REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Elan Schwartzenberg a cerut în instanţă lămuriri privind implicarea SRI în dosarul său de corupţie

Elan Schwartzenberg a cerut în instanţă lămuriri privind implicarea SRI în dosarul său de corupţie

Replica API 1 mai 2018 | 00:25 409

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a cerut luni, la Tribunalul Bucureşti, prin intermediul avocatului său, lămuriri privind implicarea Serviciului Român de Informaţii (SRI) în dosarul în care acesta este acuzat de fapte de corupţie, într-un dosar în care este implicat şi fostul edil Radu Mazăre.

„Vrem şi noi să desluşim implicarea Serviciului Român de Informaţii - dacă ea există - în această cauză, pentru că sunt indicii la dosar că ar fi existat o cooperare, cel mai probabil în baza protocolului de acum cunoscut. Sunt la dosar inclusiv acte de cercetare penală făcute de unităţi militare ale SRI. (...) Noi deja am formulat cerere de anulare a urmăririi penale. Evident că actele de cercetare penală făcute de SRI se cuvine să fie lovite de nulitate absolută. În mod expres, le este interzisă desfăşurarea unor asemenea acte", a declarat Florin Cojocaru, avocatul lui Elan Schwartzenberg, potrivit Mediafax.

Discuţiile pe marginea solicitării omului de afaceri au fost programate de către magistraţii Tribunalului Bucureşti pentru termenul din 31 mai.

Procurorii anticorupţie au cerut, în urmă cu doi ani, arestarea preventivă în lipsă a omului de afaceri Elan Schwartzenberg, acesta fiind cercetat în dosarul în care Radu Mazăre a fost trimis în judecată, fiind acuzat că ar fi primit 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" -, pentru a îl ajuta pe acesta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

"În cursul anului 2011, inculpatul Schwartzenberg Emilian l-a ajutat pe Morgenstern Avraham, administrator unic al unei firme, să îi dea lui Mazăre Radu Ştefan, primarul municipiului Constanţa de la acea vreme, suma totală de 175.000 de euro pentru ca acesta din urmă să facă demersuri atât în cadrul atribuţiilor de serviciu cât şi în afara (contrare) lor, astfel încât să faciliteze câştigarea, de către firma respectivă, în condiţii avantajoase, a unei licitaţii având ca obiect contractul de construire a Campusului social Henri Coandă în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)", a precizat DNA, la acea vreme.

"Ajutorul acordat de Schwartzenberg Emilian a constat, pe de o parte, în faptul că a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a unei societăţi offshore (societate al cărei beneficiar real era) şi, pe de altă parte, a facilitat relaţia dintre Mazăre Radu Ştefan şi Morgenstern Avraham, fiind prieten cu amândoi. Societatea off shore este o societate înmatriculată în Insulele Virgine Britanice care avea deschise conturi în Liechtenstein. Toate operaţiunile de transfer bancar erau ordonate de Schwartzenberg Emilian, în calitate de beneficiar real şi puse în executare de o altă persoană", au mai spus procurorii.

Cauza este disjunsă din dosarul în care a fost trimis în judecată Radu Mazăre, fiind acuzat că ar fi primit 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" -, pentru a îl ajuta pe aceasta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului, potrivit Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in ce nu se implica sri in romania? ei conduc...sunt fostul pcr
1
1
mai bine cu nemtii decat cu jidanii
4
1
si iohannis alt fascist care se gandeste la evrei.
4
9
Iarte-ne ca existam.Scuze ca nu te-am lasat sa ne furi si pamantul de sub noi.Mama ta de hot ordinar ! Auzi ,domnule ,l-a deranjar si pe asta serviciul nostru se siguranta nationala.Mama ta de mafiot evreu !
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367