REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Efectul disponibilizărilor: "Fost poliţist, vând uniformă!"

Efectul disponibilizărilor: "Fost poliţist, vând uniformă!"

Replica API 31 decembrie 2011 | 00:00 210

Chilipir la sfert de preţ

Chilipir la sfert de preţ

În urmă cu aproximativ două luni, Poliţia de Frontieră Constanţa a fost lovită de un val uriaş de disponibilizări, astfel că sute de angajaţi din domeniu au devenit şomeri. La fel au păţit şi alţi angajaţi ai structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor şi urmează, potrivit ministrului Traian Igaş, să mai plece oameni din sistem. Rămaşi fără sursă de venit, unii au găsit o modalitate inedită să facă un ban pentru sărbători. Cum? Îşi vând uniforma de serviciu.

Acesta este şi cazul unui constănţean, pe numele lui G.B.. În urmă cu o lună, bărbatul a fost disponibilizat. Şi, cum nu mai are speranţa că se va reîntoarce în poliţie, a hotărât să-şi vândă ţinuta de serviciu. "Poliţist de frontieră disponibilizat vând uniformă completă Poliţia de Frontieră Română. O dau şi pe bucăţi. Facem preţ la accesorii pe loc", spune bărbatul în anunţul său pe care l-a postat pe Internet. Contactat telefonic, acesta a oferit mai multe informaţii. "Acum o lună am fost disponibilizat. Nu mai am ce să fac cu uniforma. Am hotărât să o vând cu 900 de lei. Ţinuta este completă, însă vă pot vinde şi piese separate, cum ar fi o geacă sau un pantalon. Am cumpărat-o cu 2.400 de lei", a spus fostul poliţist. "Nu este nimic în neregulă. Nu este ilegal, ţinuta poate fi purtată. Dacă scot insignele de pe ea, se poate purta fără probleme", a completat el. Gestul bărbatului a uimit reprezentanţii Poliţiei de Frontieră. Aceştia spun că nu este ilegală vânzarea ţinutei, atâta timp cât nu are însemne pe ea. "Este o situaţie inedită. Răspunderea pentru gest îi aparţine. Noi, ca instituţie, nu putem să-i interzicem să nu o vândă. Nu se poate sancţiona această faptă. Dacă ţinuta nu are insignele pe ea, nu este o problemă. Sunt cadre trecute în rezervă care se folosesc de uniformă, însă aşa cum am precizat, fără însemne", a declarat Gica Dumitru, purtător de cuvânt în cadrul Gărzii de Coastă Constanţa (fosta Poliţie de Frontieră). La fel de inedită i se pare "afacerea" şi şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, comisar şef Valentin Burlacu. "Nu cred că este legal ce face. N-am mai auzit aşa ceva până acum. Mi se pare inedit. Dar, modificată pentru a nu fi confundată cu uniforma Poliţiei, cred că poate fi purtată", a spus Burlacu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614