REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ecaterina Andronescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii "Constantin Brâncuşi"

Ecaterina Andronescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii "Constantin Brâncuşi"

Replica API 2 martie 2014 | 00:00 194

Preşedintele Senatului Universităţii Politehnica Bucureşti, Ecaterina Andronescu, a primit sâmbătă, la Târgu-Jiu, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii "Constantin Brâncuşi" (UCB). La eveniment au participat membri ai comunităţii academice, studenţi, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene. Preşedintele Senatului UCB, Adrian Gorun, a fost cel care i-a înmânat distincţia fostului ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu. "Senatul UCB Târgu-Jiu se întruneşte astăzi, 1 martie, Ziua Mărţişorului, spre a cinsti una dintre personalităţile de prim rang ale învăţământului românesc, Ecaterina Andronescu. Spirit activ, dedicat ştiinţelor exacte, doamna Ecaterina Andronescu face parte din elita şcolii româneşti, punându-şi, prin activitatea sa, amprenta asupra evoluţiei educaţiei româneşti în ultimii 20 de ani", a declarat Adrian Gorun. Fostul ministru al Educaţiei le-a mulţumit reprezentanţilor UCB Târgu-Jiu pentru titlul acordat, menţionând că apreciază activitatea instituţiei de învăţământ superior, care s-a dezvoltat în ultimii ani. "Vă mulţumesc foarte mult, vă mărturisesc că emoţia pe care o am mi se pare că este firească, gestul dumneavoastră mă onorează, sunt onorată să fac parte, începând de astăzi, din comunitatea academică a UCB din Târgu-Jiu, universitate pe care o urmăresc cu speranţa unei creşteri permanente de foarte mulţi ani şi nu pot să spun decât că a crescut, e o universitate tânără, dar în aceşti an a crescut foarte frumos. Am fost un om norocos, cred că norocul m-a urmărit de-a lungul întregii mele cariere şi vieţi", a precizat Ecaterina Andronescu.

Andronescu a fost ministru al Educaţiei în perioada 2000-2003, precum şi în perioada decembrie 2008-octombrie 2009. În iulie 2012 a devenit din nou ministru al Educaţiei şi Cercetării, ocupând această funcţie pentru câteva luni.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218