REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Eleva de nota 10 din Constanţa, de la bac-ul din 2011, premiantă şi la şah

Eleva de nota 10 din Constanţa, de la bac-ul din 2011, premiantă şi la şah

Replica API 17 august 2012 | 00:00 502

Cupa Ziua Marinei

Cupa Ziua Marinei

Pe lângă demonstraţii şi jocuri marinăreşti, cu prilejul Zilei Marinei Române la Mangalia a fost organizat şi un concurs de şah. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 11 august, la Cercul Militar Mangalia. La concurs au putut participa atât veteranii acestui frumos sport al minţii, cei de peste 60 de ani, cât şi cei mai mici şahişti, cea mai tânără concurentă având vârsta de 5 ani. Au fost două turnee cu 60 de participanţi, atât din judeţul Constanţa, dar şi din Bulgaria.

"Au fost peste 60 de participanţi în 2 turnee: turneul Open, cu 40 de participanţi şi turneul de copii, cu 20 de participanţi. La turneu au participat jucători de la cluburile din judeţ: Mangalia, Constanţa, Techirghiol, Cernavodă şi din ţară: Bucureşti şi Arad, dar şi Bulgaria", a relatat, pentru "Replica", Andrei Furcă, reprezentant al Ligii Maiştrilor Militari de Marină -filiala Mangalia. Concursul Open s-a desfăşurat în Sala Coloanelor, iar cei mai mici dintre şahişti au avut ocazia să susţină concursul în parcul Cercului Militar Mangalia, vremea fiind frumoasă. Organizator a fost Liga Maiştrilor Militari de Marină - filiala Mangalia, iar sponsor a fost inginerul Ioan Griguţă, cel care a susţinut, de altfel, toate cele trei ediţii de până acum ale acestui concurs. Turneul Open s-a încheiat astfel: pe locul I - Daniel Panainte, Florentin Nanu pe cel de-al doilea loc, iar Gheorghe Ţintă a câştigat locul 3. La categoria peste 60 de ani a câştigat Vasile Constantin, fiind urmat pe locurile doi şi trei de Damian Pavel şi Ion Lungu. La juniori a câştigat Riza Salim (fiul cunoscutului medic cardiolog Salim Belgin de la Spitalul Judeţean Constanţa), iar â locurile doi şi trei au revenit lui Dorian Fusescu, respectiv Daniel Enache. La categoria sub 12 ani, la fete a câştigat Andreea Panainte, fiind urmată de Larisa Droc şi Espera Ercsei, iar la băieţi, a câştigat Mădălin Crăciun, fiind urmat, pe locurile doi şi trei de Cristian Boţocan şi Radu Handac. La categoria senioarelor, a câştigat eleva care a obţinut anul trecut singurul 10 pe linie din judeţul Constanţa la Bacalaureat, Ioana Olăraşu - fostă elevă a Liceului Callatis Mangalia. Ea a fost urmată îndeaproape de Georgeta Ercsei şi Camelia Măstăcan. Concursul a avut, însă şi o secţiune dedicată micuţilor de până în 10 ani şi 8 ani. Astfel, la fete, la secţiunea până în 10 ani podiumul a fost ocupat de Bianca Pascu (primul loc), Marie Mitran (locul II) şi Maria-Mirabela Mihalcea (locul III), iar la secţiunea până în 8 ani, pe podium au urcat Ionlanda Ercsei, Flavia Pelie, Ema Apostol (ea fiind cea mai micuţă dintre participanţi). La băieţi, la secţiunea până în 10 ani a câştigat Anthony Mitran, urmat de Timotei Popa şi Vlad Popescu, iar la secţiunea până în 8 ani câştigător a fost Marian Rădulescu, pe locurile doi şi trei aflându-se David Borşaru şi Radu Crăciun. Pe lângă bine meritatele cupe, diplome şi medalii, toţi participanţii vor merge într-o excursie de o zi în Delta Dunării, pe data de 25 august a.c, unde pe lângă distracţie şi socializare vor avea parte şi de un concurs de bridge, concurs care a ajuns să fie o tradiţie. "Pe lângă premiile acordate în cadrul concursului, toţi participanţii la concurs vor merge într-o excursie de o zi în Deltă pe data de 25 august. Vom face şi un concurs de bridge pe echipe, acesta fiind o tradiţie pentru noi", a mai declarat Andrei Furcă.

Oana MUŞAT

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102