REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ecaterina Andronescu, candidat la alegerile prezidenţiale

Ecaterina Andronescu, candidat la alegerile prezidenţiale

Replica API 16 ianuarie 2019 | 00:49 407

Ecaterina Andronescu se pregătește să candideze la alegerile prezidențiale, fie din partea PSD, fie independent, pe modelul urmat de Sorin Oprescu la primăria Capitalei, au declarat pentru Edupedu.ro surse politice, transmite Româniatv.net.

Între timp, liderul PSD, Liviu Dragnea, construiește o opoziție la Andronescu atât în interiorul Ministerului Educației, cât și în partid. Potrivit surselor Edupedu.ro, la următorul comitet executiv al PSD, deputatul de Iași Camelia Gavrilă – de două ori inspectoare școlară generală în Iaşi – va prelua funcția de președinte al departamentului de educație în PSD, poziție din care îi va putea întoarce în partid toate proiectele Ecaterinei Andronescu.

În Ministerul Educației, opoziția la Andronescu este asigurată prin intermediul lui Liviu Pop, de oamenii angajați de el în instituție, potrivit Edupedu.ro.

Ecaterina Andronescu a declarat că, în acest moment, în partid nu s-a luat nicio decizie.

"Am atâta treabă la Minister, încât numai la asta nu m-am gândit. Iar în partid nu s-a luat nicio decizie, așa încât cred că sunt presupuneri care nu au nici un fel de suport. L-ați auzit și pe dl Dragnea care a spus că se va face o evaluare, că se vor lua în calcul sondajele. Mai avem până atunci mult", a spus Ecaterina Andronescu.

Întrebată dacă spune că posibilitatea de a candida la prezidențiale este de 0%, Ecaterina Andronescu a răspuns, pentru Edupedu.ro: "Nu. Eu ce pot să vă spun în acest moment e că în partid nu s-a luat nicio decizie în legătură cu cel care va fi susținut de PSD pentru poziția cea mai înaltă în stat. L-ați auzit și pe șeful partidului, spunea: poate să fie un candidat unic al alianței, ceea ce fără îndoială ar crește șansele candidatului alianței PSD-ALDE, poate să fie dl Tăriceanu, dl Dragnea sau altul, asta este cred că ați auzit și dvs".

Amintim că Ecaterina Andronescu (70 de ani) este la al patrulea mandat de ministru al Educației, obținut după o scrisoare deschisă anti-Dragnea trimisă în vară. Marginalizată în partid la momentul celebrei scrisori prin care i-a cerut lui Liviu Dragnea "să facă un pas în spate (...) și să se retragă din fruntea partidului", Andronescu a acceptat 3 luni mai târziu funcția de ministru în guvernul despre care până atunci spunea că nu o reprezintă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici macar o gaina n-ar vota-o !
3
1
Uitati-va cine a ajuns sa conduca RO si noi stam ca prostii si ne uitam la ei in loc sa-i luam cu parul sa se ascunda singuri in puscarie de furia poporului! Toate corvetele lu DRACnea fac stiptiss in parlamentul RO si toti borfasii stransi ciorchine in jurul lui fac LEGI doar pentru HOTI. Si, mai avem si un IMN..si nu ne DETEPTAM DE LOC! Tot adormiti suntem si-i lasam pe toti golanii sa ne scuipe-n obraz! Ne uitam cum ne fura banii din Buget, cum ii impart HOTII intre ei si...TACEM. Pana cand!
4
1
Incredibil !? In ce tara traim, despre ce vorbim ?? Ce spun tinerii nostri ?!
5
0
N-am mai ras asa de ani de zile!!!!
5
0
de neinteles cum un cadru didactic se lasa manipulata ptr niste amarati de bani si ptr, in mintea ei bolnava, faima. In cazul in care a avut-o, faima, a reusit sa ajunga opusul acesteia. Necazul lor este ca pe langa cei ce accepta in continuare spalarea pe creere si promisiuni neonorate, mai exista si oameni demni, ce gandesc corect- indiferent de partide si de lupta acestora ptr ciolan. Au castigat si unii si altii , singurul care a pierdut este omul de rand
3
2
PSD ne arunca teme false pe piata ,ca sa nu ne mai ocupam de Dragnea si camarila lui.Tot Dragnea doraste sa candideze.
5
1
Sa stea acasa. Sa se pensioneze ca a demonstrat ce-i poate capul in cele 4 mandate
4
1
Fereasca Dumnezeu!
3
2
Fereasca, Dumnezeu!
3
2
Sa candideze...la un post de casnica-sef la ea acasa .
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367