REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Elev din Constanța, ARESTAT după ce și-a bătut și șantajat colegii!

Elev din Constanța, ARESTAT după ce și-a bătut și șantajat colegii!

Replica API 8 decembrie 2017 | 11:48 982

Un elev al Liceului Dimitrie Leonida a ajuns în atenția oamenilor legii după ce a agresat, șantajat și amenințat 3 colegi. Pe doi dintre ei i-a atacat chiar în timpul orelor de curs, iar al treilea caz a fost înregistrat în curtea unității de învățământ. Se pare că el le cerea sume de bani sau bunuri pentru a scăpa de ”pumni”. Acum a ajuns în arest. Potrivit cadrelor didactice, respectivul elev s-a înscris la liceul în cauză anul acesta.

Violența din școli atinge cote maxime. După ce mai multe cazuri au fost mediatizate în ultima perioadă, recent fiind vorba despre un cadru didactic agresat, iată că nici Constanța nu omite lista. Astfel, potrivit anchetatorilor, în urma cercetărilor în cazul comiterii unor infracțiuni de lovire sau alte violențe, șantaj și amenințare, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Constanța au depistat un minor, de 17 ani, din Constanța, bănuit de comiterea faptelor. În intervalul 22 noiembrie – 5 decembrie a.c., minorul, care s-ar numi Florin Sorin C., în cauză ar fi comis faptele asupra a trei colegi de la o unitate de învățământ din Constanța. Prima sa faptă a avut loc pe 22 noiembrie, când a agresat un coleg chiar în timpul orelor de curs, la fel și pe 29 noiembrie. Pe 5 decembrie, însă, el a trecut la șantaj și amenințări în curtea unității de învățământ. Precizăm că nici una dintre victimele sale nu a suferit răni majore care să necesite spitalizare. Polițiștii constănțeni l-au reținut inițial pe minor pe bază de ordonanță, pentru o perioadă de 24 de ore, iar apoi l-au prezentat instanței de judecată care a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța. ”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa privind arestarea preventivă a inculpatului Cearpaş Florin Sorin. În baza art.226 C.p.p. cu referire la art.223 alin.2 Cod pr.penală dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 07.12.2017 şi până la data de 05.01.2018 inclusiv. Măsurile dispuse se comunică administraţiei locului de deţinere”, potrivit minutei judecătorești.

Ce spun reprezentanții Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida Constanța

Cadrele didactice au precizat că elevul în cauză provine dintr-o familie dezorganizată și mai mereu a creat probleme. ”Noi am sesizat Poliția de fiecare dată când a fost cazul, iar oamenii legii au luat măsuri. Situația elevului este un pic dificilă, este un copil care a creat probleme de disciplină încă din primele… Este clasa a IX-a profesională. În anul școlar 2015 – 2016 a fost la Hârșova, a abandonat, a stat acasă și, acum, în toamnă, s-a înscris la noi. Îmi pare rău pentru ce se întâmplă și sper să fie o lecție pentru el, să se reabiliteze”, a declarat, pentru ”Replica” , Monica Răgușilă, directorul liceului. Potrivit informațiilor noastre, Florin Sorin C. trece printr-o situație destul de nefericită. Tatăl ar fi decedat, iar mama a plecat în Italia. El a rămas de izbeliște și a fost dat în plasament, undeva prin Topalu. Nu prea s-a ținut de școală, a tot abandonat, iar acum, când a ajuns la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din municipiul Constanța a început să-și scoată la iveală agresivitatea față de semeni.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
NEAM DE TOPOLEAN BATAUS SIGUR UN VIITOR CRIMINAL CE SE SCOLARIZEAZA IN PUSCARIE BUN CA ARE ROZETA PROASPATA SI FARA TRANTA
2
1
In sfarsit se iau masuri si impotriva elevilor!!!
6
1
Pentru buie pentru buie in GaoaZ@?
2
2
Ia ca ma duc eu la fostul meu liceu sa fac niste disciplina...o sa-i aliniez pe toti ca-n armata sa vezi ce se potolesc bondarii...
5
1
cei ce mancati cacat ca nu e bine cu uniforma , ca nu suportati disciplina scolii . Ati vrut democratie , nu va mai plangeti ca in loc de carte au loc batai si sex in scoli.....de multe ori profesoarele tatoase si elastice ii provoaca pe elevi .
12
4
Nu mai exista rusine , respect fata de nimeni si nimic , tinerii nu mai vor sa munceasca nici in tara nici afara vor imbogatire peste noapte . Uitati va ca suntem in primele daca nu prima tara din europa la export de prostitutie . Programa scolara sa deteriorat de la an la an , pe profesori ii intereseaza cum sa faca 6 case ca Iohanis din meditatii , mai mult sau mai putin toti am contribuit la aceasta situatie . Copii au linie telefonica pt abuz au ajuns sa isi santajeze parintii daca nu primesc ce vor . Respect nu rahatul de rezist
21
2
Asta e rezultatul democratiei in Romania !
25
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102