Efectele secetei: vinul românesc va fi mai aromat, dar mai scump
Efectele secetei: vinul românesc va fi mai aromat, dar mai scump
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestSeceta prelungită are şi efecte benefice. Dacă porumbul şi floarea soarelui s-au uscat pe câmp, strugurii au devenit mai aromaţi. Totuşi, poducţia va fi mai mică, dar vinul va fi mai aromat şi mai scump. Din cauza secetei din această vară, în 2012 recoltatul a început mai devreme cu aproape o lună faţă de anii trecuţi. În Vrancea, kilogramul de struguri costă între 3 lei şi 5 lei. "Strugurii au ajuns la maturitate mai rapid, a început recoltatul cu trei săptămâni mai devreme. Vinurile vor fi de calitate mult mai bună, au avut condiţii de acumulare a substanţelor aromate în pieliţa strugurilor", a explicat pentru România TV tehnicianul viticol Ion Sârbu. Faţă de un an normal, se estimează o reducere a producţiei de struguri cu 30%, conform rtv.net.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News