REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Eduard Martin a fost ELIBERAT!

Eduard Martin a fost ELIBERAT!

Replica API 7 decembrie 2017 | 20:14 487

Magistrații Curții de Apel București, la data de 7 decembrie anul curent, au admis contestațiile formulate de Eduard Martin și Daniel Banaga și au decis să le înlocuiască măsurile arestului preventiv cu controlul judiciar! Decizia este definitivă.

Amintim că Martin, asociat în cadrul Polaris M. Holding, a fost reținut de procurorii DNA București, în seara de 3 octombrie anul curent, pentru evaziune fiscală. Reţinerea vine exact în ziua în care consilierii locali municipali au votat o tranzacţie în vederea stingerii datoriei municipalităţii către firma Polaris. Tot la acea dată a fost reținut și Marcel Daniel Banaga, în calitate de administrator, ulterior președinte al consiliului de administrație al societății Polaris M Holding, și apoi consilier al lui Eduard Martin, după care ambii au fost arestați.

Iată decizia Curții de Apel București

”Încheierea nr. 414/DL - În baza art. 425 ind. 1 al. 7 pct. 2 lit. a C.p.p., admite contestaţiile formulate de contestatorii-inculpaţi Banaga Daniel Marcel şi Martin Eduard Stelian, desfiinţează încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti din dată de 27.11.2017 şi rejudecând: În baza art. 237 C.p.p. respinge propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Î.C.C.J.-D.N.A. În baza art.237 al.2 C.p.p. rap. la art.202 al.4 lit. b C.p.p. înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpaţilor cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu dată de 07.12.2017 până la dată de 04.01.2018 inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor, dacă nu sunt arestaţi sau reţinuţi în altă cauză. În baza art. 215 alin.1 C.p.p. impune inculpaţilor respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: - să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; - să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; - să se prezinte la secţia poliţie în rază căreia domiciliază inculpaţii, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi. - să nu exercite (inclusiv în fapt), personal sau prin persoane interpuse, funcţia de administrator sau/şi director, membru în consiliu de administraţie, consilier la funcţiile menţionate, la nicio societate comercială. În baza art.215 al.2 C.p.p., pe timpul controlului judiciar, impune inculpaţilor să respecte următoarele obligaţii: - să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; - să nu se apropie de inculpaţii şi martorii din prezentul dosar şi să nu comunice cu ace?ția direct sau indirect, pe nicio cale. Atrage atenţia inculpaţilor asupra dispoziţiilor art.215 alin.3 C.p.p. conform cărora, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art.275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 07 decembrie 2017”, potrivit minutei judecătorești.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Martin merita si trebuie sa faca puscarie. Golanul asta, cu tasu' si prostu de unchi care a fost pus la 'pastrare' de americani, a obtinut contracte numai pe spagi date, mai intai lui Mihaiesi iar apoi drogatului de Mazare. Porcii astia fura cta pe fata, cine naiba a mai vazut sa speli strada pe ploaie sau sa te faci ca maturi carosabilul? Cine are ochi sa vada si creier sa gandeasca, nu sa puna botul la toate minciunile psdistilor, constata ca tiganii aduna mai bine sticlele din plastic si cartoanele iar spalatul strazii e un rahat: cativa stropi si 10 cm de strada udata. Adica, mangla
2
1
Sper sa ma sinucid cat de repede pot! Sunt un gunoi si un nemernic!
2
1
Este toata clasa politica din 90 pana in prezent ,,,GUNOAIELOR,,,
2
1
Boule,nici macar nu poti fi mai detasat de subiect ,esti direct ca o maciuca comunista ,pardon psd-ista.Despre ce om normal este vorba,care om nevinovat a fost anchetat pe nedrept ? Ordinari mincinosi,hoti care nu vreti sa fiti demascati ,darminte judecati!Spunemi un profesor ,doctor sau orice om normal anchetat pt furaciuni de tipul ocnelor psd !
4
1
Sa va dea dumnezeu si voua sa treceti prin ce trec multi in tara asta de cacat cu acuzatii de cacat. Nu uitati ca orice om e puscariabil cu justitia asta. Am mai vazut inversunati dintr-astia care tipau ca vor pe toata lumea la puscarie, pana li s-a intamplat si lor. Acum si-au schimbat parerea. Nu mai tipati sclavilor puturosi. Ca s-ar putea intr-o zi sa o patiti si voi...
5
5
Daca furam 10 paini,eu,luam 5ani asa direct
11
4
O familie si gasca de derbedei si banditi sadea, dar te poti certa cu alegatorul Roman? Cu cat il fura cineva mai tare, cu atat il voteaza mai mult!
4
5
In nici un an de zile Dumitru Martin - patronul firmei de salubritate Polaris a impuscat in America 13 ani de inchisoare la foc automat...pe asta l-au eliberat sa il mai tina sub control judiciar vreo 10 ani dupa care ii dau 1 an cu suspendare ...
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218