REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Eco-vigneta ar putea fi o nouă taxă care s-ar simți în buzunarele șoferilor

Eco-vigneta ar putea fi o nouă taxă care s-ar simți în buzunarele șoferilor

Replica API 17 martie 2017 | 22:40 437

Chiar dacă ministrul Mediului, Daniel Constantin, a precizat că nu va introduce o taxă nouă în locul timbrului de mediu, totuși a precizat că autoritățile locale ar putea lua decizii cu privire la accesul vehiculelor, în funcție de norma de poluare a motorului, în anumite zone. Și iată că este vorba despre eco-vignetă. Proiectul de lege urmează să fie propus de Ministerul Mediului.

„În unele oraşe europene, unde există o supraaglomerare, s-a introdus un element suplimentar, numit taxarea maşinilor care intră în aglomerările urbane, în funcţie de gradul de poluare. Este un instrument pe care îl au la dispoziţie administraţiile publice locale. În urma discuţiilor pe care le-am avut în Coaliţie, ca rezultat al grupului de lucru pe care l-am avut în Ministerul mediului s-a luat decizia ca România să nu introducă o nouă taxă care să înlocuiască timbrul de mediu, ci să creeze doar legislaţia astfel încât autorităţile publice locale - dacă vor considera necesar - să introducă, atunci când dezvoltă infrastructura, ca şi variantă opţională, o eventuală taxă pentru zonele supraaglomerate", a spus ministrul Mediului, Daniel Constantin, marți, 14 martie. Și chiar dacă, la malul mării, consilierul local Mircea Dobre a anunțat că nu se va introduce anul acesta nici o taxă, iată că Ministerul Mediului propune un proiect de lege care se referă la eco-vignetă. Mai exact, fiecare service care efectuează inspecții tehnice periodice (ITP) vor aplica pe parbrizul vehiculelor niște stickere colorate care vor reprezenta norma de poluare a motorului, trecută în talon. În funcție de acesta element, vehiculul va putea sau nu pătrunde în anumite zone ale urbei. Proiectul de lege prevede ca fiecare mașină să fie cu un astfel de sticker pe parbriz până în 2019, dată până la care, primăriile vor trebui să creeze hărți cu zonele în funcție de poluare. Rămâne de văzut ce se va întâmpla pe viitor, dacă proiectul de lege va fi votat de către Guvern.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astia de au comentat anterior sunt tot aia care ovationeaza restrictia fumatului. Bai, pulica, voi pricepeti greu: taxa respectiva, ca in Londra, este - daca astia fac legea asa - o taxa LOCALA. Pe care un pramarel local. Fie ca e din Ct, B, Tm sau Ovidiu & Basarabi & Chirnogeni. O sa platiti la taxe, cu totii, de o sa va iasa prin caciula. Habarnistilor!
0
0
Taxa trebuie pusa pt.ca altfel poluarea ne omoara.
1
0
nu mai vad o rapandula prin Constanta care polueaza...A ti adus toate tigaiile din Europa...De la non euro pana la euro trei sa va luati adio ca mai intrati prin Constanta...Sa puneti clostile in ele.Asteptam urgent eco taxa...
2
0
In 2008 pt o masina noua euro 5 am platit la vremea aceea 800 euro. Mai vor sa mai platesc inca o taxa? Sa imi inapoieze banii plus dobanda afrrenta si apoi mai discuram
2
0
In 2011 la o masina noua, achizitionata din reprezentanta am platit timbrul de mediu 600 de euro, nerecuperat pana in ziua de astazi. Orice primarie din Romania imi impune restrictii de circulatie, il fac sa manance respectiva foaie cu plata taxei si ii dau in judecata.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218