REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ecaterina Andronescu: 'Cred că putem să facem un Guvern mai performant, trebuie să guvernăm pentru țară'

Ecaterina Andronescu: 'Cred că putem să facem un Guvern mai performant, trebuie să guvernăm pentru țară'

Replica API 3 septembrie 2018 | 23:51 324

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a afirmat, sâmbătă, că Partidul Social Democrat ar trebui să aibă un Guvern mai performant decât cel din prezent.

Întrebată la Neptun, unde sâmbătă are loc şedinţa CExN a PSD, dacă îşi menţine poziţia dintr-o scrisoare adresată membrilor partidului prin care a cerut demisia lui Liviu Dragnea şi schimbarea Guvernului, Ecaterina Andronescu a răspuns: "Eu nu mă dezic de lucrurile pe care le-am spus. Poate că există şi alte soluţii decât cele pe care eu le-am scris în scrisoare, dar ceea ce este clar: cred că putem să facem un Guvern mai performant decât cel care e. (...) Sunt oameni care fac performanţă în actualul Guvern, dar sunt şi oameni care nu dau rezultatele la care noi ne aşteptăm".

Totodată, chestionată ce părere are cu privire la faptul că în şedinţa CExN Gabriela Firea ar fi cerut demisia ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, Ecaterina Andronescu a precizat: "Cred că toate aceste lucruri trebuie să fie discutate, şi ce am scris eu în scrisoare şi ce spune Gabriela Firea, pentru că eu cred că trăim o perioadă în care politica trebuie abordată puţin mai mult decât până acum, în sensul că ceea ce se întâmplă trebuie discutat cu oamenii şi nu trebuie create tensiuni şi divizarea aceasta. (...) Trebuie să dezbatem fără patimă, cu răbdare şi cu înţelepciune, pentru că oamenii ne-au trimis să guvernăm această ţară".

De asemenea, Ecaterina Andronescu a precizat că ea nu este membru al Comitetului Executiv al PSD, precizând însă că scrisoarea sa ar trebui discutată în CExN sau în cadrul întâlnirii grupurilor parlamentare ale partidului, de sâmbătă, de la Neptun.

"În şedinţa grupurilor parlamentare care va avea loc după ce se va termina şedinţa Comitetului Executiv, poate se va discuta acest lucru", a afirmat Ecaterina Andronescu.

În ceea ce priveşte motivele pentru care ar trebui demis preşedintele PSD, Liviu Dragnea, Ecaterina Andronescu a precizat: "Eu cred că trebuie să facem puţin altfel ceea ce facem acum, să guvernăm puţin diferit de până acum şi pentru partid, dar mai ales pentru ţară, în sensul în care Guvernul să fie mai performant şi oamenii să fie mulţumiţi, să nu iasă în stradă".

În opinia sa, nu numai structurile de conducere ale PSD, ci şi grupurile parlamentare ale partidului ar trebui să dezbată problemele cu care se confruntă social-democraţii şi deciziile pe care aceştia le iau.

"Cred că nu numai structurile de conducere - Biroul Permanent şi Comitetul Executiv - trebuie să dezbată problemele cu care se confruntă şi deciziile pe care le ia PSD, dar şi grupurile parlamentare au rolul lor, pentru că grupurile parlamentare susţin prin legislaţie politica Guvernului şi a partidului. Deci cred că deciziile trebuie să fie mai larg dezbătute", a arătat Andronescu

Întrebată dacă i s-a propus să preia conducerea Ministerului Educaţiei pentru a renunţa la punctul său de vedere, Andronescu a negat. "Nu. (...) Nici n-o să mi se propună şi nici n-o să accept", a spus ea.

De asemenea, Ecaterina Andronescu a mai spus că nu a fost invitată la Şcoala Politică de Vară a Organizaţiei Femeilor Social Democrate, care a avut loc vineri la Mamaia. "Trebuie să spun cu amărăciune că nu am fost invitată şi, ca urmare, nu mă duc neinvitată", a afirmat Andronescu.

Sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
te-am vazut pe treaba la intersectia de la costinesti , ti-am trimis cativa clienti ....ai rezolvat cu dantura , sa nu le faci rana ?
1
3
Acum la congresul asta su CEX sau ce dra a fost el, acolo unde va intalniti toti care-i avizati favorabil toate hotiile lui dracnea, ati fi avut ocazia sa-i spuneti NU, Nu suntem de acord! Dar ati tacut TOTI! Ati lasat-o singura pe Gabi Firea in fata lu dracnea si la toate cozile lui de topor! TOTI va faceti complicii legilor penale ale lui Dragnea. TOTI.
4
1
Ce fata de cotoroanta are asta!
2
4
Trei vecee 150.000 de euro !!! ??? Magadaule trei dosare penale !!! Un veceu in parc la prinarie ne costa contribuabilii constanteni de la nasu nasilor don fuckadau cate 2 miliarde bucata. Baah cinstitilor pisdei voi sunteti tare nebuuuuuni !!!
1
1
Asa pesedeii pt liderul vostru neinfricat Livache ati inceput sa insultayi un membru marcant psd cu vechine de aproape 30 de ani in partid! Va cumparat Dragnea pe o bere la pet si un mic cu pesta porcina!
8
2
Sarpele cu ochelari e bunica lui ciutacu
7
4
d-na andronescu esti o caraghioasa stai acasa si cresteti nepoti nu mai face politica te miorlaiesti ca o pisicuta nu ti se potriveste pleaca la ponta si lasa psdeul.
10
3
Abramburica da calificative actualilor ministri. A uitat ce harababura a inceput in invatamant odata cu mandatul ei? Se pare ca, pe langa alte pacate, n-are nici tinere de minte...
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367