iulie a.c., persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi entităţile fără personalitate juridică nu mai au obligaţia aplicării ştampilei pe declaraţii, cereri sau orice alte documente.

Ministerul Finanţelor Publice a promis mediului de afaceri eliminarea ştampilei şi s-a ţinut de cuvânt. Eliminarea ştampilei a fost promisă de Ministerul Finanţelor Publice mediului de afaceri de la mijlocul lunii mai a.c., când fostul ministru delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu, preciza că România este depăşită la acest capitol şi de Republica Moldova, care eliminase deja ştampila, în acel moment, de trei luni.

Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, aşa cum sunt definite în Codul Civil, precum şi entităţile fără personalitate juridică nu vor mai fi obligate să folosească ştampila, potrivit unui proiect de modificare a OUG nr. 77/1999 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi modificarea şi completarea unor acte normative pentru modificarea Ordonanţei nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, publicat de Ministerul de Finante. Ştampila nu va mai fi obligatorie în cazul declaraţiilor, cererilor şi altor documente depuse de către aceste persoane la instituţiile publice, precum şi pentru documentele emise între ele. Regula nu se aplică, însă, persoanelor juridice de drept public care vor aplica ştampila pe documentele emise.

Iniţiativa este pusă în practică şi la Constanţa, unde Primăria a anunţat că „persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi entităţile fără personalitate juridică nu mai au obligaţia aplicării ştampilei pe declaraţii, cereri sau orice alte documente depuse la Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa”. Potrivit Ministerului de Finanţe, măsura are ca scop „reducerea birocraţiei şi simplificarea regulilor administrative”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367