REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Ei sunt constănţenii peste care au descins mascaţii din Brăila: şi-au tâlhărit un amic după modelul filmelor americane

Ei sunt constănţenii peste care au descins mascaţii din Brăila: şi-au tâlhărit un amic după modelul filmelor americane

Replica API 21 noiembrie 2014 | 22:34 2788

Victima se ducea la Iaşi să-şi cumpere o maşină

Victima se ducea la Iaşi să-şi cumpere o maşină

Bogdan Fulea

30 de poliţişti din cadrul IPJ Brăila şi IPJ Constanţa au descins în dimineaţa zilei de 19 noiembrie a.c. în 5 locuinţe din municipiul Constanţa, într-un dosar intrumentat de Serviciul de Investigare a Fraudelor brăilean, în care 4 bărbaţi erau suspectaţi de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie. În urma acţiunii, trei tineri au fost încătuşaţi şi duşi la sediul IPJ Brăila pentru audieri, iar Tribunalul Brăila a dispus aseară arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. „Replica” i-a prezentat în exclusivitate încă de ieri pe cei trei tâlhari, dar şi pe victima acestora. Suspecţii sunt Bogdan Fulea, care şi-a serbat ieri cea de-a 31 aniversare în mijlocul poliţiştilor, procurorilor şi judecătorilor, Mircea Barzecu, de 24 de ani şi Cristian Georgian Mahera, de 23 de ani, iar tânărul deposedat prin tâlhărie de peste 10.000 de euro este Ştefan Valentin Poenaru, de 25 de ani, toţi fiind din Constanţa.

Mircea Barzecu

Cristian Georgian Mahera

Ştefan Valentin Poenaru, victima

Potrivit poliţiştilor, tâlharii şi victima se cunoşteau, acesta fiind contextul în care suspecţii au aflat de intenţia lui Poenaru de a se duce până la Iaşi pentru a-şi cumpăra o maşină. Aşa se face că, pe 13 noiembrie, echipaţi cu cagule şi sprayuri lacrimogene, tâlharii au plecat din Constanţa spre Iaşi, în urmărirea victimei, care se afla la volanul unui Mercedes, cu numărul de înmatriculare CT 47 YSA. În cursul serii, în timp ce se deplasa pe DJ 212, Ştefan Valentin Poenaru a tras pe dreapta, la intrarea în localitatea Berteştii de Jos, constrâns de motive fiziologice. Maşina cu cei trei tâlhari, care-l urmărea îndeaproape, s-a oprit imediat, iar suspecţii au năvălit peste victimă, căruia i-au dat cu sprayuri lacrimogene în faţă şi i-au smuls borseta în care se aflau 9.920 de euro şi 1.200 lei, după care au demarat înapoi spre Constanţa. Tâlharii şi victima frecventau aceleaşi cercuri de prieteni, fiind deopotrivă amatori de maşini luxoase, lupte şi tatuaje. Din câte se pare, suspectul Cristian Mahera era cel care-l cunoştea cel mai bine pe păgubitul Ştefan Valentin Poenaru, cel care ar fi reuşit să stârnească invidia şi interesul tâlharilor după ce s-a lăudat recent cu achiziţia unui superb Lexus. Conform poliţiştilor, cei trei suspecţi nu au antecedente penale, iar cei peste 10.000 de euro nu au fost încă recuperaţi. Din informaţiile noastre, cel puţin unul dintre tâlhari este şi traficant de droguri de mare risc.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369