REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ecologistul Dumbravă vinde "kalaşnikoave" şi arme cu bile în Mamaia

Ecologistul Dumbravă vinde "kalaşnikoave" şi arme cu bile în Mamaia

Replica API 20 mai 2013 | 00:00 1182

Afacere dedicată majorilor

Afacere dedicată majorilor

Tehnică militară... la discreţie! Pistoale cu aer comprimat, bile de cauciuc şi alte obiecte de autoapărare se vând la liber în inima staţiunii Mamaia. Dacă ai împlinit 18 ani şi eşti împătimit de arme, un singur panou publicitar te poate ghida exact la magazinul ticsit cu "jucării" pentru care nu ai nevoie de permis! Pistoalele Steyr M9-A1, calibru 9 mm, recunoscute în întreaga lume pentru designul futurist, tehnologia avansată, ergonomia deosebită şi acurateţea lor, pot fi achiziţionate în baza unui simplu bon fiscal al societăţii Sirius Advantaje. Cel puţin asta ne-a asigurat vânzătorul firmei. Arma la care facem referire poate fi achiziţionată, la numai 320 de lei, exact din zona Cazino Mamaia.

Din dotarea magazinului nu lipsesc armele albe, dar nici puştile-mitralieră AK 47 Kalaşnikov (machete). Poţi pleca cu o astfel de armă acasă numai dacă scoţi din buzunar 800 de lei. Spray-urile lacrimogene sunt cele mai căutate, dar şi cele mai ieftine, respectiv 25 de lei. Ceea ce trebuie să ştiţi este faptul că armele vândute în Mamaia sunt de fapt replici fidele ale adevăratelor pistoale cu glonţ, fabricate din materiale speciale ceea ce le face să fie uşoare şi rezistente la şocuri. Cu alte cuvinte, la Constanţa, poţi deveni "militar" cu armă de paintball sau airsoft fără nici o problemă.

Iată ce spune legea

Armele cu bilă (paint ball), armele AIRSOFT şi muniţia AIRSOFT nu sunt supuse regimului autorizării conform legii 295/2004, actualizată în 2011. Se achiziţionează doar pe baza Cărţii de Identitate. Replicile AIRSOFT nu necesită autorizare conform Legii 295/2004 şi pot fi achiziţionate de persoane peste 18 ani. Folosirea sau deţinerea altui tip de muniţie în afara celei airsoft (plastic/teflon) este de natură penală şi se pedepseşte conform legii. Deoarece aspectul lor exterior este identic cu cel al armelor adevărate, este interzisă folosirea replicilor în scop de ameninţare, intimidare, autoapărare sau creare panică.

Cine a scos armele la vânzare?

Fecem precizarea că magazinul cu "jucării", din Mamaia, aparţine unui craiovean ecologist stabilit de ceva vreme în Constanţa. Vorbim despre Ştefan Ciprian Dumbravă, un fost aspirant la un fotoliu în Camera Deputaţilor. Din lista de candidaţi pentru alegerile din 2012, depusă de Partidul Ecologist Român (PER) Constanţa la Biroul Electoral Judeţean, aflăm că numele lui Ştefan Ciprian Dumbravă a figurat pentru Colegiului 3. Despre Dumbravă mai adăugăm că este un pasionat de arme sau cel puţin aşa dă de înţeles. De altfel, mesajul postat de Dumbravă pe pagina de socializare Facebook este unul cât se poate de sugestiv: "Singurul lucru din lume care poate da ordine sunt "bilele". Ai aşa ceva?".

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102