REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ecaterina Andronescu, declaraţii importante despre centrul de excelenţă de la Universitatea Ovidius

Ecaterina Andronescu, declaraţii importante despre centrul de excelenţă de la Universitatea Ovidius

Replica API 22 ianuarie 2019 | 00:00 425

Ministerul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a aflat vineri, 18 ianuarie 2019, la Constanţa. Printre instituţiile vizitate s-a aflat şi Unviersitatea “Ovidius”. Echipa de conducere a Universităţii a vorbit cu ministrul Educaţiei despre înfiinţarea unui centru de exclenţă. Contactat telefonic, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a precizat: “Suntem în construcţie. Nu o să se poată face centrul aşa bătând din palme. Încercăm să iniţiem o Hotărâre de Guvern. Este o chestiune care nu se poate face foarte repede, dar nu renunţăm, suntem pe calea cea bună”, a precizat ministrul Educaţiei.

Amintim că echipa Universităţii “Ovidius”, condusă de rectorul Prof. univ. dr. Sorin Rugină, s-a deplasat miercuri, 19 decembrie 2018, la sediul Ministerul Educaţiei Naţionale pentru prezentarea proiectului privind înființarea unui centru de excelență. Centrul a primit la acea dată aviz favorabil, urmând să fie denumit Centrul de Excelenţă Ovidius Internaţional şi Multicultural de Dezvoltare Durabilă în Sud Estul Euorpei. La Bucureşti, alături de rector s-au aflat prorectorii instituţiei de învăţământ superior, şi anume Prof. univ. dr. Diane Corina Paula Vancea, Prof. univ. dr. Mihai Gîrţul, lect. univ. dr. Alexandru Bobe, Prof. univ. dr. Liliana Ana Tuţă, Prof. univ. dr. Carmen Elena Maftei şi preşedintele Senatului Prof. univ. dr. Ioan Botescu. “A fost agreată ideea de a valida hotărârea noastră privind înfinţarea Centrului de Excelenţă Ovidius Internaţional şi Multicultural de Dezvoltare Durabilă în Sud Estul Euorpei. Centrul va oferi, în special, prin Departamentul de Studii Avansate şi Relaţii Internaţionale, o perspectivă de internaţionalizare mai accentuată, mai accelerată. Acest centru putem să zicem că este o realizare importantă a Anului Centenar”, a declarat vineri, 21 decembrie, rectorul Universităţii “Ovidius”. Noi masterate în limba engleză, dar şi învăţământ în limba turcă, sunt proiecte ce ţin tot de acest centru. “Acest proiect, care desigur necesită nişte etape de parcurs, eu zic că va fi un proiect de succes. Dezvoltarea specializărilor în limba engleză, noi masterate foarte intersante, toate vor fi în limba engleză sau o limbă de circulaţie. Decomandată potenţialul nostru este în limba engleză şi dezvoltăm în perspectivă şi o linie de învăţământ cu predare în limba turcă, dar decomandată suntem în faza în care trebuie să găsim profesorii de limba turcă”, a mai explicat Prof. dr. Sorin Rugină.

Centrul va fi amenajat în Corpul 3 din Campusul Universitar

Centrul urmează să funcţioneze în Corpul 3 din Campusul Universitar, în clădirea nouă. Aici se află deja Farmacia, facultate care are cele mai moderne laboratoare din ţară. Tot această clădire va adăposti Facultatea de Medicină Dentară în limba engleză. De asemenea, ultimele două nivele ale clădirii sunt destinate Centrului de Studii Avansate şi de Relaţii Internaţionale.

Cum va funcţiona noul centru

Chiar dacă va funcţiona din luna martie 2019, este un proiect de lungă durată. Pentru realizarea lui va participa întregul mediu academic din cadrul Universităţii “Ovidius”. Vorbim de doctorii honoris causa, oameni de mare renume, apoi de foştii profesori, fostii rectori, care sunt şi membri ai Institutului de Ştiinţă, Cultură şi Spiritualitate, o structură care funcţionează şi a creat parteneriate cu unviersităţi din toată lumea. De altfel, rectorul Sorin Rugină a precizat că numărul mare de parteneri internaţionali reprezintă un atu în privinţa înfiinţării acestui centru.

“Cercetarea este necesară”

Potrivit rectorului Universtităţii Ovidius “cercetarea este necesară”. “Marea deficienţă a universităţilor, dincolo de faptul că există institute de cercetare, suntem instituţii de educaţie şi de cercetare, o reprezintă numărul insuficient de cercetători şi trebuie să devoltăm şi această componentă, şi mai ales să atragem tinerii în toate proiectele noastre”, a precizat rectorul Prof. univ. dr. Sorin Rugină.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ai contribuit cumva cu ceva la infiintarea acestei universitati de vii ca culegi laurii?, chiar nu iti este rusine- ai distrus invatamantul romanesc, si te joci de-a ministreasca, cand sunt, cand nu sunt. Am inteles ca ai ideea de alasa repetenti copii din clasa intai- ai stat mult pana ai gandit aceasta idiotenie sau ti-a impus-o puscariasul draknea. Tu ai copii?- ce crezi ca s-ar intampla cu sufletelui acelui pui mic la o asa veste?
3
0
e nevoie de mai multa spaga in euro pentru toti acesti ''universitari'' Clujul sta mai bine la fel si Timisoara numai la Constanta spaga este cam mica se doreste mai mult
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920