REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Elena Udrea: Diferenţa dintre mine şi Traian Băsescu este la păr

Elena Udrea: Diferenţa dintre mine şi Traian Băsescu este la păr

Replica API 25 februarie 2013 | 00:00 145

Elena Udrea a spus că diferenţa dintre ea şi fostul şef al democrat-liberalilor Traian Băsescu este "la păr", ea făcând această precizare după ce şefa organizaţiei de femei a PDL Vâlcea s-a arătat încântată de caracterizarea făcută de Ponta potrivit căreia Udrea ar fi "Traian Băsescu în fustă". "Mie sincer, mi-a plăcut caracterizarea pe care a făcut-o Victor Ponta: "Să avem o locomotivă, să avem o locomotivă în fustă: Elena Udrea!", a declarat, duminică, la Consiliul Judeţean de Coordonare al PDL Vâlcea, şefa organizaţiei de femei a PDL Vâlcea, Iuliana Moisa.

Ulterior, în aplauzele sălii şi zâmbind, aflată la prezidiu, Elena Udrea a preluat microfonul şi a precizat că diferenţa dintre ea şi Traian Băsescu este "la păr!"

Elena Udrea a mai declarat că alegerea unei femei lider de partid este "un pas important în viaţa politică românească" şi că nu vrea "PDL balama, un partid moale".

"PDL este poate cel mai puţin misogin partid politic, este un partid care a promovat femeia în toate funcţiile. Am avut ministru la 29 de ani în persoana doamnei Boagiu, am avut multe ministere ocupate de femei şi chiar buni comunicatori de partid. Aşadar, nu văd niciun impediment ca pe 23 martie să fiu aleasă preşedinte al PDL. Ar fi un pas important în viaţa politică românească (...). Nu există o statistică a organizaţiilor care ar susţine-o sau nu la şefia partidului. În PDL este democraţie, uitaţi la Vâlcea, de exemplu, şeful partidului a declarat că îl susţine pe Vasile Blaga. În schimb, deputatul Romeo Rădulescu n-a avut nicio reţinere în a-şi manifesta susţinerea pentru moţiunea mea. Astăzi e Dragobetele, nu? Şi atunci de ce să nu ajutăm la o conciliere între doi foşti primari care au dovedit calităţi administrative de excepţie, atât domnul Gutău, cât şi domnul Rădulescu.(...) Nu-mi doresc un PDL balama, nu-mi doresc un partid moale, sunt pregătită să readuc partidul la guvernare, fie la alegerile generale, fie înainte de acestea, în varianta în care USL se va rupe", a declarat Elena Udrea.

Ea a adăugat că doreşte însă ca PDL să vină la guvernare ca un aliat puternic şi cu oameni puternici, demni şi pregătiţi să guverneze.

"Se remarcă de foarte mult timp o ruptură între cei care conduc partidul şi baza partidului. Din varii motive, fie am fost la guvernare şi nu a fost timp de a merge în teritoriu, de a vorbi cu oamenii, fie cu totul alte motive. De aceea, eu îmi doresc ca la Convenţia din 23 martie să participe, în primul rând, baza partidului, nu că n-aş avea încredere în liderii regionali sau locali, dar membrii simpli de partid sunt cei care cunosc cel mai bine situaţia la faţa locului, există o altă analiză în teritoriu faţă de cea de la Bucureşti", a declarat Udrea.

Elena Udrea, candidat alături de Vasile Blaga şi de Monica Macovei la şefia partidului, spune că presa este principalul mijloc prin care cetăţeanul de rând află în mod direct ce fac politicienii şi că, de aceea, partidul trebuie să ştie să comunice foarte bine, "în mod decent şi în mod corect" cu presa.

"Este obligatoriu aici ca PDL să arate că există ca partid de opoziţie, nu cum se întâmplă în prezent, când anumite conferinţe de presă ale PDL sunt aproape neobservate sau sunt preluate la a 20-a rubrică de câteva agenţii de ştiri. Ştiţi ce mi s-a spus? Că PDL nu mai este un partid interesant pentru mass-media. Nu mi se pare deloc corect cum procedăm." a mai declarat Elena Udrea.

Udrea a fost prezentă, duminică, la Consiliul Judeţean de Coordonare al PDL Vâlcea, care s-a desfăşurat duminică la RâmnicuVâlcea.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102