REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

E REVOLTĂTOR! Lacul Tăbăcărie continuă să fie groapa de gunoi a constănțenilor!

E REVOLTĂTOR! Lacul Tăbăcărie continuă să fie groapa de gunoi a constănțenilor!

Replica API 21 octombrie 2019 | 22:58 334

foto: Facebook

Lacul Tăbăcărie este un lac natural liman fluviomarin și face parte din domeniul public al statului aflat în administrarea A.B.A.D.L (Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral). În ultima perioadă, tot mai mulți constănțeni s-au plâns de mizeria din lac și de neglijența autorităților locale. În timp ce reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral susțin faptul că lacul este monitorizat frecvent și că se iau măsuri în privința gunoaielor ce sunt aruncate. Realitatea este însă alta: mizeria zace pe lac, și nu de ieri, de azi. Adevărat, nici constănțenii nu dau dovadă de spirit civic, însă nici autoritățile nu se implică prea mult pentru a evita depozitarea gunoaielor în această zonă, cum ar fi interzicerea autoturismelor în apropierea lacului.

Constănțenii sunt foarte indignați pe acest subiect și spun că s-au săturat să admire aceeași priveliște de pe lac. ”Lacul nu este amenajat absolut deloc. Facem zilnic același drum, mergem prin parc și pe marginea lacului și putem spune că nu este deloc îngrijit”, a declarat, pentru Replica, o bătrânică. Oamenii cer sancționarea celor care lasă mizerie pe malul lacului sau le aruncă în acesta și propun chiar inchiderea parcării din zona Bisericii ”Sfântul Mina” pentru a se evita acest fenomen. “Trist, dar acele reziduri sunt aruncate de oameni. Educația lasă de dorit, frecvent în zona bisericii Mina, needucații își curăță mașinile de resturi și gunoaie și dacă încerci să iei atitudine, ai șanse sa iei înjurături sau chiar lovituri”, este de părere o altă persoană care a comentat pe un grup de Facebook. “Ar trebui ca parcarea din parc sa fie desființată, sunt benzi de parcare pe bulevardul Soveja, pe care nu le folosește mai nimeni. Inclusiv cei care merg la cursurile de inot, ar trebui să parcheze pe Soveja pentru că parcul e sufocat de mașini în acea zonă”, spune alt constănțean.

Reprezentanții A.B.A.D.L susțin că s-au realizat comunicări și informări ori de câte ori a fost necesar și se colaborează cu celelate instituții abilitate pentru a găsi cele mai bune soluții în vederea reducerii, stopării fenomenului din zonă. ”În ceea ce privește asigurarea activității de inspecție a lacului Tăbăcărie, aceasta este asigurată de către inspectori de specialitate în gospodărirea apelor din cadrul instituției noastre. Nu există o persoană anume numită pentru această activitate, întrucât în jurul lacului există mai multe obiective care sunt monitorizate cu frecvențe variabile. Informarea publicului privind păstrarea luciului de apă în stare curată s-a realizat ori de câte ori a fost necesar și se colaborează cu celelate instituții abilitate pentru a găsi cele mai bune soluții în vederea reducerii, stopării fenomenului din zonă”, susțin reprezentanții A.B.A.D.L. ”Analiând calitatea apei lacului Tăbăcărie în ultimii 3 ani din punct de vedere fizico-chimic și biologic precizăm că nu au fost modificări la parametrii analizați, acesta încadrându-se în potențialul ecologic moderat”, au mai transmis reprezentanții Administrației Bazinale Dobrogea Litoral.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"civilizatie" se numeste. Marii afaceristi din zona care stau prost cu igiena.
1
0
Inamicul nr 1 este Fagabou ei investesc cu gasca doar de Unde le iese o spaga sau Parandarat ! Cu asa ceva sper sa nu mai avem de a face !
3
1
Un barometru excelent pentru nivelul educational in constanta. Ne mai comparam si facem pe desteptii cu Brasovul, Clujul etc. Vai de noi.
4
0
Inamicul cel mai mare al naturii si al omului este......omul.
5
0
Instatie la Suceava de pe Al. Lapusneanu focar de infectie la un bloc oprit din constructie ,fiind ilegal,nimeni nu vede nimic? Cine reface spatiul vrerde?.Pe banii cui?
4
0
amenzi maxime iar cei care nu le aplica cercetati
5
0
si din cauza pustanilor tigani care mananca la mac si arunca ambalajele pe jos
3
0
Autoritatile asteapta sa ne autoeducam .N-ai sa vezi, si afara educatia se face cu amenzi...
7
0
Este halucinant ce se vede in aceasta fotografie. Daca asa este realitatea, atunci Constanta are o problema grava.
10
0
Trebuie cu totii, lunar sa facem sesizari la aceste institutii corupte. Daca de atata timp nu se autosesizeaza e clar ce colcaie acolo. Infectia asta e in tot orasul. Nu exista curatenie. Inca societatea de salubrizare nu are maturi, angajatii matura cu crengi legate in forma de matura. Si OPC nu se autosesizeaza. Primaria nu se autosesizeaza. Plecati nemernicilor din acest oras.
17
1
ABDAL si GARDA DE MEDIU dorm in cizme. La garda de mediu am facut si o sesizare cu circa un an in urma si nu am primit nici un raspuns. Insensibili la doleantele noastre, Lacul Tabacarie o groapa de guinoi iar autoritatile nu fac nimic.
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369