REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Elena Udrea, despre o Margaret Thatcher în PDL

Elena Udrea, despre o Margaret Thatcher în PDL

Replica API 9 septembrie 2011 | 00:00 130

Ministrul Elena Udrea a comentat, ieri, pe blogul personal, discuţiile stârnite pe tema afirmaţiei preşedintelui Traian Băsescu privind apariţia unei Margaret Thatcher în PDL. "Dacă luăm în calcul şi faptul că pe 15 octombrie au loc alegerile Organizaţiei de Femei, e firesc ca subiectul să capete consistenţă.

Eu cred că e prilejul potrivit să discutăm în general despre rolul femeii în politică. Astfel de dezbateri pun, în general, în evidenţă ambele extreme: stereotipurile care guvernează societatea cu privire la rolurile pe care femeile pot/au voie să şi le asume şi reacţia specific feministă a impunerii în orice condiţii a femeilor la vârful societăţii", îşi începe Udrea comentariul pe blog. "În ceea ce priveşte politica, sunt poate femeia care a generat cea mai mare atenţie din partea presei şi a trebuit să mă confrunt, de-a lungul timpului, cu situaţii aproape neverosimile. Unele pozitive, cele mai multe negative", continuă Udrea, care continuă prin a răspunde şi la următoarele trei probleme: "1. cum ajunge o femeie într-o funcţie înaltă?; 2. cât de sus poate fi acea funcţie?; 3. ce putem face să rezolvăm problemele create de răspunsurile la primele două întrebări?". Răspunsurile oferite de ministru se încheie prin următorul comentariu: "Prin excepţie, dacă o femeie, într-un moment, va accede la una dintre cele trei funcţii mai sus enumerate: Prim-ministru, Preşedinte sau şef de partid important. Acea femeie ar fi o deschizătoare de drumuri, cineva care arată că "da, se poate!" (un slogan politic celebru, construit special pe principiul anti-discriminării). Cred că asta ar încuraja implicarea femeilor în politică".

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218