REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Elev de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, admis la Universitatea Harvard

Elev de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, admis la Universitatea Harvard

Replica API 20 aprilie 2021 | 01:58 10434

În urma unui parcurs școlar de excepţie, elevul Darius Gabriel Mardaru, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” a fost admis la Universitatea Harvard, cea mai veche și mai prestigioasă din Statele Unite.

Darius Gabriel Mardaru

Încă din clasa a IX-a, ascensiunea lui Darius a fost constantă, el câștigând în fiecare an premii și medalii strălucite la competiţii naţionale și internaţionale. Astfel, vom aminti: două calificări în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului; o calificare în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori; Premiul 1 și Medalie de aur la Olimpiada Naţională de Chimie în 2018; Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori (IJSO) 2017, Olanda; Medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului (IESO) 2019, Coreea de Sud.

A fost acceptat la Universităţile Columbia și Harvard cu bursă integrală la ambele, la Columbia oferindu-i-se și titlul de tânăr cercetător, un program de cercetare în știinţe pentru cei mai promiţători studenţi care au arătat determinare, pasiune și sete de cunoaștere. Programul este dedicat exclusiv studenţilor pe care Universitatea Columbia îi consideră ca fiind de excelenţă.

La Universitatea Columbia au fost 60 de mii de aplicanţi, iar la Harvard, din 57 de mii de aplicanţi au fost acceptaţi 1900.

Darius a decis să aleagă Universitatea Harvard, care, pentru el, reprezintă tot ce și-ar fi putut dori vreodată: elita mondială.

Pe viitor, Darius își dorește să se specializeze în știinţele pământului și știinţe planetare asociate cu chimie, dar și neuroștiinţele, biochimia și biologia moleculară îi surâd. Personalitate plurivalentă, nu exclude nici specializări interdisciplinare, cum ar fi geobiologia, geochimia sau paleobiologia, au transmis reprezentanţii colegiului, într+un comunicat.

Pe urmele lui Darius, pepiniera de olimpici nu contenește să dea roade chiar și în aceste vremuri dificile. Astfel, la Olimpiada Naţională de Chimie desfășurată online și organizată de Universitatea București, elevii de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” au realizat performanţe remarcabile, după cum urmează: Atodiresei Andrei, clasa a 9-a, medalie de bronz; Banioti Mihai, clasa a 10-a, medalie de bronz, Mitache Monica, clasa a 11-a, medalie de argint și calificată în lotul lărgit în vederea participării la olimpiadă internațională.

Nu putem decât să fim foarte mândri de această preluare de ștafetă și să sperăm că viitorul va permite obţinerea altor performanţe la fel de strălucite, în condiţii educative normale.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo! Felicitari tie,parintilor si profesorilor tai! Succes !
8
1
Bravo mircistilor. Dar despre somitatile de la Ovidius, nimic, nimic???CO - VIDIUS e in pandemie !
7
2
viitor usrist
6
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614