REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ecologiștii din diaspora cer revocarea lui MRU din postul de consilier al președintelui Iohannis

Ecologiștii din diaspora cer revocarea lui MRU din postul de consilier al președintelui Iohannis

Replica API 3 ianuarie 2015 | 20:55 296

Câteva organizaţii ecologiste ale românilor stabiliţi în diapora i-au trimis preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care îi reproşează faptul că l-a numit pe Mihai Răzvan Ungureanu drept consilier, în condiţiile în care acesta s-a declarat susţinător al exploatării aurifere de la Roşia Montană şi a gazelor de şist.

"Românii din Diaspora care urmăresc îndeaproape evenimentele politice din România sunt neplăcut surprinși și profund dezamagiți de numirea în funcția de consilier personal a domnului Mihai Răzvan Ungureanu (...) Nu putem decât să reacționăm ferm la nerespectarea asigurărilor date de dvs în campania electorală, conform cărora veți milita împotriva proiectelor distructive pentru mediu și în detrimentul țării noastre - sub toate aspectele - promisiuni pe care devine evident că tindeți să le încălcați, prin numirea la Palatul Cotroceni, în funcția de consilier personal, a unei persone care s-a declarat susținător ferm al proiectului de la Roșia Montană", se arată în scrisoare.

Furia ecologiştilor împotriva fostului ministru a fost provocată de mai multe declaraţii ale lui Ungureanu privind proiecte controversate: "Roșia Montană este o prioritate, înseamnă locuri de muncă. Nu sunt ecologistul de vârstă nouă, care brusc și-a reinventat identitatea politică. Mă interesează locurile de muncă, investițiile străine. "- declarație a dlui Mihai Răzvan Ungureanu, apr. 2012, respectiv "Cine se împotriveşte exploatării gazelor de şist face, voit sau nevoit, jocul Federaţiei Ruse, inclusiv pe teritoriul României"- declarație la tv, începutul anului 2014.

În consecinţă, preşedintelui României i se cere să-l revoce pe Ungureanu din funcţia abia primită. "Numirea dlui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de consilier personal este o sfidare la adresa celor care au stat ore în șir la coadă pentru a va vota, mare parte din cei care au stat la cozile imense fiind implicați activ în campaniile de salvare a Roșiei Montane și Certejului, cât și în campaniile de informare/ conștientizare a impactului distructiv și ireversibil al explorării/ exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice, pe teritoriul țării noastre", se arată în scrisoare.

Sursa: romaniatv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218