REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

E OFICIAL: PROTOCOALELE dintre procurori și SRI SUNT ILEGALE și ABUZIVE!

E OFICIAL: PROTOCOALELE dintre procurori și SRI SUNT ILEGALE și ABUZIVE!

Replica API 17 ianuarie 2019 | 00:34 471

După Curtea Militară de Apel București, care a declarat că protocoalele "au fost încorporate obscur în procedura penală", avem oficial verdictul irevocabil că protocoalele sunt ilegale, abuzive și au încălcat drepturile omului, potrivit luju.ro.

Curtea Constituțională a României a luat miercuri, 16 ianuarie 2019, o decizie istorică în privința protocoalelor secrete semnate în 2009 și 2016. După mai multe amânări de pronunțare, judecătorii Curții Constituționale au decis că Minsterul Public a încălcat supremația Constituției atunci când a decis semnarea Protocolului nr. 00750 din 4 februarie 2009, și a Protocolului nr. 09472 din 8 decembrie 2016 cu Serviciul Român de Informații, acte care au transformat procurorii în slugile ofițerilor de informații și care au permis SRI să interfereze în activitatea de urmărire penală și să acționeze asemenea unui organ de cercetare penală, contrar dispozițiilor legale. Astfel, Curtea Constituțională a constatat existența unui conflict de natură constituțională între Ministerul Public, Parlament, Înalta Curte și instanțele judecătorești, stabilind că Serviciul Român de Informații a intervenit ilegal în dosarele penale.

Ce este mai grav este faptul că SRI și PICCJ prin decizia de a semna cele două protocoale clasificate s-au comportat că un legiuitor, intervenind astfel în rolul Parlamentului, care este "unică autoritate legiuitoare a țării”.

Caracterul secret al protocoalelor dintre Ministerul Public și Serviciului Român de Informații și necomunicarea acestora către instanțele din România a condus la desfășurarea urmăririi penale și strângerea de probe de către lucrătorii SRI și parchete pe baza unor norme/reguli secrete, la imposibilitatea persoanelor acuzate de a invocă, pe durata urmăririi penale sau a judecății, excepțiile nulitatilor prevăzute de Codul de procedura penală privind modul nelegal de administrare a probelor, dar și la imposibilitatea instanțelor de a se pronunță efectiv pe legalitatea acestor probe, determinând astfel încălcarea flagrantă a dreptului la un proces echitabil, articol prevăzut în Convenția EDO și a cărei încălcare este aspru sancționată de judecătorii Curții Europene a Drepturilor Omului, potrivit luju.ro.

Ce spune Parchetul de pe lângă Înalta Curte

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a luat cunoștință despre Decizia Curții Constituționale referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Parlamentul României, pe de o parte, și Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, generat de încheierea între Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații a protocoalelor din 4 februarie 2009 și 8 decembrie 2016.

Potrivit art. 147 alineatul 4 din Constituția României, de la data publicării în Monitorul Oficial deciziile Curții Constituționale sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor. După motivarea deciziei, urmează a fi identificate și analizate soluțiile optime în vederea dispunerii măsurilor legale corespunzătoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum drak sa mai votezi PSD cand astia ingrasa toti HOTII si penalii pe bune cu PENSII SPECIALE cat patru milioane de pensii de amarastean! La fraieri le creste pensia doar la televizor si le sar ochii din cap cand vad cat au crescut preturile. Niste borfasi sustinuti de televiziunile celor mai mari infractori si condamnati penali securistul turnator voiculescu latrina 3 si penalul Ghita cu guita tv. Replica si ea sustine la greu PSD.
3
0
In psd au venit si conduc acum toate gunoaiele adunate din toate partidele. PRM-olguta vasilescu & codrin stefanescu, PDL-liviu DRACnea..etc..etc..Ca o furtuna care a ridicat pe sus toate GUNOAIELE. Oamenii grei, asezati, au ramas jos, jos de tot si s-au urcat pitecantropii astia pe ei, dar si pe noi toti! Cu complicitatea CCR, CNA si mintea diabolica a menestrelului de la justitie tontonel toader ne fac praf! Incaleca HOTII tara, ne scot din UE si lumea civilizata daca nu ne trezim la timp sa dam cu ei de pamant.
9
0
trebuie facuta o curatenie generala in justitie, ca s-a ajuns prea departe, asta e sigur
4
11
Cine sa apere tara asta daca nu institutiile cele mai specializate in coruptie si spalare de bani, DNA,SRI, SIE si DICOT! Jandarmeria? In america si UE cine-i aduce pe criminali si hoti in fata LEGII, nu CIA, si FBI? Borfasii astia de-acum, dracnea si tariceanu, ca ei sunt actorii principali, sa-si aduca aminte ca nici macar securistul Voiculescu, Dinu Patriciu sau S.O.Vantu cu toate televiziunile si trusturile lor de presa n-au reusit sa scape! Nici ei si nici alti HOTI ca ei carea-au jecmanit tara asta, nu vor scapa! Asta e LEGE. Kovesi cu HOTII se lupta. Romanii stiu si apreciaza. HOTII NU.
12
3
Institutiile statului trebuie sa colaboreze pentru binele comun.Toate protocoalele acestea au fost ratificate in parlament de actualii parlamentari pesedisti cu gura mare.
13
1
Trebuie data de urgenta Amnistia si Gratierea pedepselor FARA VIOLENTA !
2
12
UNDE PULA MEA ESTE JUSTITIE IN ROMANIA PULII MELE CAND VORBESTI LA TELEFON CU CINEVA SA TI SE FACA DOSAR PENAL DE MITA FARA SA IEI UN LEU SPAGA SI SA MERGI LA PUSCARIE.IAR CRIMINALUL SERBAN HUIDU CU 3 TREI PERSOANE OMORATE ESTE LIBER SI MAI MANANCA CACAT PE LA TELEVIZIUNI.ASTA ESTE JUSTITIA PULII MELE PROMOVATA DE B1 REALITATEA SI DIGI 24 MUIE MUIE MUIE
6
14
De jaf si subminarea economiei nationale.Dupa SIRYA la capitolul emigrari Romania se afla.
18
5
mai nou serviciile asculta pe partea comerciala import export cauta cumparatorii ca marfuri sunt slava domnului ,si ai ofera lui varu care are firma de import export si imparte profitul la sfarsitul anului ca doar asta ne intereseaza ,oamenii de afaceri adevarati sta numai pe avioane ca la telefon si e-mail risti mult
11
0
cine este luju.ro, razvan savaliuc omul lui voiculescu si lui dragnea, numai manipulari!!
20
11
Nuti udrea,mazare,alina bica hai acasa voinicilor! S-a rezolvat! Zeita dreptatii a fost alergata cu soriciul.Intre timp bulibasa tiganilor si-a pus coroana pe capul acvilei de pe stema Romaniei.Asadar,nuti,alina,radu veniti in tara pardalienilor cu stema ca la tiganii cu rege.
19
9
trebuie neaparat legea raspunderii magistratilor
21
12
Speram sa nu te reproduci !
9
17
Vaca de kovesy cu fata ei de vitica
14
20
Curtea Constitutionala nu este controlata politic pentru ca acolo sunt si o gramada de basisti, LS si ceilalti
10
22
Potrivit luju.ro ? Potrivit unei surse nesigure publicati stiri de care nu sunteti siguri! Informatia pe care o preluati este verificata? Aveti un site care dezinformeaza un mare masura... nu stiti sa faceti jurnalism de calitate. Incercati doar sa manipulati... si va iese.
15
15
Iata ca odata si odata e si oficial ca aceste protocoale incheiate intre structurile de forta comunste-fasciste sant criminale pt. romani. Acesti mafioti comunisti securisti cu ochelari smecheri tb. pedepsiti cu beciul. Tb. trimisi urgent langa aia pe care ia bagat la racoare, sa vada si aceste bestii ce inseamna puscaria.
22
19
Esti un bou. Faci umbra pamantului degeaba, tie nici nu-ti trebuia cap. Atat!
15
24
curtea constitutionala este controlata politic si da verdictele care convin "ciumatilor" ....asa ca....
29
21

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920