REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ecaterina Andronescu a venit în mijlocul elevilor, la şcoala de vară

Ecaterina Andronescu a venit în mijlocul elevilor, la şcoala de vară

Replica API 22 august 2012 | 00:00 152

Ministrul Educaţiei: "Va veni un timp când vom trage o linie neagră şi va trebui să adunăm tot ce am făcut"

Ministrul Educaţiei: "Va veni un timp când vom trage o linie neagră şi va trebui să adunăm tot ce am făcut"

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost prezentă la Constanţa, în cadrul zilei de marţi, pentru a participa la deschiderea celei de-a doua ediţii a Şcolii de vară a Consiliului Naţional al Elevilor. Prin prezenţa sa, aceasta a dorit să ţină o lecţie de viaţă celor prezenţi, explicându-le că şcoala este o etapă continuă a vieţii.

S-a deschis cea de-a doua ediţie a Şcolii de vară a Consiliului Naţional al Elevilor, parte integrantă a Proiectului "Consiliul Naţional al Elevilor - Factor al democratismului educaţional". Evenimentul a avut loc în incinta Pavilionului Expoziţional din Constanţa, alături de nume importante din învăţământul românesc şi nu numai. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Răducu Popescu, a ţinut să asigure că reprezentanţii Instituţiei din care face parte s-au implicat în acest demers cu toate forţele. "Vă asigur că noi, cei care manageriem acest lucru, în calitatea pe care o am la ISJ, aceea de căpitan de echipă, spun că suntem o echipă şi doar aşa putem realiza ce ne-am propus. Asta facem noi, asigurăm calitatea în educaţie pentru cei care intră în acest sistem, indiferent din ce mediu fac parte", a declarat Răducu Popescu. De asemenea, Corina Martin, preşedintele ANAT şi Asociaţiei Litoral- Delta Dunării, prezentă la eveniment, a încurajat elevii, spunându-le că, dacă ai încredere în ceea ce faci, se poate. "Ce vreau să vă spun cu acest lucru: dacă ai încredere în ceva, se poate. De ceva timp încerc să transmit acest mesaj: We can do it, yes, we can! Chiar dacă poate copiem discursul lui Obama, nu contează, important este să credem în ceea ce facem. În ţara aceasta este nevoie să-i urmăm pe cei care învaţă să conducă, să transmită ceva, să construiască, pentru că de stat pe margine şi aruncat cu pietre, suntem sătui, în România", a spus Corina Martin. De asemenea, în cadrul evenimentului a fost prezent şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care a explicat elevilor faptul că şcoala este o etapă continuă, pe tot parcursul vieţii. "Şcoala este o etapă continuă. Şcoala trebuie să dezvolte creativitatea fiecărui individ. Nu realizaţi acum, dar adolescenţa este o perioadă generoasă. Va veni un timp când vom trage o linie neagră şi va trebui să adunăm tot ce am făcut. Adăugaţi la lista aceea, zilnic câte ceva, să aveţi ce aduna, la sfârşit. Ceea ce faceţi aici este şcoala vieţii. Sper să mă chemaţi şi la ediţiile următoare, chiar dacă nu voi mai fi ministru. Profesor, cu siguranţă voi fi", a spus ministrul Andronescu. Menţionăm că, la deschiderea celei de-a doua ediţii a Şcolii de vară, au fost prezent şi Victor Ionescu, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, alături de alţi reprezentanţi ai comunităţii locale. La finele conferinţei, membrii prezidiului au primit scrisori şi diplome de mulţumire din partea elevilor. Menţionăm că anul acesta, în perioada 20 - 25 august 2012, în Centrul de agrement New Paradise din Eforie Sud, vor participa la variate activităţi de formare şi informare, peste 100 de elevi şi 30 de profesori din ţară. Programul Şcolii de vară presupune întâlniri cu ONG-uri, cu traineri recunoscuţi în plan naţional şi nu numai, ateliere de lucru, expuneri de proiecte.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218