REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Echipele de salvamari, pregătite pentru weekendul DE FOC

Echipele de salvamari, pregătite pentru weekendul DE FOC

Replica API 29 aprilie 2016 | 00:39 232

La datorie, şi pompierii, jandarmii şi poliţiştii

La datorie, şi pompierii, jandarmii şi poliţiştii

Pregătiri peste pregătiri pe litoralul românesc! Doar două zile ne mai despart de weekendul pe care îl aşteaptă cu nerăbdare întreaga ţară. Dubla sărbătoare de 1 Mai va aduce la malul Mării Negre aproximativ 40.000 de turişti. Dacă localurile şi plajele însă pun la punct ultimele detalii, cei ce vor veghea activităţile din mare sunt pregătiţi.

Deşi prognoza meteorologilor nu este una pe placul turiştilor, acest lucru nu înseamnă că salvamarii nu vor fi la datorie. Echipele pentru principalele staţiuni sunt pe poziţii. „Avem pregătite două grupe de salvamari pentru Vama Veche, dar şi o grupă de scafandri pentru intervenţii. De asemenea, şi pentru Olimp şi pentru Neptun avem pregătite câte o grupă pentru fiecare”, a precizat George Lipoveanu, şeful salvamarilor din sudul litoralului. De asemenea, pentru evitarea sau gestionarea rapidă şi eficientă a situaţiilor de urgenţă în alertă vor fi şi echipaje SMURD şi ISU Dobrogea în zonele ce se anunţă supraaglomerate.

„Acest weekend vine cu o încărcătură din punct de vedere al posibilelor situaţii de urgenţă, însă echipajele sunt aceleaşi care gestionează situaţiile în timpul celorlalte weekenduri şi vor proceda exact la fel. Noi, în momentul de faţă, am fixat anumite puncte de lucru unde vor fi dispuse anumite echipaje pentru a eficientiza intervenţia. Adică, nu vor mai sta echipajele numai în subunitate, ci vor fi dislocate în anumite puncte de lucru pentru a eficientiza timpul de răspuns. Mă refer la zonele în care desfăşoară activităţi cu public numeros, de exemplu locaţia Sunwaves. Aici, în tot acest weekend, vom avea dispusă o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD”, a precizat Daniel Petrov, şeful Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

Nu vor lipsi nici jandarmii constănţeni. Astfel, în perioada 28 aprilie - 03 mai a.c., peste 170 de jandarmi vor acţiona împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa în misiune, în localităţile Constanţa, Năvodari, Mamaia, Eforie, Techirghiol, Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche. Totodată, aceştia vor acţiona pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la toate manifestările culturale, sportive, promoţionale ce vor fi organizate pe întreg litoralul.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218