REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Elena Udrea, CONDAMNATĂ la 8 ani de ÎNCHISOARE, Ioana BĂSESCU-5 ani cu EXECUTARE

Elena Udrea, CONDAMNATĂ la 8 ani de ÎNCHISOARE, Ioana BĂSESCU-5 ani cu EXECUTARE

Replica API 2 martie 2021 | 13:09 9082

Elena Udrea și Ioana Băsescu și-au aflat sentințele de la Curtea de Apel București în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. După aproape patru ani de cercetare judecătorească, dosarul Ioanei Basescu și al Elenei Udrea privind finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu a ajuns la final. Dan Andronic, trimis în judecată în acest dosar, a fost achitat.

Elena Udrea şi Ioana Băsescu și-au aflat astăzi sentinţa în dosarul finanţării campaniei lui Traian Băsescu din 2009. Ea a fost condamnată la 8 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă! Elena Udrea este acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani, iar Ioana Băsescu la delapidare de fonduri și instigare la spălare de bani, potrivita ntena3.

Ioana Băsescu a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu EXECUTARE

Procurorii susţin că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, apoi, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Ce spune DNA

”Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare.

Remiterea foloaselor infracţionale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă”, arată DNA.

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, a reacționat miercuri, 27 ianuarie, pe pagina sa de Facebook legat de dosarul său penal în care este acuzată de mai multe fapte de corupție privind finanțarea campaniei electorale din 2009 și unde procurorii au cerut o pedeapsă de 12 ani de închisoare.

Citește și:

Jurnalistul Dan Andronic a fost ACHITAT în dosarul Elenei UDREA

Fostul DIRECTOR al Oil Terminal, Silviu WAGNER, CONDAMNAT la 3 ani cu SUSPENDARE în dosarul Elenei UDREA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ati deacoperit apa calda si roata...de parca celelalte partide faceau altfel..
0
0
La puscarie zdrentelor fara mila si nepasare pt tot raul care lati facut acestei tari si cetatenilor romani Sau gandit curvele astea ca o sa ajunga la puscarie vreodata
0
0
imi pare rau de wagner...a luat cam putin,el era obisnuit sa ia muuult...
1
0
s-au vazut atatea condamnari si la decizia definitiva au scapat, probabil ca basaul stie multe, se incapataneaza sa taca si trebuie stors putin, asta e rolul tam tamului voi nu v-ati obisnuit inca???
2
1
Au inchis comentariile pt looser ul ala de viceprimar si necunoscutul ala de prefect?
2
1
Elena Udrea e cea mai buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
1
Pedeapsa este de rasul copiilor, este rezultatul existentei unei justitii morbide, e un fel de basina mortului spre groapa! Aceasta gasca a jefuit tara, ei huzureau si isi luau genti si pantofi de zeci de mii de euro, in timp ce noua, taticul petrov ne taia salariile, pensiile, alocatiile. Nu se poate sa le dai 8 ani, 5 ani, e de rasul curcilor, asta nu e justitie, e un pipi de bebelus! Tot neamul basinescu au furat viitorul copiilor nostri si noi stam in casa si ne uitam ca prostii la pedepsele astea de doi bani. Rusine justitiei, rusine tineri frumosi care sunteti acum prin parlament!
13
1
gata s-au adunat jigodiile sa- injure pe fostul presedinte si pe apropiatii sai. Asta e o adunatura de ticalosi ce aduc acuzatii aiurea ,inventate de ei. Siktir prostilor, la munca cu voi.
3
10
Ii doresc aceeasi soarta si muistei Raluca proasta de la munca.
6
3
Merita mult mai mult la fel si Basescu!
14
1
Bine feteleeee!
11
0
Speram ca dupa Basau sa avem un presedinte pe bune. Uite ca nu avem norocul asta si ca se poate si mai nasol decat era in vremea basista.
14
5
Fete de tango in dungi le sta misto
11
1
Nu vreau sa fiu taxat pentru cazarea lui Udrea la penitenciar.
8
2
O veni si vremea lui Petrov sa fie pus la fum..
13
3
M-am convins ca toti ce au ajuns in functii mari in aceasta tara sunt cu totii niste porci ordinari. Vina nu e a lor, ci a noastra. Ieri am aplicat pentru cetatenia germana. Ramaneti voi in periferie cu porcii pe care ii votati - "Omul sfinteste locul"
16
3
Se va intampla ca in 10 August. Dati-le pensii speciale tortionarilor si acolitilor lor! Si voi prostimea, treceti la ghisee la fisc!
6
4
Noi romanii ne dam fetele la produs ne batem mamele pentru casa si aici suntem moralisti tinem cu justitia
6
8
le da cu suspendare la apel! nu mai e baselu tatucul lor? e ironic avand in vedere ca basescu a pus-o pe kovesi.
11
2
Bravo Dna. Cu dosarul asta ti ai spalat pacatele. Daca vedem si chiorul la puscarie deja suntem razbunati
14
3
Haitele porcului de Basescu,Basescu e cea mai mare jigodie ever.
23
5
Decizia nu este definitiva!... Faptele sunt din 2009! Actuala sentinta s-a dat ... dupa 4 ani de cercetare!!! Deci ne indreptam spre prescriptia faptelor. Nu vor face inchisoare. Pentru membrii noii aristocratii politice nu exista inchisoare... Mai ales acum, in timpul regimului dictaturii de dreapta!...
17
3
Fratele, fiica-sa, urmeaza boschetaru' !
27
4
sunt smecher de smecher mafiot si nu o sa fac niciodata puscarie cum a facut si o sa mai faca Dan Voiculescu care imi poarta apele ! Eu sunt prea smecher si vulpoi.
9
2
Atentie la zborurile spre Costa Rica sau Madagascar!
22
2
de ce si nu in Romania?
22
2
Sanchi!!! Basma curata, o sa vedeti. Piratu trage sforile
24
0
Tartorul ala batran se ascunde dupa femei...ce lasitate,astea doua au furat pentru Petrov, care ne umple de greata in fiecare zi pe la televiziuni. Pestele nu se mai impute de la cap in tara asta?
40
4
"justitia romana si statul mafiot"
32
2
Stati putin nu va bucurati pentru ca madam Nutzi nu se duce deocamdata la veceul turcesc si dusul fara apa calda asa cum se plangea ca este in arestul politiei,condamnare nu este definiva deci mai dureaza.
33
4
La Multi Ani !!!
31
4
Sper sa fie o decizie definitiva, tigancusa blonda si clanul bashinescu au ruinat tara asta.
46
5
Pentru o gaina se da pedepse de 6 ani , pentru faptele comise de vagaboantele astea , judecatori sunt FOARTE INDULGENTI . Pedepsele r trebui sa fie maxime , cele cerute de procurori . Altfel politicieni nu se vor invata minte . Daca udrea dadea pe goarna , primea mai putin . Poate ca avea sa scape .
43
5

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102