REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Elena Udrea: Dosarele în care SRI a lucrat cu DNA ar trebui rejudecate. Îmi voi prezenta cazul la ONU

Elena Udrea: Dosarele în care SRI a lucrat cu DNA ar trebui rejudecate. Îmi voi prezenta cazul la ONU

Replica API 26 mai 2018 | 00:57 312

Elena Udrea susţine că dosarele în care SRI a lucrat cu DNA ar trebui rejudecate, având în vedere documentul secret prezentat de Traian Băsescu. Fostul ministru al Turismului susţine că îşi va prezenta cazul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

"Documentul care a apărut în spaţiul public în urma declaraţiilor lui Traian Băsescu este un doc important nu doar pentru cazul meu (..), dar este important pentru toate dosarele în care SRI a lucrat cu DNA în baza protocolului SRI-Parchetul General, care, potrivit unei decizii a CCR, a trebui rejudecate şi probele eliminate din dosar. (..) DNA, în mai multe dosare, printre care cele ale Alinei Bica şi al lui Liviu Dragnea, a răspuns instanţei minţind că nu a lucrat în baza protocolului în dosarele respective. (..) În consecinţă, nu doar "Gala Bute" ci toate dosarele aflate în această situaţie, toate dosarele de după 2009 sunt dosare în care s-a lucrat în baza protocolului DNA-SRI şi toate ar trebui rejudecate în condiţii de legalitate", a declarat Elena Udrea la România TV.

Fostul ministru susţine că DNA avea cunoştinţă despre respectivul document, însă nu l-a depus la dosarul cauzei.

"În final, documentul are o frază imporatntă, acest document este doar pentru cunoştinţa procurorului, nu e prezentat apărării, mie, instanţei şi, cu toate astea, un om, adică eu, este judecat şi condamnat la 6 ani. (..) Am formulat plângere împotriva procurorilor Marius Bulancea şi Ana Dana pentru că ştiau de document şi nu l-au prezentat, ceea ce e cercetare abuzivă. (..) Noi vedem că procurorii au putut să selecteze probele. Vedem că SRI poate să trimită sau nu probele, în funcţie de ce interese are", a precizat Udrea.

Elena Udrea susţine că dacă se va dispune rejudecarea cauzei Gala Bute va reveni în România, precizând că în caz contrar va rămâne în Costa Rica.

"De ce m-aş duce 6 ani la închisoare doar pentru că vor Coldea şi Kovesi? Statutul meu aici este al unui om prigonit în ţara lui. Mă voi adresa în continuare Organizaţiei Naţiunilor Unite, o să prezint cazul meu şi acolo. Voi continua (n.r. dacă va fi condamnată) să mă lupt de aici pentru a dovedi că în România se petrece un abuz nemăsurat şi să găsesc o soluţie ca acea soluţie să fie desfiinţată la un moment dat", a mai spus fostul ministru.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut public, miercuri, un document al SRI, despre care spune că este strict secret şi i-a parvenit în urmă cu câteva luni, şi care vizează dosarul Gala Bute, menţionându-se clar rolul acestuia şi cum funcţiona relaţia cu sistemul judiciar.

Citește mai mult pe Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mi se pare foarte normal ce spune elena udrea.
3
0
La cusca cu tine ..!!
1
1
Cand iti moare fatul? Sa dea Dumnezeu.
2
1
in fruza turismului ma-tii de coarda, vezi sa nu te creada careva
0
1
Ce-o avea ONU cu panaramele de la noi , doar dracu stie ! Proasta asta isi inchipuie ca va scapa de bulau asa usor . Sau de un glonte in ceafa , venit pe nesimtite din jungla americana ...
1
1
esti prea prost pt acest secol ! i s-a ridicat sechestru care il avea , sa mori tu de necaz . Am auzit ca i-au pus lui klaus ca nu a dat banii din chirie inapoi .
3
0
nu la puscarieee,,,,trebue spanzurati.
1
2
La ONU la POMU si unde mai vrei Nuti dar te mai uiti in oglinda? Nu mai ai trecere la supt p...a ca s-a ridicat tineretul si nu face nici fite iar despre uzura ce mai poti sa zici ca pe la tine parca a trecut trenul prin gauri de cat ai dat-o. O sa iei muie si la propriu si la figurat de la aceste institutii!!!!
1
3
Primul abuz : Base cand a intrat cam tare pe gaura maro. Ori n-a vazut, ori era beat...Al doilea abuz : SRI - ca nu trateaza toti hotii la fel. Asta e de fapt problema blondei, a lu Bica, Ghita si altii.
1
1
Sa nu aveti ocazie sa va faca sri and dna un dosar ...Si atunci veti vedea cati ani veti pierde prin instante.
7
0
Pentru cativa barbati din politica,muierea a fost o tinta sexuala.Asta i-a adus avantaje materiale,nicidecum ceva legat de o buna pregatire in domeniul afacerilor,in economie,in stiinte de orice fel. A profitat si a facut bani,fara sa faca centura ca alte femei de genul ei,fara umilinte ,ba chiar cu statut de vedeta,de VIP ! Super ! Barbatii din jurul ei,niste tiriplici mai mult labagii de respingatori ce sunt,au salivat degeaba,ea a dat ce voia cui voia ea ,na ! Prostii au furat pentru ea,sa faca bulau tot in numele ei! Oricum tipa s-a sacrificat destul ,a fost loiala unui Nemernic National.
4
2
de ce nu se trimit notificari catre toate bancile unde are se banuie ca are bani. Si blocate orice fel de transferuri. Sa stea cu cash ca traficantii.
3
3
confiscata avere si 25 ani la temnita
3
2
pana atunci, daca instanta are probe, trebuie intrat cativa ani buni la penitenciar
6
2
O fi bine in Costa Rica cu pasa-rica la soare ? Asteapta-ma ca vin imediat draga Nuti
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920