REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

E prea IEFTIN? Atunci să-l dăm GRATIS! Ce ‘performanţă’ au reuşit consilierii cu un teren din centrul staţiunii Mamaia!

E prea IEFTIN? Atunci să-l dăm GRATIS! Ce ‘performanţă’ au reuşit consilierii cu un teren din centrul staţiunii Mamaia!

Replica API 31 ianuarie 2018 | 00:00 293

Ce s-a stabilit în şedinţă

Ce s-a stabilit în şedinţă

În cadrul ședinței de Consiliu Local, care a avut loc marți, 30 ianuarie, s-a discutat și despre proiectul de hotărâre numărul 23 privind concesionarea unui teren în suprafață de 510,6 mp către SC Mig 2000 SRL. Acesta nu a trecut, primind 15 voturi pentru și 10 împotrivă. Fiind un proiect de patrimoniu, erau necesare 2/3 din voturi. Astfel, societatea va ocupa în continuare gratuit terenul situat în centrul stațiunii Mamaia. De menționat este faptul că firma se află în litigiu cu Primăria Constanța, existând un dosar pe rol. La începutul ședinței de Consiliu Local a luat cuvântul Remus Negoi, care a spus că nu i se pare normal să se concesioneze terenul respectiv la valoarea de 1.3 euro/mp/lună.

De precizat este că acolo funcționează o terasă de o perioadă îndelungată, municipalitatea încercând să poarte mai multe discuții cu societatea respectivă pentru a exista o ințelegere.

Făgădău s-a simțit de deranjat de faptul că cei 7 consilieri PNL prezenți, dar și Andrei Popescu, Romeo Rezeanu și Horia Căliminte au votat împotrivă și a cerut să fie trecuți nominal cei care au votat astfel. „Vreau ca la proiectele patrimoniale să fie menționat în mod expres cine cum votează, întrucât tocmai s-a votat ca o societate să folosească gratuit în continuare un bun al municipiului Constanța!”, a spus Făgădău.

De asemenea, edilul a mai adus câteva precizări, după niște contre avute cu consilierul Andrei Popescu. „Conform contractului pe care l-a avut Mamaia SA, a dobândit un activ și un drept de a încheia un contract de concesiune, pentru o suprafață. Cu acest partener al municipalității, preluat de la Mamaia SA, situația a fost așa: au depus o cerere de cumpărare pentru întreg terenul, apoi nu au fost de acord cu prețul, apoi au cerut o prelungire a concesiunii, dar, în realitate, noi pierdem an de an sume, pentru că cineva stă pe un activ dobândit legal, construit legal, înainte de a se afla într-o relație comercială cu municipiul Constanța, deci nu poți să demolezi ceva pentru că ar fi neconstituțional, domnule consilier puteți să faceți zece mii de reclamații! Până una alta, cu votul dumneavoastră, acest chiriaș ocupă proprietatea municipiului și nu plătește nici un leu”, a adăugat primarul.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vreun machidon imputit?
0
0
Mafia spagi Decebal Fagadau -aparat de DNA ca le da si lor terenuri?
1
1
Popescu hahaha syke cardaruuuuu
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614