REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Efectele periculoase ale schimbărilor climatice și încălzirii globale asupra sănătății

Efectele periculoase ale schimbărilor climatice și încălzirii globale asupra sănătății

Replica API 2 iulie 2020 | 00:00 1019

Un nou studiu relevă faptul că numărul de decese datorate temperaturilor ridicate va fi în continuă creștere în ciuda faptului că majoritatea națiunilor lumii se lupta cu menținerea încălzirii globale la cote agreate, scrie doc.ro.

Națiunile care au decis să susțină Acordul de la Paris semnat în anul 2015 și-au luat angajamentul să limiteze încălzirea globală cu 2 grade Celsius peste cotele preindustriale. Cu toate acestea se așteaptă că astfel de evenimente datorate temperaturilor ridicate să se întâmple din ce în ce mai des deoarece ne apropiem de limita celor 2 grade Celsius, au spus cercetătorii.

O analiză a 44 din cele 101 cele mai populate metropole arată că numărul orașelor care suferă de temperaturi extrem de crescute s-a dublat cu 1,5 grade Celsius, au raportat cei implicați în studiu. Acest trend va expune mai mult de 350 de milioane de oameni stresului datorat încălzirii globale până în 2050 dacă populația va crește în ritmul preconizat, a declarat autorul studiului.

“O dată cu încălzirea climatului numărul și intensitatea valurilor de căldură va crește” a spus conducătorul studiului Tom Matthews. El este climatolog la Universitatea John Moores din Liverpool, Marea Britanie. “Studiul ne arată că acesta este efectul încălzirii globale experimentată până în prezent, studiul fiind ultimul de acest gen care atestă că ne putem aștepta la și mai multe valuri de căldură pe măsura ce climă continuă să se încălzească” a spus Matthews.

Valurile de căldură amenință în special orașele mari cu mult asfalt, beton și populații enorme, a spus Dr. Georges Benjamin. El este director executiv al Asociației Americane de Sănătate Publică. “Cele mai multe orașe din Statele Unite ale Americii au elaborat planuri pentru a se adresa valurilor de căldură.” a explicat Benjamin. “Cu toate acestea avem încă un număr destul de mare de decese datorat temperaturilor ridicate”.

Pentru a examina impactul încălzirii globale asupra stresului termic uman cercetătorii au folosit modele climatice și au analizat modul în care schimbările temperaturii globale afectează factorul de stres termic în marile orașe. Cercetătorii au concluzionat că cel mai probabil vor mai fi și alte arii expuse factorului de stres termic. De asemenea au punctat faptul că zonele deja expuse vor suferi valuri de căldură mai frecvente și de durata mai mare.

“Studiul nu s-a focusat explicit pe Statele Unite dar în general dacă climă continuă să se încălzească, America de Nord va trebui să se aștepte la valuri de căldură mai frecvente și mai intense:” a spus Matthews. “De asemenea și numărul deceselor va continuă să crească” a adăugat el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218