REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Elena Udrea şi-a depus oficial candidatura la preşedinţia României: „Urăsc comunismul”

Elena Udrea şi-a depus oficial candidatura la preşedinţia României: „Urăsc comunismul”

Replica API 23 septembrie 2014 | 00:24 244

Pe ultima sută de metri

Pe ultima sută de metri

Elena Udrea

Depunere de liste cu afirmaţii grele, luni, la sediul Biroului Electoral Central, unde preşedintele PMP, Elena Udrea, şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale. La ieşirea din sediu, ea a declarat că îşi doreşte o „Românie frumoasă” şi că urăşte comunismul, făcând trimitere la candidatul PSD – PC – UNPR, Victor Ponta. „Cu Victor Ponta - România care moare încet, o Românie baroilor locali, o Românie a sărăciei, asta oferă Victor Ponta. România frumoasă înseamnă România în care oamenii au motiv să zâmbească pe stradă. Aş vrea să văd români liniştiţi, români care nu sunt încrâncenaţi, apăsaţi de gânduri că poate ziua de mâine le aduce mai rău”, a declarat Udrea. Duminică, preşedintele Traian Băsescu a mers în Parcul Herăstrău pentru a semna pe lista de susţinători ai candidaturii preşedintelui PMP. Victor Ponta a fost primul candidat care s-a înregistrat la BEC.

Liderul social-democrat a depus vineri două milioane de semnături, iar sâmbătă a avut loc lansarea sa oficială, pe stadionul Arena Naţională, zi în care şi-a depus candidatura şi prezidenţiabilul Alianţei Creştin Liberale, Klaus Iohannis, el prezentând 2,2 milioane de semnături. Europarlamentarul Monica Macovei şi-a exprimat convingerea că va câştiga alegerile şi se bazează pe principiul binelui, care învinge răul, dând ca exemplu biblic lupta dintre David şi Goliat. Macovei este singura care, până în prezent, a prezentat şi un plan de „bătaie”, mai exact programul, care nu se regăseşte la ceilalţi. Marţi este ultima zi pentru depunerea listelor cu susţinători, iar într-o situaţie delicată se află „independentul” Ioan Ghişe, care întâmpină probleme în ceea ce priveşte candidatura sa la alegerile prezidenţiale. Acesta a anunţat, luni, că are strânse abia o treime din numărul necesar de 200.000 de semnături. Până în acest moment şi-au depus candidatura Victor Ponta, Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Monica Macovei, Elena Udrea, Dan Diaconescu. Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc pe 2 noiembrie, iar al doilea pe 16 noiembrie.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614