REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Elena Udrea: Vom face plângere lui Ponta că ameninţă şi şantajează oamenii care au semnat petiţia PMP

Elena Udrea: Vom face plângere lui Ponta că ameninţă şi şantajează oamenii care au semnat petiţia PMP

Replica API 28 aprilie 2014 | 00:00 179

Partidul Mişcarea Populară va face plângere penală împotriva premierului Victor Ponta pentru ameninţare şi şantaj la adresa oamenilor care au semnat petiţia PMP împotriva accizei pe carburanţi, a declarat, duminică, deputatul Elena Udrea. "Vom face plângere lui Victor Ponta că ameninţă şi şantajează oamenii care au avut curaj să semneze cu nume, prenume şi adresă pe aceste liste împotriva accizei", a spus Elena Udrea., citată de Agerpres.

Declaraţia a venit după ce Corpul de control al prim-ministrului a anunţat că va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la posibile infracţiuni săvârşite în cazul petiţiei colective depuse la Guvern de Partidul Mişcarea Populară prin deputatul Daniel Geantă, informează Biroul de presă al Executivului.

În urma documentării efectuate de Corpul de control al premierului, din dispoziţia prim-ministrului, a rezultat o notă de informare în care se arată că petiţia colectivă "PARTIDUL MICAREA POPULARĂ STRÂNGE SEMNĂTURI ÎMPOTRIVA SCUMPIRII BENZINEI I MOTORINEI. SEMNEAZĂ l TU!" nu conţine "300.000 de semnături" cum s-a afirmat de iniţiatorii demersului şi că "numărul total de rubrici cu 'semnături' din petiţia colectivă, inclusiv cele inexacte sau incomplete, este de 213.983".

Inspectorii guvernamentali au constatat că "sesizarea numărului de 206.251 persoane înscrise în listele cu antetul Partidului Mişcarea Populară doar cu nume, prenume şi localitatea de domiciliu sau de reşedinţă, fără alte date de natură a permite identificarea, nu poate fi luată în considerare".

În acest sens, în nota de informare se arată că "potrivit dispoziţiilor art. 7 din O.G. nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, 'petiţiile (...) în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează, potrivit prezentei ordonanţe' ".

În concluziile notei de informare inspectorii guvernamentali au mai reţinut că "doar în cazul unui număr de 3.468 de rubrici cu 'semnături' au fost menţionate date de natură a permite identificarea petiţionarilor".

"Din numărul total de 3.468 persoane la care au fost menţionate date de natură a permite identificarea acestora au fost identificate 2.748 persoane, acestea putând fi considerate petiţionari conform prevederilor legale dacă au semnat, în realitate, petiţia colectivă iniţiată şi susţinută de Partidul Mişcarea Populară. Un număr de 255 persoane au fost înscrise în listele cu 'semnături' cu acte de identitate care aparţin, în realitate, altor persoane. Au fost identificate 12 (douăsprezece) situaţii în care 'semnatarii' petiţiei colective iniţiată şi susţinută de Partidul Mişcarea Populară decedaseră anterior datei de întocmire a listelor", se precizează în documentul Corpului de control al prim-ministrului, citat de Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102