REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

E oficial: după o tradiţie de aproape jumătate de secol, Festivalul de la Mamaia nu va mai avea loc

E oficial: după o tradiţie de aproape jumătate de secol, Festivalul de la Mamaia nu va mai avea loc

Replica API 18 iulie 2012 | 00:00 90

În 2012, Constanţa nu-şi mai permite o "extravaganţă"

În 2012, Constanţa nu-şi mai permite o "extravaganţă"

Festivalul de la Mamaia devine istorie! Ceea ce anunţa renumitul dirijor Mădălin Voicu, prin intermediul unui interviu acordat în premieră, în ediţia de sâmbătă, 14 iulie a.c., a cotidianului "Replica" de Constanţa, se adevereşte. Tot mai multe nume sonore ale Constanţei, şi nu numai, confirmă tragica veste: "nu există fonduri"! Criza economică, dar şi asfaltările, sunt elementele care stau la baza deciziei de anulare a celei de-a 42 a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie din Mamaia.

Petrică Munteanu, directorul Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanţa, susţine că nu se pot face toate proiectele deodată, ci priorităţile necesită a fi selectate. "Avem probleme financiare, care nu cred că se vor rezolva. Problema este că nu sunt bani. Nu avem de unde să-i obţinem, nu poţi să te împrumuţi pentru a face Festivalul Mamaia. Ştiţi foarte bine că în fiecare an nu am primit bani cât trebuia şi am reuşit să-l facem pentru că este un eveniment important, dar de data aceasta nu mai este nici o şansă. Trebuie să alegem între a face unele sau altele dintre obiectivele avute. Aici mă refer, la asfaltarea unui drum important, nu putem să-l amânăm pentru anul următor, în favoarea altor evenimente ca Festivalul Mamaia", a declarat, pentru "Replica", Petrică Munteanu. Cu alte cuvinte, Festivalul de la Mamaia este sacrificat de dragul asfaltărilor, dar şi a crizei economice. "De ce mă întrebaţi pe mine? Nu am fost noi organizatorii. În moment de criză economică nu ştiu cât ne permitem extravaganţă. De fapt, nu era o extravaganţă, era un lucru de tradiţie, foarte bun. Dacă eram pus în faţa luării unei decizii de acest gen, probabil că aş fi procedat la fel", a declarat viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău. Mai mult decât atât, ministrul Culturii, Puiu Haşotti, afirmă că nu poate interveni, pentru că în bugetul Ministerului Culturii nu este prevăzut să se implice în organizarea Festivalului Mamaia. "Cine nu dispune de fonduri? Consiliul Judeţean Constanţa? Atât timp cât în bugetul Ministerului Culturii nu este prevăzută participarea la Festivalul Mamaia, acesta nu se poate implica. Aşadar, ca să putem participa cu o sumă de bani, acest lucru ar fi trebuit să fie prevăzut în bugetul Ministerului Culturii încă de la început", a spus Puiu Haşotti, ministrul Culturii. Aşadar, cu o tradiţie de 41 de ediţii în spate, importantul eveniment cultural de la malul mării se stinge încet dar sigur, în momentul de faţă, anul 2011 rămânând ultimul marcat de tradiţia Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia.

Liliana CHIRU, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218