REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Egipteanul condamnat la 10 ani pentru înşelăciue nu vrea să meargă singur la puşcărie

Egipteanul condamnat la 10 ani pentru înşelăciue nu vrea să meargă singur la puşcărie

Replica API 23 septembrie 2014 | 01:30 298

Trage după el şi partenerii de afaceri

Trage după el şi partenerii de afaceri

Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly

Egipteanul Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly, de 34 de ani, acuzat că ar fi înşelat o firmă din România, fiind deja condamnat, nu se lasă şi tot depune cereri, contestaţii şi plângeri în instanţă. Dacă în trecut vroia ca şi George Mircea Nedelcu să fie anchetat întrucât, susţinea el, în anul 2010, că infracţiunile comise de acesta i-au fost lui imputate, aducând grave acuzaţii procurorilor şi magistraţilor, iată că acum depune plângeri de netrimitere în judecată, intimaţi fiind Constantin Gherman (care apare ca martor în dosar) şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. Pe 22 septembrie anul curent, Curtea de Apel Constanţa a declinat competenţa către Tribunal.

În anul 2011, atât Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly cât şi George Mircea Nedelcu au fost condamnaţi cu suspendare, însă au făcut apel. Ulterior, Curtea de Apel Constanţa le-a majorat pedepsele, egipteanul ajungând la o pedeapsă de 10 ani, cu interdicţia de a părăsi ţara. Însă, de atunci, cererile şi contestaţiile au tot curs. Mai exact, Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly, în calitate de administrator al SC Salma Trade SRL din Constanţa, este acuzat că ar fi prejudiciat SC Layla SRL cu suma de 359.400 de lei, în urma unor tranzacţii cu tractoare uzate. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în cursul lunii septembrie 2008 partea vătămată Arsenie Constantin Paulică a înfiinţat SC Layla SRL Constanţa, societate având ca obiect principal de activitate comerţ cu ridicata al fructelor şi legumelor, iar ca obiect secundar de activitate şi comerţul cu autovehicule. La data de 01.10.2008 a fost angajat în cadrul societăţii menţionate inc. Nedelcu Mircea George în calitate de agent vânzări. La solicitarea părţii vătămate Arsenie Constantin Paulică, Nedelcu Mircea George împreună cu Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly, administrator al SC Salma Trade 2006 SRL Constanţa, au convenit achiziţionarea de tractoare uzate de la diferite persoane fizice ori de la persoane juridice (societăţi comerciale) în numele SC Layla SRL sau SC Layla SRL. În realitate, inculpaţii şi-au însuşit rezoluţia infracţională de a induce şi menţine partea vătămată în eroare în scopul intrării în posesia mai multor sume de bani în scop personal, cu ajutorul unor contracte fictive întocmite între cele două societăţi. La toată „tărăşenia” a participat şi soţia egipteanului, Abdelghany Alina Valentina, care a completat în fals mai multe facturi fiscale, dar procurorul de caz a hotărât neînceperea urmăririi penale în cazul acesteia, întrucât nu ar fi cunoscut detalii despre aspectele atestate în facturi. Totodată, Ahmed Mahmoud Mohamed Abdelghany Helaly a fost cercetat în dosarele penale nr. 6396/P/2008 şi 7254/P/2008 ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi respectiv de lovire sau alte violenţe şi ameninţare, fiind începută urmărirea penală faţă de acesta la datele de 11.12.2008 şi 06.01.2009. Acum, însă, vrea să fie tras la răspundere şi Constantin Gherman, martor în dosar.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102