REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Edris Fetisleam, tenismenul din Constanţa care a punctat a cincea victorie din Cupa Davis, ARE PLANURI MARI!

Edris Fetisleam, tenismenul din Constanţa care a punctat a cincea victorie din Cupa Davis, ARE PLANURI MARI!

Replica API 11 aprilie 2018 | 08:06 996

A jucat pentru România împotriva Marocului

A jucat pentru România împotriva Marocului

Edria Fetisleam

Constanța continuă să scoată sportivi de calitate din incubatorul său. Aerul Mării Negre are un efect benefic pentru cei care aleg o carieră în tenis. Iată că tânărul Edris Fetisleam, la doar 18 ani, s-a făcut remarcat în meciurile din Cupa Davis împotriva Marocului. Acesta a intrat în locul lui Horia Tecău, după ce a fost selectat dintre juniori, iar tânărul constănțean a fost un meci impecabil împotriva lui Yassir Kilani, ducând scorul României împotriva Marocului la 5-0. Constănțeanul l-a învins pe marocan cu scor 6-2, 6-0. În următoarea fază a competiţiei România se va duela cu Polonia, care a trecut de Zimbabwe, 4-1.

Reporterii „Replica de Constanța” au stat de vorbă cu tânărul tenismen, care a simțit emoțiile pe o arenă impresionantă, la Cluj, unde s-a jucat etapa din Cupa Davis. Bucuria tânără din vorbele tenismenului îl încarcă cu energie, iar munca pe care o depune este atât fizică, cât și mentală, el dorind să urce pe treptele acestui sport până în cele mai înalte topuri.

„A însemnat o experiență extraordinară pentru mine, ca un debut în cariera mea profesională. Am fost fericit că am intrat pe teren și am câștigat. În acea săptămână cu băieții am acumulat foarte multe lucruri importante de la ei, am aflat că sunt niște băieți extraordinari. Au fost niște condiții extraordinare. Arena este incredibilă! Este foarte mare, iar publicul a fost genial. Am simțit emoții, iar când am intrat și am văzut lumea aplaudând și ascultând prezentarea mea, am simțit multă bucurie.

Trebuie să te bucuri de momentul ăsta și să intri cu zâmbetul pe buze. Finalul a fost o explozie. M-am bucurat că s-a terminat și am câștigat. Am avut emoții până la sfârșit; nu puteam să scap de ele. De obicei, scap de ele după un ghem, două, dar asta a fost total diferit. Am fost foarte fericit. M-am uitat la tribune la mama și la sora mea. Apoi am dat mâna cu antrenorul și l-am luat în brațe pe căpitan, pe Gabi Cricu. Am dat mâna cu coechipierii și cu oamenii din staff”, a punctat tenismenul.

Joacă tenis de mic copil, sub ochii antrenorilor care au pregătit sportivi de calitate care au avut performanțe atât ca juniori, cât și ca seniori. Aici putem vorbi de antrenorul Irinei Begu, Artemon Apostu-Efremov, care se ocupă alături de mulți alții de pregătirea lui Edris.

„Am început tenisul la 7 ani, cu Dorin Ochiuleț și Silviu Mototolea, la LPS „Nicolae Rotaru”. Am jucat acolo timp de 2 ani. Au văzut că am mult talent. Ne-am mutat apoi la Club Știința Constanța, tot cu cei doi. Apoi am fost la facultatea domnului Stănculescu, care m-a ajutat și din punt de vedere financiar foarte mult. Apoi, la 15 ani am mers la Tenis Club IDU, m-am antrenat acolo.

Am jucat în foarte multe turnee, iar până la 16 ani am fost campion național cu domnul Ochiuleț. La 16 ani am fost alături de antrenorii Damian Petcu și Adi Bordei campion național. Am reprezentant de mai multe ori echipa Uniunii Europenei la Summer Cup. La ITF Juniors nu am jucat așa mult, am câștigat doar un turneu G5. M-am axat apoi, am hotărât cu domnul Ochiuleț să mă antrenez la București cu alți antrenori mult mai experimentați.

Au fost jucători foarte buni și cu multă experiență: Adi Cruciat, Adi Gavrilă și antrenorul Irinei Begu, Artemon Apostu-Efremov. Mai nou a venit în echipa noastră Pușcașu Mihai, cu care m-am antrenat acum mai mult înainte de selecție și care m-a ajutat destul de mult să câștig selecția. M-a ajutat foarte mult că am plecat la București datorită mamei mele. Așa sunt aici!”, a adăugat tânărul sportiv.

Primele puncte ATP au venit în urmă cu un an și jumătate, iar tenismenul nu poate uita acele momente de bucurie. La doar 18 ani speră ca să urce multe trepte, precizând că până la încheierea anului 2018 să ajungă în top 700.

„Am făcut acum 1 an jumate primele două puncte ATP, care au însemnat foarte mult pentru mine, pentru că acesta este primul pas – punctele ATP. Anul trecut am realizat șase puncte ATP. Anul acesta vreau să fac mai multe rezultate și așa vor veni mai multe punte și voi urca în clasament. Sper că până la sfârșitul anului să fiu în top 700 ATP”, a precizat tânărul.

Școala nu este neglijată de constănțean, el antrenându-se 8 ore pe zi, dar se pregătește și pentru examenul vieții – Bacalaureatul. Școala este importantă, chiar dacă firea rebelă iese la suprafață și spune că pentru el modalitatea în care sunt prezentate informațiile ar trebui să fie mai logice. În schimb, el consideră că trebuie să existe un echilibru continuu între pregătirea fizică pentru meciurile de tenis cu pregătirea mentală care să îl ajute și în cariera pe care și-o dorește pe teren.

„Acum este greu. Am și Bacalaureatul. Vreau să mă și pregătesc bine. Timpul este scurt. Încerc să le îmbin pe amândouă cât mai bine și cât mai eficient. De luat îl iau, dar sper să iau și o notă mare. Nu cred că merge să iau o notă extraordinară, doar dacă o să îmi pice ceva ce știu”, a spus Edris Fetisleam.

El ascende la meciuri mari, cum este normal să facă orice campion. Vrea să învingă un jucător din top 10 ATP, cum trebuie să gândească un campion. Iar modul în care spune aceste vorbe îi dă forța necesară să o facă. Este de apreciat și faptul că el consideră că majoritatea meciurilor jucate au fost importante și însemnate pentru dezvoltarea sa. La 12 ani a fost piesa princpială în calificare echipei României la Campionatul European.

„Aș vrea să joc cu Roger Federer, dar mai ales cu niște jucători din top 10 și să îi bat! Au fost multe momente frumoase, mai ales când am făcut primul punct, iar când am făcut al doilea punct ATP a fost și mai frumos, asta pentru că meciul a fost mai greu. Am jucat mult mai bine și s-a văzut evoluția mea. În rest, meciuri frumoase au fost – fiecare finală, când am calificat România la 12 ani. Atunci a fost extraordinar. Am jucat ca numărul 1 în echipă. Am câștigat toate meciurile pe care le-am jucat eu și am calificat echipa României. Am intrat și la dublu, unde am pierdut un singur meci din finală, unde am fost puțin furați. A fost un punct foarte important în momentul acela cu Marea Britanie. Am fi jucat pentru locul unul, așa am jucat pentru locurile 3-4. Atunci puteam să luăm locul 2”, a precizat Edris.

Pentru viitor, Edris se pregătește să joace în cât mai multe turnee, speră să câștige și să pună din nou Constanța pe harta internațională a tenisului de calitate, precum o fac deja ceilalți constănțeni.

„Urmează să joc turnee de 15.000 și 25.000 de dolari, tot anul cred. Dacă apare ceva mai mare, ar fi frumos să joc. Pregătire și turnee – asta urmează!”, a conchis campionul!

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Edris! Sa stiti ca parintii fac eforturi sa-l sustina financiar. La fel ca parintii Simonei Halep! Succes, baiete!
4
0
Iskembe bolsurun cingik ghiuzel orhan
1
0
Nu este chinez. Nu conteaza minoritatea din care face parte, reprezinta Romania, deci e roman.Btw, tatarii platesc impozitle ca si romanii, deci nu vad vreo diferenta. Bravo, Edris!! Multa bafta in continuare!
6
0
baiatul asta e chinez?
0
2
pai am ramas o mana de oameni dar nu ne numit romani cu totii doamne fereste, ci turci, tatari, machidoni, moldoveni etc etc...simona halep din machidoanca si cap de oaie nu e scoasa....desi tot romanca e si ar trb sa ne mandrim cu ea, ca si cu Edris. dar...pana sa ne dumirim ca suntem romani cu totii, or sa mai treaca cativa ani buni
3
0
Na uite ca aici nu i se pune eticheta. Bine punctat cu tatarul blabla. Replica, felicitati!
7
0
Constanta a avut in totdeauna jucatori mari in sportul Romanesc ,toata presa a scris ca tatarul de la constanta,daca ne uitam in buletinul lui e Roman si ptr multii necunascatori noi in dobrogea suntem foarte multe nationalitati si toti in acte sutem Romani
14
0
Tatarii si turcii sadea sint baieti destepti ! Bravo baiatule !
9
0
Edris vs Erdis !
5
1
Bravo Edris . mult succsess in continuare
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218