REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ea este Cristina Mihaela Maricela, tânăra ținută în sclavie, în Italia

Ea este Cristina Mihaela Maricela, tânăra ținută în sclavie, în Italia

Replica API 25 noiembrie 2017 | 00:00 359

Rudele au crezut-o moartă

Rudele au crezut-o moartă

Tânăra de 29 de ani, din comuna Cerchezu-județul Constanța, ținută în sclavie de către un italian, într-un subsol, unde era bătută, violată și ținută nemâncată, se află în grija autorităților italiene, unde primește îngrijiri de specialitate. Fotografia a fost făcută înainte să plece la muncă în Italia, pe vremea când avea 18-19 ani. Tot în fotografie se mai poate vedea cum ține un copil în brațe. Este primul copil a l femeii, născut în România, aflat în grija tatălui, în urma unei hotărâri ale instanței privind custodia minorului. De precizat că, în urma violurilor repetate din Italia, fata a mai născut, în acele condiții greu de imaginat, fără nici un fel de asistență medicală, un băiețel și o fetiță, care au acum 9, respectiv 3 ani.

Au căutat-o, însă fără rezultat

De remarcat că mama tinerei nu mai știa nimic despre soarta acesteia. Înainte de a se rupe legătura dintre cele două, tânăra trimetea bani regulat pentru copilul rămas în țară. Însă, la un moent dat, nu a mai dat nici un semn. Femeia a declarat jurnaliștilor că, după atâta timp în care nu s-a mai știut nimic despre Cristina, rudele erau convinse că aceasta a murit.

”N-am mai vorbit de ani de zile, pentru că nu a răspuns la telefon. Ultima dată când am vorbit s-a întrerupt telefonul...Plângea şi spunea: mamă, mamă, eu sunt, eu sunt ..Nu mi-am dat seama ce spunea, despre ce este vorba. În mintea mea spuneam că era închisă, o fi fost accident ceva, dar trebuia să apară moartă, vie, dar nu am mai dat de atâţia ani de zile. Am mai căutat-o, am fost la un prieten în Italia, dar în zadar, a fost în zadar, a fost de negăsit nicăieri, nicăieri. Sunt în stare de şoc aflând că a fost ţinută într-un hal fără de hal, n-am crezut aşa ceva în viaţa mea”, a declarat mama fetei.

Așa cum mama a declarat, toți au fost șocați când au aflat prin ce a trecut Cristina Mihaela, pe care nu au mai văzut-o de când avea 19 ani, înainte de a pleca în Italia.

În ceea ce-l privește pe Aloisio Francesco Rosario Giordano, bărbatul în vârstă de 52 de ani, resposabil pentru tot calvarul româncei, acesta a fost arestat și urmează să răspundă penal pentru faptele sale.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369