REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Educația gratuită COSTĂ și pentru lecțiile ONLINE. Diriginții le-au CERUT elevilor câte 50 de lei

Educația gratuită COSTĂ și pentru lecțiile ONLINE. Diriginții le-au CERUT elevilor câte 50 de lei

Replica API 13 august 2020 | 00:00 1351

Vinerea trecută, la câteva ore bune după prânz, pe grupurile de WhatsApp ale elevilor de la Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” din Mizil au început să curgă o serie de mesaje de la diriginți, care au animat liniștea vacanței de vară.

Mesajele erau de două tipuri: unii diriginți își întrebau elevii dacă sunt de acord să plătească suma de 50 lei pentru platforma Adservio, pe care ar urma să se desfășoare activitatea didactică în noul an școlar dacă situația epidemiologică se va înrăutăți, alții le-au spus în mod direct elevilor că fiecare „trebuie” să aducă câte „50 de lei pentru internetul cu care vom face orele online”, notează pressone.ro.

Varianta ca elevii să plătească pentru orele online a fost discutată într-o ședință a Consiliului profesoral, cu o zi înainte ca mesajul să ajungă la clase – pe 6 august -, însă nici profesorii și nici conducerea liceului nu vor să spună de la cine a pornit inițiativa.

Mesajul cadrelor didactice a fost trimis tuturor elevilor la inițiativa directoarei Maria Divoiu, susține o sursă din cadrul instituției de învățământ.

Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” din Mizil are 733 de elevi, iar un calcul simplu arată că suma totală care s-ar aduna pentru a acoperi costurile de acces la platforma pe care se vor desfășura orele online pentru anul școlar 2020/2021 este de 36.650 lei.

Adservio este o platformă educațională care a fost gratuită pe perioada pandemiei și pe care mai multe școli și licee din România au folosit-o pentru susținerea orelor online, potrivit pressone.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un articol tendentios, bazat pe fapte scoase din context. 1. Nu a cerut nimeni niciun ban, nimanui. 2. Suma de 50 de lei reprezinta licenta pentru platforma online, pentru 1 an de zile. Intrebarea era daca parintii ar fi de acord sa sprijine plata licentei, daca liceul nu ar fi reusit sa sustina plata, intr-un mod sau altul. Va rog sa va documentati inainte sa va dati cu parerea si sa jigniti niste oameni care incearca sa-si faca datoria cat mai bine.
0
1
Scarbe maxime
2
0
Niste javre aceste cadre corupte care cer bani
3
0
In vederea reducerii cheltuielilor statului, elevii vor invata dupa tutoriale. Peofesorii vor fi invitati sa se apuce de munca si sa lase vrajeala si lenea pandemice.
4
0
nu a zis orban si johanus ca fiecare scoala si primarie se ocupa local de modul cum se fac orele? Cum primariile nu au bani si sunt orientate spre alegeri, profesorii si elevii trebuie sa se descurce singuri daca vor scoala?
3
0
bani de creta pentru lectiile online. reflexul profesoral de a cere nu moare usor
7
1
Si unde dracu este scoala gratuita ORBAN?
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218