REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Elan Schwartzenberg a pierdut procesul cu Cozmin Gușă

Elan Schwartzenberg a pierdut procesul cu Cozmin Gușă

Replica API 26 mai 2020 | 00:00 2564

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a renunțat la bătălia cu Cozmin Gușă? Anul trecut, Schwartzenberg l-a dat în judecată pe analistul politic Cozmin Guşă, pe motiv că a afirmat, la postul tv pe care îl deține, că „adevăratul triunghi infracțional este Dragnea-Mazăre-șeful Elan Schwartzenberg, care astăzi este fugar”. Schwartzenberg îi cerea lui Guşă daune morale de 100.000 de euro şi publicarea viitoarei hotărâri a instanţei pe patru site-uri de ştiri. La finele anului trecut, magistrații Tribunalului București i-au respins acțiunea lui Elan Schwartzenberg, însă nu a fost definitivă. Afaceristul nu a contestat sentința Tribunalului. Să fi renunțat la război?!

În mai 2019, în cadrul emisiunii „Lupta pentru Romania” difuzată pe postul Realitatea TV, Cozmin Gușă a avut o intervenție telefonică în direct, unde a făcut mai multe afirmații cu privire la un triunghi infracțional al cărui șef ar fi Schwartzenberg, precizând că cel din urmă ar fi un condamnat și că ar fi acuzat potrivit „documentelor procurorilor”, „dacă nu de uciderea numitului Codruț Marta, oricum de dispariția acestuia”.

Cozmin Gușă

100.000 de euro cu titlu de despăgubiri

Omul de afaceri s-a arătat deranjat de comentariile analistuluii politic, cu atât mai mult cu cât sustinerile acestuia au fost preluate de mass-media. Schwartzenberg a deschis acțiune în răspundere delictuală, solicitând obligarea lui Gușă la plata sumei de 100.000 euro cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul nepatrimonial cauzat, obligarea, pe cheltuiala sa, la publicarea dispozitivului hotărârii în 4 cotidiene/site-uri de știri în temen de 10 zile de la rămânerea definitivă a acesteia, și la plata sumei de 100.000 euro.

Elan Schwartzenberg

Motivele care au stat la baza respingerii acțiunii!

Tribunalul București i-a respins acțiunea afaceristului, apreciind că Gușă a adus la cunoștința opiniei publice, prin intermediul presei, informații ce se încadrează în noțiunea de “judecăți de valoare”, în contextul dosarelor penale în care a fost cercetat afaceristul. În ceea ce priveste afirmația că ar fi fost „condamnat penal”, acesta este o informație inexactă, a constatat instanța, astfel ca afirmația nu are greutatea pentru a produce o vătămare și nu poate produce un efect major în randul publicului, de natură a afecta reputația omului de afaceri. Cât despre afirmația referitoare la faptul ca ar fi acuzat, potrivit „documentelor procurorilor”, „dacă nu de uciderea numitului Codruț Marta, oricum de dispariția acestuia”, tribunalul a reținut că, anterior intervenției lui Gușă din data de din mai 2019, existau informații în presă cu privire la acest subiect încă din luna martie 2016, astfel că nu se poate reține că vătămarea dreptului la imagine s-a produs prin afirmația analistului politic cu privire la acest aspect.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde te ascunzi ma ? Vino inapopi in tara sa raspunzi penal pentru faptele de aici. Si sa dai tarii inapoi tot ce ai furat.
0
0
Ce tupeu are acest Elan S. ! Dupa ce ne-a jefuit tara mai vrea si despagubiri !
14
1
elan a facut afaceri bune cu mazarel
11
0
Doua gunoaie care se cred mot . Daca au ajuns sa detina avere , au facuto furand . Isi dau cu parerea dar de fapt sunt infractori cu tupeu stiind ca justitia din Romania este corupta si isi permit sa faca si sa spuna cam ce vor .
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367