REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Elena Băsescu în PE: Nu putem tolera etichete xenofobe pentru că ne-am născut în Estul Europei!

Elena Băsescu în PE: Nu putem tolera etichete xenofobe pentru că ne-am născut în Estul Europei!

Replica API 16 martie 2012 | 00:00 168

Elena Băsescu a susţinut, în plenul Parlamentului European, că este degradant şi reprezintă o dovadă de laşitate faptul că Guvernul olandez nu s-a delimitat de poziţia PVV, ea arătând că cetăţenii din Estul Europei nu pot tolera etichete jignitoare şi xenofobe pentru că s-au născut aici.

"Nu putem tolera nişte etichete jignitoare şi xenofobe pentru că ne-am născut în Estul Europei!", a afirmat europarlamentarul PDL Elena Băsescu.

Ea a amintit că, în secolul trecut, stereotipurile negative au dus la Holocaust şi la masacrul de la Srebreniţa, iar în secolul nostru, la cel din Norvegia.

"Este degradant şi o dovadă de laşitate faptul că Guvernul olandez, din care fac parte şi colegii mei din EPP, nu s-a delimitat de poziţia PVV. Raţiunile electorale nu sunt o scuză, pentru că nimic nu poate justifica extremismul, discriminarea, xenofobia şi alăturarea la guvernare de o astfel de grupare. Această atitudine vine în continuarea altor abuzuri făcute de Olanda faţă de ţara mea: blocarea accesului la spaţiul Schengen şi restricţionarea pieţei muncii", a mai declarat Elena Băsescu.

Rezoluţia de condamnare a site-ului partidului PVV din Olanda a fost adoptată joi, în sesiunea plenară a Parlamentului European, fiind votată de o largă majoritate de eurodeputaţi.

Rezoluţia PE solicită ferm Guvernului olandez să condamne şi să se delimiteze de această iniţiativă, subliniind că este obligaţia tuturor guvernelor din Uniunea Europeană să garanteze drepturile cetăţenilor europeni la nediscriminare şi liberă circulaţie.

PVV, formaţiune care face parte din coaliţia de guvernare din Olanda, a lansat la 8 februarie un site ce invită olandezii să denunţe "problemele" cauzate de afluxul de cetăţeni ai ţărilor din Europa centrală şi de est în Olanda. "Ai probleme cu persoane din Europa Centrală şi de Est? Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim", afirmă PVV pe pagina de primire a acestui site.

Acest demers a generat nemulţumiri şi condamnări la nivelul Uniunii Europene, însă Guvernul olandez a refuzat să adopte o poziţie referitoare la site-ul PVV, limitându-se la a se distanţa de el şi subliniind că site-ul nu are nimic de a face cu Guvernul.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218