REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Echipa CNN arestată în timp ce transmitea de la protestele din Minneapolis

Echipa CNN arestată în timp ce transmitea de la protestele din Minneapolis

Replica API 29 mai 2020 | 00:00 1166

Un reporter al CNN şi echipa sa de producţie au fost eliberaţi de poliţie la mai puţin de două ore după ce au fost arestaţi vineri dimineaţă la Minneapolis, în timp ce transmiteau în direct de la protestele prilejuite de moartea lui George Floyd, relatează DPA, citată de Agerpres.

Captura foto: Oscar Jimenez CNN / Facebook

Corespondentul Omar Jimenez şi echipa sa au fost reţinuţi de poliţie pentru că nu ar fi respectat o solicitare a poliţiei de a pleca din locul transmisiunii, potrivit presei.

"Un jurnalist al CNN şi echipa sa de producţie au fost arestaţi în această dimineaţă la Minneapolis în timp ce îşi făceau meseria, în pofida faptului că s-au legitimat, o încălcare clară a primului amendament" al Constituţiei americane care garantează libertatea presei, a denunţat CNN într-un comunicat.

Poliţiştii au alergat spre echipa CNN, din care mai făceau parte producătorul Bill Kirkos şi fotojurnalistul Leonel Mendez, în jurul orei locale 05:00 dimineaţa, în timp ce încercau să aresteze un protestatar.

În imaginile difuzate, Jimenez, care este un latino de culoare, a ridicat legitimaţia pentru a se identifica ca jurnalist, înainte ca un poliţist să-l prindă şi să-l încătuşeze.

"Putem să ne retragem până unde vreţi. Suntem în direct. Aşezaţi-ne unde doriţi. Plecăm din calea voastră unde doriţi", a spus reportul calm.

Într-o declaraţie acordată după eliberare, Jimenez a spus că ofiţerul care l-a arestat a fost destul de politicos, dar nu avea nicio informaţie despre situaţia creată. "Pur şi simplu respect ordinele care mi s-au dat", i-a spus el lui Jimenez.

Incidentul a provocat imediat reacţia guvernatorului Tim Walz, care i-a spus preşedintelui CNN Jeff Zucker că depune eforturi pentru eliberarea imediată a echipei. Walz a catalogat şi el arestarea drept "inacceptabilă", potrivit CNN, şi a spus că echipa de filmare avea tot dreptul să se afle acolo.

Într-o serie de postări pe Twitter despre incidentul de vineri dimineaţă, CNN a observat că celălalt corespondent Josh Campbell, care transmitea din aceeaşi zonă, a fost tratat diferit faţă de Jimenez.

"Un reporter de culoare al CNN a fost arestat în timp ce transmitea legal de la protestele din Minneapolis. Un reporter alb, aflat şi el la faţa locului, nu a fost arestat", a postat canalul CNN pe reţeaua socială.

Campbell, care se afla şi el în zonă dar nu transmitea în direct, a relatat că a fost abordat de poliţie, dar i s-a permis să rămână.

"M-am legitimat şi ei au spus: 'OK, poţi să rămâi în zonă'. Am fost tratat foarte diferit de Jimenez", a spus Campbell la CNN.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au innebunit cu asa zisul racism. Politistul care a tinut genunchiul pentru si l-a omoeata a fost si este un criminal dar astea bags totialbiiin categoria rasisti si criminali cand de fact au ajuns sa fie haituiti de negri silatono sichinezi si arabitoi
2
0
CNN greatest Fake News around Earth. panarame de pseudo-jurnalisti, gen Gadoiu si Badoiu de la Latrina 3.
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614