REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Eficienţă maximă: firma de stat din Constanţa cu un angajat part time, 5 şefi şi cifră de afaceri 0

Eficienţă maximă: firma de stat din Constanţa cu un angajat part time, 5 şefi şi cifră de afaceri 0

Replica API 22 mai 2014 | 00:00 604

Singura avere, un teren de 712 metri pătraţi, în Mamaia

Singura avere, un teren de 712 metri pătraţi, în Mamaia

O firmă de stat din Constanţa a reuşit performanţa de a încheia anul 2013 cu cifră de afaceri 0 şi pierderi de 126.651 lei, cu un singur angajat (şi acela în regim part time, cu program de 2 ore pe zi), dar cu nu mai puţin de cinci şefi. Este vorba despre Litoral SA, aparent agenţie de turism, dar în realitate fără nici un fel de activitate, statul considerând însă că are nevoie de cinci funcţionari care să vegheze asupra bunului mers al frecatului de mentă, cu salarii de secretar de stat, evident. Litoral SA este deţinută în proporţie de 82,27% de către Ministerul Economiei, prin Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism şi este condusă de liberalul Septimiu Bourceanu, pe baza unui contract de management încheiat pe 10.10.2012 şi valabil timp de trei ani. Alături de acesta, au avut grijă ca Litoral să nu desfăşoare nici o activitate mai mulţi administratori, schimbaţi o dată la câteva luni, încă o dovadă că funcţiile la stat sunt folosite întotdeauna ca monedă de plată a datoriilor politice şi niciodată în interesul societăţilor.

Astfel, Litoral SA este condus în acest moment de un Consiliu de Administraţie (CA) din care fac partei Rodica Olivia Mazere, de 38 de ani (preşedintă a CA), Laura Cristina Stanislav Bogdan, de 36 de ani şi Marcel Ionescu. Celor trei administratori şi directorului general li se alătură reprezentantul statului în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), adică alt şef, la ultima şedinţă, de pe 14.05.2014, acesta fiind Marius Daniel Andra, care l-a înlocuit pe Darius Georgel Vodă, junele de 25 de ani, adus de fostul ministru Maria Grapini să urce turismul de pe litoral pe cele mai înalte culmi de civilizaţie şi progres tocmai de la Lugoj, după cum arăta "Replica" în premieră anul trecut. Bineînţeles, cele două ore de "muncă" pe zi ale singurului angajat din firma fără activitate sunt vegheate cu străşnicie, pe lângă director general, trei administrator, un reprezentant AGA şi de un cenzor, plătit anul trecut cu 5.000 de lei ca să le spună celorlalţi c-au tăiat frunză la câini în valoare de fix 0 lei, cu pierderi de 126.651 lei, pentru că orice inactivitate atât de epuizantă trebuie aspru sancţionată cu un salariu. i, pentru că vorbeam despre rotaţia administratorilor în funcţie de îndeplinirea comenzilor politice, trebuie spus că, potrivit raportărilor Litoral SA, Marcel Ionescu l-a înlocuit din funcţie pe Tudor Mataragiu, timişoreanul de 25 de ani adus de aceeaşi madam Grapini la conducerea turismului de stat constănţean pe baza competenţelor sale superioare de frate al nurorii fostei ministrese, detaliu dezvăluit, de asemenea, în exclusivitate de "Replica".

La rândul său, administratora Laura Cristina Stanislav Bogdan a înlocuit-o pe Iuliana Constantinescu, în urma demisiei acesteia de pe 14.03.2014, toţi cei de mai sus apărând în peisaj începând cu 04.02.2014, când a fost demis fostul CA, din care făceau parte liberalii constănţeni Ionel Dia (fost consilier local în Hârşova) şi Bogdan Alexandru Bola (fiul fostului prefect Eugen Bola) şi Ramona Zena Petcu, din partea SIF Transilvania, care ocupau aceste funcţii din septembrie 2012.

Litoral SA are un teren în Mamaia şi peste 1,1 milioane lei în conturi

Singurul care a rămas pe loc în aceşti ani, ca să asiste la viermuiala paraşutaţilor politic, a fost directorul general Septimiu Burceanu, liberalul rezistând în funcţie, fără doar şi poate, contractului de management care oblige, probabil, statul la plata unor despăgubiri dacă se trecea şi la zburătăcirea lui. Potrivit raportului de activitate al administratorilor, liberalul are la Litoral SA un salariu lunar brut de 4.200 de lei. Cât despre ce mai înseamnă firma de stat care plăteşte un angajat part time cu cinci şefi, başca un cenzor, pentru a contempla trecerea inexorabilă a timpului, că de muncă se ocupă fraierii, singura avere a SC Litoral SA a rămas un teren din central staţiunii Mamaia. Agenţia de turism are în patrimoniu o magazie cu material de propagandă veche de 77 de ani nefuncţională şi terenul de sub ea, în suprafaţă de 712 metri pătraţi, cu o valoare contabilă de 642.000 lei, un dig transversal pe plaja Constanţa, evaluat la 14.318 lei şi un debarcader din zona Cazino Mamaia, de 12.722 lei. Partea interesantă se află în conturi bancare, întrucât Litoral SA are la dispoziţie bani cash în sumă totală, la 21.12.2013, de 1.107.359 lei.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369