REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ecaterina Andronescu și-a amânat întâlnirea de la Constanța. Ce spune rectorul Universității „Ovidius”, Sorin Rugină!

Ecaterina Andronescu și-a amânat întâlnirea de la Constanța. Ce spune rectorul Universității „Ovidius”, Sorin Rugină!

Replica API 15 decembrie 2018 | 12:11 296

La sediul vechi al Universității Ovidius Constanța a fost așteptat sâmbătă, 15 decembrie, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu. Din cauza vremii nefavorabile, demnitarul nu a putut onora cu prezenta evenimentul organizat de institutia de învățământ superior. Potrivit rectorului Universitatii Ovidius, Sorin Rugină, ministrul a fost invitat să participe la evenimentul de lansare a proiectului privind înființarea Centrului de excelență Ovidius de dezvoltare durabilă în regiunea Mării Negre.

”Este un proiect de lungă durată. Am fi vrut să fie lansat în prezența doamnei ministru. Este ceea ce își dorește și dânsa", a precizat rectorul. Concret, se dorește dezvoltarea universității pe partea de cercetare. "Există în cadrul universității un grup de cercetare, dar nu avem un număr suficient de cercetători. Aceasta este o problemă la nivel de țară. Ne dorim să atragem cât mai mulți tineri și să ne internaționalizăm prin creșterea numărului de studenți străini și prin introducerea unor linii noi de învățământ pentru 2019. Vom introduce masterate în limba engleză. Vom dezvolta în perspectivă și o linie de învățământ cu predare în limba turcă", a precizat rectorul Sorin Rugină.

Din nefericire, numărul studenților români a scăzut, de la 20.000 în anul 2011, la 14.700 în prezent, a mai spus rectorul. La ora actuală, universitatea are 1.200 de studenți străini.

”Ideea este să creăm atractivitate pentru studenții străini prin liniile de învățământ pe care le vom dezvolta la celelalte facultăți, mai puțin la Facultatea de Medicină unde numărul studenților veniți din străinătate este semnificativ", a explicat rectorul. ”Dezvoltarea specializărilor precum robotică, informatică și inteligență artificială sunt printre prioritățile universității, întrucât aceste domenii de studiu prezintă interes în rândul studenților străini, și nu numai. Ne gândim la proiecte care vizează întreaga Europa și nu numai. În urmă cu o săptămână, am primit titlul oficial de Clasă Independentă Confucius, în cadrul unui parteneriat cu China”, a completat Rugină.

Rectorul a vorbit şi despre importanţa Portului Constanţa, dar şi despre nevoia ca mediul economic din plan local să vină în întâmpinarea universităţii. Astfel, se doreşte să nu mai fie cazuri în care o specializare creată şi urmată de studenţi să nu-şi mai găsească corespondent pe piaţa muncii.

C.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La puscarie mai comunistule obosit, si mai lasane cu flatulentele tale.
1
0
E ocupata . Nu poate veni.
1
0
Ce iti mai place sa furi stilul de a trage de urechi verbal sunteti niste plagiatori un comment nu mai poti ca esti furat ca si stil...Cioran spunea ca cel mai mare omagiu pe care ti l poate aduce cineva este atunci cand te copie,in orice fel!Macar invatati tot e ceva
1
0
cea mai mare greseala numirii acestei matracuci care a distrus invatamantul romanesc si care, in prostia ei, doreste ca fiecare elev sa aiba laptop si clasele table nu stiu de care, timp in acre unii elevi, si nu sunt putini, nu pot frecventa scoala din prea muklta saracie iar unele scoli au WC in afara cladirii, despre ce vorbim? Ce ar fi ca si dta abramburica sa mai dai explicatii in dosarul in care ai mai fost citata-
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614