REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Egipt, destinația preferată de români pentru Crăciun și Revelion

Egipt, destinația preferată de români pentru Crăciun și Revelion

Cristina BĂRBUCEANU 28 octombrie 2022 | 00:00 1031

Este cunoscut faptul că românii adoră să petreacă. Totodată, în perioada sărbătorilor de iarnă, ei preferă să colinde lumea, iar destinațiile alese sunt cel puțin interesante. Agențiile de turism au început deja să prezinte pachetele pentru Crăciun și Revelion, pachete care sunt cu 15-30% mai mari decât în anul 2021. Românii iau în calcul vizitarea tuturor continentelor, dar în topul preferințelor rămâne România atât pentru Crăciun, cât și pentru Revelion. În plus, cele mai cerute pachete de călătorie de la agențiile de turism sunt cele pentru Revelion, pentru că atunci este momentul pentru petrecere.

De Crăciun și Revelion, românii au numeroase țări pe care aleg să le viziteze

Românilor le place să călătorească, asta e clar. Mai ales pentru Crăciun și Revelion, ei aleg diverse țări, iar pachetele sunt cumpărate în mare parte de la agențiile de turism. Cristian Bărhălescu, director al unei agenții de turism, a declarat pentru reporterii Replica faptul că „cea mai ieftină destinație pe care turiștii români o aleg este evident Bulgaria, fiind în imediata apropiere și datorită faptului că au flux de turiști cu mult mai mare pe stațiuni decât alte destinații, și apoi, în continuare: Egiptul, Turcia, care atrag prin serviciile pe care le au”. Pe de altă parte, cele mai scumpe destinații preferate de români sunt „insulele exotice. Discutăm despre Maldive sau Bali ori spre Dominicană...cam astea sunt cele mai scumpe pachete.”

Față de anul trecut, anul acesta pentru Crăciun și Revelion pachetele „diferă de la destinație la destinație. Dacă anul trecut nici nu discutam despre Thailanda ca destinație, de exemplu, anul acesta a explodat cererea pentru Thailanda, iar pachetele sunt între 15 și 30% mai scumpe”.

România rămâne în topul preferințelor românilor

Deși pachetele sunt foarte variate la agențiile de turism, iar românii aleg țări din ce în ce mai variate din perspectiva culturii pentru că „românii merg peste tot: Africa de Sud, America de Sud, America de Nord, croaziere, Asia, Orientul Mijlociu; absolut orice destinație care poate fi atinsă este căutată de români”, în topul preferințelor românilor este tot țara natală, România. Așadar, Cristian Bărhălescu a afirmat: „Rămâne România ca destinație preferată a românilor ca număr, să spunem”.

 

Dacă e să aleagă vacanța pentru perioada sărbătorilor de iarnă, românii aleg Revelionul, pentru că atunci  „e petrecere. Crăciunul mai mult spre destinații de suflet sau unde pot să petreacă împreună cu familia, dar Revelionul este despre petreceri”. În ceea ce privește țările preferate de români pentru noaptea dintre ani, ei optează pentru: „Ungaria, România sau țările foste comuniste care au tradiția petrecerii de Revelion. Altfel, când merg la Paris, la Roma sunt puțin deziluzionați datorită faptului că petrecerea nu continuă până a doua zi seara și de obicei se termină ușor după 12 noaptea”. Agențiile oferă pachete de 5 sau 7 zile, iar românii preferă să plece cu charter pentru că distracția este mai mare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta lipea scaune la mobexpert si deodata a ajuns mare tur operator. o sageata kinuita care pan la urma va suporta rigorile legii.
1
0
Florin Ioan,il lauzi prea mult pe acest lacheu,acest gunoi cu pretenții de om cult si credincios. El e doar o sluga a banilor pe care tre sa i faca ptr cocosata de M…..a B. Dar ai dreptate ,locul lui e la Poarta Alba. Asta ptr cata lume a tepuit. In rest,o sa aiba cineva grija si de el!
1
0
Porcul ăsta de Bărhalescu mai are tupeu să apară pe undeva. Sa-si plătească mai întâi datoriile la angajați si apoi dările la stat. Cât despre agenția lui de turism… O sa va ia banii,apoi o bagă in insolventa ca pe defuncta Direct Turism! După care deschide o alta firma fantomă. Deci dacă vreti sa Rămâneți fără bani si vacanta,mergeți cu încredere la ICAR TOUR! Locul lui e in puscarie langa tovarășul de excrocherii Sorin Strutinsky. Gura târgului zice ca Bărhă la legat (sifonat) pe Strutzu.
3
0
La cit se fura in Romania *este normal ca unii sa sufere si altii sa petreaca atit cit sintem p****i ,fricosi si ii lasam in pace.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367