REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Eduard Martin, despre campionatul de drift din parcarea Vivo: NOXE şi zgomot infernal

Eduard Martin, despre campionatul de drift din parcarea Vivo: NOXE şi zgomot infernal

Replica API 7 august 2017 | 00:31 392

Parcarea mall-ului Vivo din Constanţa este din nou gazda motoarelor turate. Un deliciu pentru tineri şi nu numai, dar şi o durere de plămâni pe care, de dragul evenimentului, o ignorăm Mai contează noxele? Şi-aşa e împământenită ideea că oraşul Constanţa e poluat şi aşa mai departe.

Despre eveniment a simţit nevoia să comenteze, pe Facebook, şi omul de afaceri Eduard Martin, iar termenii în care a descris ceea ce se petrece în parcarea mall-ului nu sunt tocmai măgulitori, ba chiar a amintit şi câteva instituţii – ca dexemplu Agenţia de Protecţia Mediului -, cărora le-a lansat teme de gândire. Iată textul complet:

„In parcarea mall-ului Vivo se desfasoara campionatul national de drift. Adrenalina (doar a pilotilor) zgomot infernal, o atmosfera care provoaca mirare si wow-uri in cor. Pana aici nimic rau, doar ca asa cum se vede in poze avem o mica problema pe care probabil nu multa lume o ia in seama, dar cred ca e o problema serioasa. Problema e legata de fumul care pluteste in aer si care invaluie spectatorii, oferindu-le cel mai toxic aer pe care l-ar putea respira vreodata. Si acum sa vedem ce contine acest fum care este respirat deopotriva de adultii si copiii prezenti la eveniment. Fumul emanat contine 23 substanţe chimice periculoase, dintre care 8 sunt cancerigene. Printre acestea se numără monoxidul de carbon, oxizi de sulf și de azot, dioxine, furani, metale grele, benzen şi hidrocarburi aromatice policiclice.

Respirarea acestui fum este nocivă şi poate cauza bronşită, astm, intoxicații pulmonare sau boli ale sistemului nervos. In compozitia acestui fum mai sunt prezente si alte substante cum ar fi benzopyrene, dioxine, furani, hidrocarburi aromatice policiclice, bifenili policloruraţi, arsenic, crom, cadmiu, bifenil, antracen, piren. Doi dintre aceşti compuşi, bifenil şi benzo-piren, sunt cancerigeni puternici. Compuşi fenolici din aceste gaze toxice afectează și funcţia hepatică şi cauzează exacerbarea bolilor cronice ale tractului gastro-intestinal. Avand in vedere aceste aspecte, cred ca putem avea cateva intrebari pertinenete:

1) Acest campionat are avizul agentiei de protectie a mediului?

2) Oare este necesar si avizul Directiei de Sanatate Publica?

3) S-au masurat noxele in zona de concurs unde sunt adunate sute de persoane si mai grav si copii?

4) Putem sa ne eschivam si data viitoare sa trimitem campionatul in alt oras pe principiul "multumim mult, ne place tare de voi, dar manifestarea voastra sportiva emana prea multe substante nocive".?

Daca acest spectacol nu ar fi fost unul poluant, nu aveam niciun fel de reactie, pentru ca privit de la televizor, e ok si distractiv, dar va rog sa priviti pozele si mi-ar placea sa comentam un pic. Poate eu gresesc in abordare, dar asta e parerea mea pe care o expun public.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
toti cei de aici cu pareri indobitocite si comentari rautaciose sa sa isi ia prieteni de mina cei care fac fuuumul maxim si sa ma ajute cu o felatie posibil sa I-si mai ia doi prieteni sa ii ajute ma termin greu nu de alta. Japitelor inocente.
1
1
Nu vreti sa va imaginati cum se auzea la spital cand copiii incercau sa doarma Am facut plangere peste tot , mediu dsv itm etc Sper sa dea cu subsemnatul mizeriile de oameni de la conducerea mallului , unde urla foamea n ei ca sunt in faliment , si organizatorul evenimentului care nu avea niciun fel de autorizatir
10
0
clar nu mai calc in mizeria asta de mall oricum e focar de infectie la auchan acolo , au toata mancarea expirata , au ajuns nu stiu cati la spital din cauza asta tot nu pot sa inteleg cum lumea mai mananca din mizeria aia de acolo MUIE VIVO
9
0
VA BATETI JOC DE CLIENTI ! ORI E PARCARE , ORI NU E ! SA VA FIE RUSINE CELOR DE LA VIVI PT CA ATI ACCEPTAT MARLANIA ASTA . NE VOM MUTA LA CITY , CARREFOUR SI ALTE LOCURI DE AGREMENT SI CUMPARATURI . .....LA IARNA SA VINA AUTOMOBILISTII PE ACEEASI PISTA !
8
0
Mue marti ...masinile de gunoi polueaza de 10 ori mai mult ..mirosul nu mai zic ..sictir parvenitule
2
1
Cand eram mic observam cum la orice eveniment "cearta intre doi oameni;intrecere intre doi sau soua masini: oamenii de rand reactionau fara prea mult interes si tiganii reactionau cum reactioneaza romanul de rand azi!De ce va spun acest lucru:Am trecut si eu pe langa VIVO si era cat pe ce sa fac accident din cauza unor gura casca!In tarile civilizate in primul rand aceste :MALLURI-SUPERMARKETURI:nu au ce cauta in oras.Acestia ne-au dezbinat,ne-au inchis magazinele de cartier si acum vin cu organizari de acest fel la care noi aclamam ca niste VITE.
5
0
un eveniment care asteapta sa se intample o tragedie , pentru ca sa se sesizeze cineva
3
0
muie cu cacatul mamiticilor voastre curve.
2
2
mori ma da te n mortii matii de papagal. marsh in pula mea in varfu muntelui daca nu accepti societatea in care traiestu.
5
3
vivo accepta evenimente de genu ca sunt in prag de faliment , s-a kkt city park-u pe ei de sus , nu vedeti ca nu mai e lume deloc in mall , se schimba magazinele o data la 3 luni ca le merge . pacat . din cauza mangerilor de kkt s-a ajuns in halu asta . si app de drifturile lor sa ma cac pe ei , ca am fost racit si stau langa vivo si nu am liniste de cand a venit mizeria asta de eveniment
18
0
Bai lasati l ca stie ce spune. Doar a terminat 3 facultati...E.F.S...educatie, fizica si sport.
7
1
Mai bine iti vezi tu de strans gunoaiele din oras decat sa iti dai u parerea. Cat ai fost deputat ai frecat menta in parlament, nu ai facut nimic pt oras. Ti se pare ca avem un oras curat?
7
2
Ce functie va primi Martin? Care e scopul promovarii lui in aceasta patratica? Comentati spusele unui veteran de razboi. Sigur are multe de spus in comparatie cu.....acest oarecare.
6
1
esti o sluga de om , din cauza oamenilor ca tine nu se mai face nimic, voi vreti numai evenimente din care sa mancati voi calicilor , rusine EDUARD MARTIN , RUSINE SA ITI FIE GUNOIULE
9
3
cel mai inputit oras din rromania
12
2
Stam zeci de minute intr-un trafic infernal, mergem bara la bara in mamaia, stam la cozi interminabile in intersectii prost optimizate dar problema e weekendul de drift de la Vivo. Hai sictir
18
3
Acest personaj conduce bolizi de lux cu motoare care depasesc 5000cc si polueaza pe masura, iar acum face pe lupul moralist.
26
2
Un rahat de concurs, go in bucharest la parlament in fata, sa le dam cu fum in nas
11
3
A zis fosta cumnata, sa te duci sa te plimbi pe alta strada . Serios, era in direct pe fb si a zis sa te duci sa te plimbi in SUA cu frati-tu , ex sotul ei. Apropo, de ce mai poarta numele de Martin ? Ca o ajuta, este ?! Nu i-ar fi rusine !
9
3
bai martine lasa vrajeala!te caci pe tine cu noxe si chimie,da zapada aia din iarna,negoasa plina de gunoaie si gunoiul din oras nu e pericol de imbolnavire?te oftici ca nai parte si tu acolo?va place sa maincati kkt aiurea!
11
1
Tocmai omul care iarna trecuta nu a deszapezit Constanta, lasand sa se adune mormane de zapada plina de ulei, prf, noxe din aer, care apoi s-a topit in saptamani de zile eliberand toata mizeria in aer. Si e vroba de mii de tone, nu de 20 de cauciucuri arse. Dar, traim in romanica si asta ne ocupa tot timpul.
26
2
Campionatul national de prostie!!!! Toti prostii din Constanta au venit sa caste ochii la tembelii acestia si au plecat de acolo crezandu-se super soferi! Si de ce poula mea se organizeaza un asemenea rahat in parcarea unui super-market??? Duceti frate tampitii pe camp si faceti-le acolo un circuit unde n-au decat sa se dea si peste cap!!!
15
6
De unde apar dilai pe sosele...
10
5
Ce tot il bagati in seama pe acest nenorocit
15
5
Eduarde nimic nu este mai daunator decat domnia familiei tale si a prietenilor vostri asupra acestui oras. Voi cu Mazare in frunte ati nenorocit Constanta si acum indraznesti sa vorbesti? Va credeam hoti destepti dar v-ati dovedit niste ordinari pusi numai pe capatuiala si escrocherie la maxim. Ba mai mult, unchi-tu Titi Martin in paranoia lui, se credea un amestec de Soros cu Ceausescu, a mai incercat sa-i fure si pe Americani si acum sta in puscarie la ei pt ca acolo sunt legi si mai ales sunt aplicate, cine stie poate va veni si la noi vremea...
29
2
Are dreptate omu . Dar ce ati uitat toti sa spuneti este k lipseau elementele de siguranta daca scapa in viraj masina intra usor in gura casca care nu erau protejati mai cu nimic de pe margine
19
0
Un cacat de eveniment, au distrus toata parcarea de la Vivo, trebuie sa fii cel putin cretin sa asisti la asemenea curse pe timpul asta, dupa ce ca sunt vreo 40 de grade afara, te duci acolo unde cred ca sunt 80.
21
6
Nu e doar problema noxelor.Ba,cu atatia baloti de paie e de ajuns o scanteie si gata.Planul rosu de salvare!
14
5
Martine .. dar despre masinile de la Polaris ce spui? Ce damf ramane si ce mizerie in urma lor? IPOCRITULE MIC! Ati omorat orasul !Nu ati construit nimic! Ai luat banii orasului impreuna cu gasca zurli... Ascunde-te!
26
4
s-a ajuns la stereotipuri in C-ta-orasul cel mai imputit plin de gunoaie,makidoni,tigani,caini si minoritati puse pe japca.lipsa de imaginatie si impotenta din partea fagadaului.in afara de vivo si delfinariu,nu are turistul ce sa faca si sa aleaga.oras prafuit,sufocat,obosit.ramane cartierul mamaia pe post de santier non-stop si cu zone dedicate mafiei.
23
1
Daca nu-i convine asa ceva poate ne explica acest neicanimeni de ce evenimentul a fost promovat de Corina Martin .
19
0
Pentru poluare ,muie Vino,mai vine pulea la voi
8
2
Sa la iau rotile in pula ! Sa faca drifturi in mortii lor pe camp, locuiesc peste drum, mi au futut toata linistea si somnu de doua zile ! Muie Vivo
21
5
Mariane sa ti iau familia in pula. Mizerie ordinara ce esti. Te ascunzi in mortii ma tii in spatele comentariului. Vino sa ma infrunti in fata fatza de pula ce esti.
6
10
Mariane sa moara ma ta dar esti bou tare.
7
13
Ba , da du-te dracului de prdinar... Nu mai ai ce sa furi si te-a gasit pe tine moralitatea? Te bagi atat in seama...
17
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218